Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Azimli Kurtçuk  (Okunma Sayısı 589 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ASIR
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Ağustos 26, 2010, 02:19:46 ÖS »

Dün gece Ebler için yetiştirdiğim kurtçuk kutusundan 1 kurtçuğun kaçmaya çalıştığını görünce hemen yakalayıp normal klon vft kapanlarından birine bıraktım. Vft de afiyetle kabul etti. Aradan 5 dakika geçtikten sonra kontrol amaçlı baktığımda kurtçuğun kapandan kurtulduğunu ve kaçmaya çalıştığını gördüm. Tekrar yakalayıp bu sefer royal türünün  bir kapanına bıraktım.  

Aradan 20 dakika geçtikten sonra kapana ters ışık vurarak kurtçuğun hareketsiz bir halde olduğunu görünce; herhalde ölmüştür düşüncesine kapılarak içeriye geçtim. 1 saat  aradan sonra son kez kontrol amaçlı bakmaya gittiğimde hayretler içinde kaldım. Kurtçuk kapanın kenarına koca bir delik açarak 3. kez firar etmeyi başarmıştı.

Kendisini bu azminden dolayı tebrik eder, bir dahaki sefere elimden kurtulamayacağını bilmesini isterim.

UYARI :Kırmızı bültenle aranan zanlıyı görenlerin derhal yetkili mercii'lere bildirmeleri önemle rica olunur Tongue)

İşte resimler:

FİRAR EDEN ZANLI:

« Son Düzenleme: Eylül 06, 2010, 03:15:40 ÖS Gönderen: ASIR » Logged

cengaver
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Ağustos 26, 2010, 02:52:20 ÖS »

Sayın asır bu kadar azimli bir canlının bence yaşamaya hakkı var yakalasanız bile salıverin gitsin belki ilerde büyürde daha güzel bir yem olarak karşınıza çıkar
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Ağustos 26, 2010, 03:32:21 ÖS »

EB lere kurt,salyangoz vb kemirici canlılar verilmez.Rahatlıkla delip çıkarlar.  Cool

ASIR
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Ağustos 26, 2010, 04:19:53 ÖS »

Bugüne kadar özellike Drosera türlerinde ve Dionea'larda bir sorun olmuyordu Embarrassed.  Kurtçuklarla besleniyorlardı fakat bu kurtçuk biraz kemirgen çıktı  Huh?

Sayın cengaver merak etmeyin  Cool
« Son Düzenleme: Ağustos 27, 2010, 12:03:16 ÖÖ Gönderen: ASIR » Logged

cengaver
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Eylül 03, 2010, 01:36:26 ÖS »

Daha önce mesaj yazmıştım silinmiş bidaha yazayım o zaman
Sayın asır görünüşünede bakılırsa yumuşacık masum birşey insan EB lere  vermeyede kıyamaz (sendede amma vicdan varmış ha nasıl kıyıyorsun bu yavrulara onlar daha bebek ama) Ya o değilde diş falanda görünmüyor neyle delmiş onu bunlara kurt denince alman kurdu mu zannediyor kendini nedir.
ASIR
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Eylül 03, 2010, 05:18:33 ÖS »

Daha önce mesaj yazmıştım silinmiş bidaha yazayım o zaman
Sayın asır görünüşünede bakılırsa yumuşacık masum birşey insan EB lere  vermeyede kıyamaz (sendede amma vicdan varmış ha nasıl kıyıyorsun bu yavrulara onlar daha bebek ama) Ya o değilde diş falanda görünmüyor neyle delmiş onu bunlara kurt denince alman kurdu mu zannediyor kendini nedir.

Tongue Şu uç kısımdaki hafif siyahlık ağızları olsa gerek. Çünkü geçen verdiğimde o kısımları keserek verdim bir sorun olmadı. Sadece birazcık can çekiştiler.

cengaver
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Eylül 06, 2010, 07:24:48 ÖÖ »

Sayın asır ben o parantez içindekini şakacıktan yazmıştım ya aman siz okesme biçme işlemini boşverin bence, onları drosera veya neplere verin vft lerede nasıl olsa böcek yakalarsınız.Avcıların avlarını yemesi ayrı bir olay ordada biri can çekişiyor ama doğanın kuralı bu mecbur olacak elimizden birşey gelmez.
ASIR
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : Eylül 06, 2010, 03:23:27 ÖS »

Son dakika:

Uzun uğraşlar sonucu aranan kurtçuk kaçmayı başardığı yerin 3 saksı ilerisinde bir Spathulata dibinde ölü halde bulundu. Merhum'a Allahtan rahmet, yakınlarına sabırlar dilerim.

Sayın Cengaver:

Merak etmeyin öyle kesme bölme işlerini yapamam ben Huh?. O bir defaya mahsus bir gaddarlık idi. Lips Sealed

cengaver
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : Eylül 08, 2010, 10:02:40 ÖÖ »

Tahmin edebiliyorum kurtçuk iki kez kaçınca hele birde kapanları delinmiş vaziyette görünce kendinize hakim olamamışsınızdır fazla sinir iyi olmaz adamı psikopat yapar boşverin böyle şeyleri yetiştirmeyle niye uğraşıyorsunuzki yakınına bal, peynir, şekerleme, meyve parçası vs.koyun avlar kendi ayağıyla gelsin bitki kendi yakalasın hem böyle daha doğal olur
barsal_gkn
Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : Mayıs 13, 2011, 01:58:02 ÖS »

kurtçukları nasıl üretiyosunki? Bende üretmek istiyorum. hazır canlı yem bulunması iyidir  Grin

Dıonaea Muscipula Uzmanı
ASIR
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : Mayıs 13, 2011, 06:26:34 ÖS »

kurtçukları nasıl üretiyosunki? Bende üretmek istiyorum. hazır canlı yem bulunması iyidir  Grin

Üretmiyorum. Kuşlarıma yem aldığım zaman birkaç tanesine rastlıyorum. Yani 1 paket yem ile hem kuşlarım hem de bitkilerim besleniyor Smiley

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v.1.0.6 beta 2 © Bloc

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz