Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Topraktaki alg oluşumu (beyazımsı sonra kahverengimsi..)  (Okunma Sayısı 486 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mmmura
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Temmuz 05, 2010, 06:02:05 ÖS »

herkese selamlar ben sizlere toprakta oluşan algler hakkında soru soracaktım bunu engellemek için ne yapmalıyız?
veya bu bir tek bende mi çıkıyor herşey steril..
bunların bitkiye zararı olurmu? (bence olur çok kötü görünüyorlar ve çoğalıyorlardı. ben toprak değiştirdim. fakat tekrar çıkmaya başlıyorlar)
bunun çıkmaması için ne yapmalıyız burdan yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler saygılar..

((benim bi çözüm önerim var acaba toprağın üst kısmına çok ince bir örtü şeklinde normal toprak döksek ne olur??
bahçedeki toprakların üzerlerinde hiç böyle oluşumlar görmedim)) yardımlarınızı bekliyorum.

aaksu
Üye
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Temmuz 05, 2010, 07:58:19 ÖS »

çok fazla ışık alıp fazla hava almıyor olabilir. alttan suyu eksik etme fakat sürekli hava alan bir yere koyun bitkiyi belli süre.

saygılar..
mmmura
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Temmuz 05, 2010, 08:12:07 ÖS »

fikriniz için teşekkürler ama bitkim balkonda ve alttan suyu hiç eksilmeden koyuyorum.. saygılar
neden olabilir acaba bir tek bende mi oluyor Embarrassed

aaksu
Üye
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Temmuz 05, 2010, 08:20:49 ÖS »

o zaman belki zamanı değil ama bitkiyi torftan tamamen temizleyip yeni torf ile ayrı bir saksıya ekim yapın. torf değişimi genelde dormancy girişi veya çıkışında tavsiye edilir fakat böyle mecburi durumlarda yapılabiliyor.

saygılar....
mmmura
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Temmuz 05, 2010, 08:47:21 ÖS »

yine çok teşekkür ediyorum ilginize, ama torfu yeni değiştirmeme rağmen ufaktan ufaktan tekrar çıkmaya başlıyorlar.  Embarrassed

aaksu
Üye
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Temmuz 06, 2010, 07:38:50 ÖS »

torfta bi sorun olabilir. yeni bi karışım hazırlayıp (torf-perlit) bi kaç gün güneşte bırakıp tamamen kurumasını sağlayın. sonra o kumu ıslatıp tekrar ekim yapın. kullandığınız su dada sorun olabilir. bu konuyuda dikkate alın isterseniz. birde birki köküne bulaşmış ise bitkiyi ve köklerini tamamen kontrol edip temizleyin. inşşallah kısa sürede kurtulursunuz.

saygılar....
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Temmuz 06, 2010, 08:04:18 ÖS »

Bahsedilen algler yetişkin bitkide ise panik yapmanız yersizdir.

mmmura
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : Temmuz 06, 2010, 11:14:35 ÖS »

malesef yeni genç bir bitki sayın susurluklu şuan bir tane b52 var. tüm kapannları çürüdü. 1 kapanı kaldı o da yeni çıktı. inşallah düzelir.
 ilk önceleri baya bir o algler oluştu toprağın tüm yüzeyinde vardı. sonra toprak değiştirdim daha sonra kıbrıstan adanaya gelirken iyi muhafaza edemedim yolda baya bir hasar gördüler... şimdi inşallah düzelir_

mmmura
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : Temmuz 07, 2010, 08:06:14 ÖÖ »

sayın susurluklu birşey aha sorabilirmiyim
((benim bi çözüm önerim var acaba toprağın üst kısmına çok ince bir örtü şeklinde normal toprak döksek ne olur??
bahçedeki toprakların üzerlerinde hiç böyle oluşumlar görmedim)) nasıl olur?

susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : Temmuz 07, 2010, 11:36:32 ÖÖ »

Bahçe toprağı mineral ihtiva eder,asidik özelliği yoktur.Etobur bitkiler için uygun değildir.Bitkilerinize yazık edersiniz.Algler bitkinin gün ışığını kesecek kadar yoğunlaşmamış ya da uzamamış ise sorun oluşturmaz.

mmmura
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : Temmuz 07, 2010, 05:50:04 ÖS »

teşekkürler,,

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v.1.0.6 beta 2 © Bloc

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz