Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Tarla dan izlenimler.  (Okunma Sayısı 696 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Ağustos 13, 2010, 12:57:55 ÖÖ »

Havalar çok sıcak ve uzun yıllar sonra bu kadar yoğun nemli günler yaşıyoruz yurt genelinde.Ancak bu yoğun nem,nemli ortamı seven etobur bitkiler üzerinde de olumlu gelişmeler getiriyor beraberinde.Çimlemeye aldığımız tohumlar süratli bir şekilde çimlenirken 1000 den fazla tohumdan oluşan vft tarlamda arka arkaya tohumlar yeşermeye devam ediyor.
Limonlu suda beklettiğim tohumlar da beni üzmediler ve birer gün arayla onlar da çimlenmeye başladılar.  Grin

cengaver
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Ağustos 13, 2010, 07:43:48 ÖÖ »

Sayın susurluklu limonilerde çimlenmiş  Smiley hayırlı olsun hasadın bereketli olur inşaallah  Cheesy yalnız zorlanırsanız unutmayın biz her zaman devredeyiz  Smiley olurya bin küsür tane vft ye şimdi torftu, saksıydı,ekmesiydi, bunları koruyacak yer ve o kadarda  su ve bakım buna bide zaman lazım baş edemeyecek olursanız bir kısmını gönderebilirsiniz seve seve bakarız  Grin Grin Grin
ASIR
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Ağustos 13, 2010, 10:13:31 ÖÖ »

Darısı başımıza    Kiss

emmrecan
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Ağustos 13, 2010, 12:36:53 ÖS »

hmmm limonla denediklerimde %0 başarılı olmuştum ve üstüne üslük torfumunda küflenmesine sebeb olmuştu  Embarrassed Embarrassed
sanırım benim limonda sorun vardı susurluklu  Grin Grin Cheesy
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Ağustos 13, 2010, 12:49:52 ÖS »

Belki acemilik ,belki limon suyu konsantresi,belki de torf yüzeyinde kullanmadığınız sphagnum yüzünden olabilir.

susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Ağustos 17, 2010, 02:18:04 ÖÖ »

Evet,tarlada çimlenme son sürat devam ediyor ve yüzde yetmişden fazlası şu an itibariyle çimlenmiş görünüyor.Bu arada birkaç net resim daha çekebildim.Buyurun:

saydemir
Global Moderator
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Ağustos 17, 2010, 04:08:48 ÖS »

Resimler çok net ve çok güzel çıkmış. Vftciklerde öyle.
cengaver
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : Ağustos 23, 2010, 08:31:10 ÖÖ »

Sayın susurluklu resimleriniz çok güzel çıkmış Smiley çimlendirme başarısı içinde tebrik ederim yalnız benim bir sorunum var onüç günde çimlenen VFT lerim sizinkilerin durumundayken (yaklaşık yirmi günlükken ) hepsi sırayla karardı ve küflendi  Cry Cry bir tanesi kaldı oda yeşilliğini kaybetmek üzere yüzde yüz çimlenme olduktan sonra bu durum neden olabilir acaba diğerlerindende sadece on kadar spatulatha çimlendi diğerlerinden tık yok, burası nemli biryer değil havası çok kuru ben bu durumların sebebini havanın kuru olmasına bağlıyorum galiba tohumdan üretimde iyi sonuç alamıyacağım Embarrassed
« Son Düzenleme: Ağustos 23, 2010, 09:10:47 ÖÖ Gönderen: cengaver » Logged
emmrecan
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : Ağustos 23, 2010, 03:29:01 ÖS »

offf çok kıskandım susurluklu Cry Cry
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : Ağustos 24, 2010, 03:33:11 ÖÖ »

Sayın cengaver,gerekli nemi oluşturmuşsunuz ki çimlenme olmuş.Sorun daha sonraki zamanda sanırım.Bu aşamada oluşan bir olumsuzluk buna neden olmuş olabilir.Susuz kalmaları,nemin azalması,fazla su seviyesi,havasız kalmaları,ya da fazla ısıdan kavrulmaları olabilir bunların sebebi.
Droseralarda ise çimlenme devam edecektir.

susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : Ağustos 24, 2010, 03:35:19 ÖÖ »

Malum bir minibüs yazısı aklıma geldi şimdi.. Kıskanma n'olur,çalış seninde olur.   Tongue

cengaver
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : Ağustos 24, 2010, 07:33:09 ÖÖ »

Teşekkürler sayın susurluklu çimlendirme sonrası ortamı oluşturamadım galiba, çimlendikleri oda aşırı sıcaktı birkaçtanesi kararınca daha serin bir yere aldım yinede kararmalar devam etti sanırım havalandırma işlemlerinde hatalı davrandım en büyük sorunda aslında hiç sphagnum olmaması bence.

Malum bir minibüs yazısı aklıma geldi şimdi.. Kıskanma n'olur,çalış seninde olur.   Tongue
Sayın emmrecan'a böyle söylüyorsunuz ama çalışmayla olsa akşama kadar çalışacağızda bu iş için bilgi ve deneyim şart her ne kadarda forumda herşeyin bilgisi varsada ortamı sağlamak kolay olmuyor,aslında fırsatımız olsada birkaç gün kurs alsak yerinde gözlem yapsak iyi olabilir bence deneyim şart.Tabii sizinde bu yolda  az bitki telef etmeyip büyük zararlara girdiğinizi yeni yeni tahmin edebiliyorum. bitkiler kuruduğunda bazan kendi kendime yaa bırak bu işleri, olmayacak galiba diyorum ama tabii can sıkıntısından bitkilerin öldüğünü görmek üzüyor bizi, yinede yılmak yok busevdaya devam Smiley Smiley Smiley
emmrecan
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #12 : Ağustos 24, 2010, 07:03:33 ÖS »

hehe  Grin susurluklu bunu diyeceğin nedense aklıma geldi  Grin çalışıyoruz bakalım, bir kaç seneye burda giresunda pazarlamayı bile düşünüyorum  Lips Sealed Grin ama tabi çok iyi bakmaya çalışıyorum keratalara  Grin saf su vs. dayanmadı, parada kalmayınca köyden özel yağmur suyu bile geliyor ne olsun  Grin
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v.1.0.6 beta 2 © Bloc

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz