Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: :) ilk kendi imalatım VFT ler  (Okunma Sayısı 727 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
emmrecan
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Ağustos 12, 2010, 09:42:22 ÖS »

Tatil dolayısı ile forumdan uzak kaldım biraz. Bu arada benim bir vft çiçek açmıştı ve tohumlarını toparlamıştım. 20 Tohum felan alabildim nedense  Embarrassed neyse ben yinede tatilden dolayı ölmediklerine şükrediyorum  Smiley bu 20 tohumdan 7 tanesini 1 ay önce torfa yerleştirdim. 1 haftalık tatilimden döndüğüm zaman (eve gelip akraba suluyordu yetişkinleri ama tohum kutusunu saklamıştım kimse ellemesin diye) yetişkinlere baktıktan sonra ilk tohumlara koştum ve birde baktımki  6 tanesi çimlenmiş  Cheesy Cheesy çok sevindim. Ferhan beyin gönderdiği tohumları hiç çimlendirememiştim. Hem bunlar çimlendirdiğim ilk vft ler hemde kendi imalatım oldu Smiley bu arada da dc lerimden de sayamadığım kadar, 4 çiçek dalı tohum hasat ettim, onlarıda en kısa zamanda çimlendirmeye alacağım birazını. D. spa larda bana tek çiçekten 3 çiçek dalı çıkardı Cheesy helal olsun kendi ölme durumuna geldi hala bana çalışıyor Cheesy

en kısa zamanda tüm fotoları koyacağım Smiley
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Ağustos 13, 2010, 12:21:16 ÖÖ »

Ferhan beyin gönderdiği tohumları hiç çimlendirememiştim.

Demekki epey tecrübe edinmişsiniz,teessüf,teessüf...    Angry

cengaver
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Ağustos 13, 2010, 08:00:25 ÖÖ »

Sayın emmrecan yeni bitkileriniz hayırlı olsun sizde baya baya acemiliği attınız  Smiley gerçekten çiçeklendirip tohum almak çok güzel devamını dilerim.Bu arada admini de hayli kızdırmışsınız.
emmrecan
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Ağustos 14, 2010, 11:13:53 ÖS »

hehe  Grin neyapayım şans. Acemilikte olabilir hatırlamıyorum o dönemleri  Tongue
haki
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Mart 23, 2011, 02:28:39 ÖS »

Ferhan beyin gönderdiği tohumları hiç çimlendirememiştim.
  Kavgada soylenmez. bari isim vermeseydin  Grin

esahin
Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Mart 23, 2011, 03:37:49 ÖS »

Konuyu dağıtmayım ama bende ferhan beyden 5 tane Royal red 20 tanede Drosera esmeralda aldım. red royalların hepsi çıktı hemde çok kısa sürede şuan ufacık olmalarına rağmen harika renklere sahipler. esmeraldalarda büyük bir çoğunluğu çıkıtı ama sayamıyrum çünkü drosera tohumları acayip ufak ekmek isterken bi azizliğe uğradı ve hepsi biryere dökül.buna rağmen dökülen yerden resmen bitki fışkırıyor  Grin fotoğraflarını çektim bi geniş zamanda yarıca bir başlık altında ekleyeceğim. konuyu böldüğüm için kusura bakmayın ama Ferhan Bey'in tohumları ile ilgili yazıyı görünce yorum yapma gereği duydum. Cheesy
haki
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Mart 23, 2011, 05:15:09 ÖS »

Konuyu dağıtmayım ama bende ferhan beyden 5 tane Royal red 20 tanede Drosera esmeralda aldım. red royalların hepsi çıktı hemde çok kısa sürede şuan ufacık olmalarına rağmen harika renklere sahipler. esmeraldalarda büyük bir çoğunluğu çıkıtı ama sayamıyrum çünkü drosera tohumları acayip ufak ekmek isterken bi azizliğe uğradı ve hepsi biryere dökül.buna rağmen dökülen yerden resmen bitki fışkırıyor  Grin fotoğraflarını çektim bi geniş zamanda yarıca bir başlık altında ekleyeceğim. konuyu böldüğüm için kusura bakmayın ama Ferhan Bey'in tohumları ile ilgili yazıyı görünce yorum yapma gereği duydum. Cheesy

Ben o mesajimda latife yaptim  Grin

esahin
Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : Mart 25, 2011, 08:45:46 ÖÖ »

Bende sizin mesajınıza istinaden yazmadım  , konu  sahibinin başından geçen tecrubeye istinaden bende kendi başımdan geçen tecrube ile ilgili bilgi mahiyetinde yazdım.
barsal_gkn
Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : Haziran 02, 2011, 11:13:08 ÖS »

merhaba.
Benim vtfminde çiçeği oluştu ondan nasıl tohum alıcam?

Dıonaea Muscipula Uzmanı
ozgursabah
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : Haziran 02, 2011, 11:29:58 ÖS »

merhaba.
Benim vtfminde çiçeği oluştu ondan nasıl tohum alıcam?
vft çiçeği oluştu ise dölleme olayını yapmanız gerekiyor.(tam açan vft çiçeğinin ömrü bir kaç gün olduğu için hemen dölleme yapmanız gerekir.)

DİONEAE MUSCİPULA DA ÇİÇEĞİN DÖLLENDİRİLMESİ
http://www.etoburbitkiler.com/forum/index.php?topic=96.0

↨┌──▂▃▅▇═══►●Söz Büyüğündür...●◄═══▇▅▃▂ ──┐↨                                   ↨┌──▂▃▅▇═══►●Söz Büyüğündür...●◄═══▇▅▃▂ ──┐↨
talutalu
Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : Temmuz 22, 2011, 07:44:45 ÖS »

Selam arkadaşlar

Ben sayın ferhan beyden vft tohumları satın aldım !

gönderdiği vft tohumlarını 4 temmuz da ektim 20 temmuz itibariyle %70 gibi bir  oranla yeşerdiler kendisine teşekkür ediyorum.

Not: %70 oranını nereden biliyorum çünkü ektiğim her tohumun yanına kürdan diktim ve adetleri belli

Saygılarımla
tuluğ
haki
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : Temmuz 22, 2011, 08:11:12 ÖS »

Selam arkadaşlar

Ben sayın ferhan beyden vft tohumları satın aldım !

gönderdiği vft tohumlarını 4 temmuz da ektim 20 temmuz itibariyle %70 gibi bir  oranla yeşerdiler kendisine teşekkür ediyorum.

Not: %70 oranını nereden biliyorum çünkü ektiğim her tohumun yanına kürdan diktim ve adetleri belli

Saygılarımla
tuluğ

Tulug tebrik ederim oncelikle ama bu basarini her sayfada paylasman biraz gereksiz diye dusunuyorum.

Saygilar!!!

talutalu
Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #12 : Temmuz 22, 2011, 10:31:40 ÖS »

Merhabalar

Efendim her sayfada paylaşmak istedim, çünkü ben sizleri uzun süredir izliyorum ve bu başarının öncelikle sizlere  ait olduğuna inanıyorum.

Ancak kullanılan tohumun başarısınıda gözardı etmemek gerekir.
Teşekkür aderim

Tuluğ 
cengaver
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #13 : Temmuz 25, 2011, 07:57:58 ÖÖ »

Sayın talu talu heyecanını anlıyoruz mutlaka güzel birşey ama her sayfaya aynı şeyleri yazmak yerine nasıl ektiğinizi neler yaptığınızı yada şu andaki durumlarını anlatabilirdiniz veya fotoğraflarını koyabilirdiniz böylesi daha hoş olabilir.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v.1.0.6 beta 2 © Bloc

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz