Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Taze tohumun gücü..  (Okunma Sayısı 371 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Ağustos 08, 2010, 03:59:38 ÖS »

BURADA 1000 vft tohumunu çimlendirmeye aldığımızı söylemiştik.Bu sayı 100-150 kadar daha arttı,çünkü halaa tohum vermeye devam eden vft lerim vardı bu güne kadar ve bunlardan bir haftadır aldıklarımı da bu çimlendirme saksısına eklemiştim.Bu gün dokuzuncu gün ve vftlerin bir kısmı çimlenmeye başladılar.(limon suyunda beklettiklerimden daha tık yok).Evet bu kadar erken çimlenme oluşumunda ki en büyük faktörlerden birisi mutlaka tohumların çok taze olmaları.Çünkü normal çimlenme süresi 15 gün ila bir ay sürebiliyor.

ASIR
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Ağustos 08, 2010, 04:38:30 ÖS »

Neredeyse 1 Hafta da çimleniyorlar. Taze tohum gerçekten kendini kanıtladı  Kiss

emmrecan
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Ağustos 12, 2010, 09:47:01 ÖS »

Alıntı
limon suyunda beklettiklerimden daha tık yok

Limon suyunu unutabilirsiniz Ferhan bey. Deneyledim, gözlemledim zamanında. Limon suyu döktüğünüz zaman limon suyuundaki bakteriler tohumlara zarar veriyor, bir nevi yiyorlar. Asitliği sağlamak için daha alternatif ve temiz yöntemler bulunabilir...
talutalu
Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Temmuz 22, 2011, 07:47:06 ÖS »

Selam arkadaşlar
 sayın ferhan beyden vft tohumları satın aldım !

gönderdiği vft tohumlarını 4 temmuz da ektim 20 temmuz itibariyle %70 gibi bir  oranla yeşerdiler kendisine teşekkür ediyorum.

Not: %70 oranını nereden biliyorum çünkü ektiğim her tohumun yanına kürdan diktim ve adetleri belli

Saygılarımla
tuluğ
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v.1.0.6 beta 2 © Bloc

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz