Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Yurtdışından sphagnum moss siparişi  (Okunma Sayısı 540 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
turchese
Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Eylül 17, 2010, 08:48:48 ÖÖ »

Merhaba arkadaşlar,

Dün akşam internette araştırırken bir site buldum. Muhtemelen siz benden çok daha önce görmüşsünüzdür. www.bestcarnivorousplants.net
Ben bu siteden kırmızı sphagnum siparişi vermeyi düşünüyorum. Sitenin Türkiye'ye gönderimi yok. Ama önümüzdeki hafta İtalya'ya gideceğim için, İtalyadaki ofisin adresini vereceğim. Eğer düşünen varsa iki haftasonra İtalyadan gelecekler var, bu şekilde sipariş verebiliriz diye düşünüyorum. Tabii ki çok olmaması koşulu ile.

Alacağım sphagnum ve diğer şeyleri deneyimli arkadaşlarla da paylaşmak isterim. Ben deneyimsiz olduğum için ziyan etme ihtimalim yüksek.

Düşüncelerinizi bekliyorum. Özelliklede deneyimli arkadaşların...

selamlar

Nüket Şentürk
turchese
Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Eylül 17, 2010, 12:57:30 ÖS »

Özür özür özür...

Çok önemli bir şey gözümden kaçmış. Adamlar fuara katılacakları için ilk gönderim tarihi 4 ekim. Yani bir ay daha sabretmek zorundayım....

Zor olacak ama vardır bunda da bir hayır
emmrecan
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Eylül 17, 2010, 03:02:38 ÖS »

o siteye biraz baktım. güzel ebler var Cheesy beğendiklerim

cupt trap

http://www.bestcarnivorousplants.net/index.php?node=product&id=13-dionaea-muscipula-cup-trap

d. burmannii

http://www.bestcarnivorousplants.net/index.php?node=product&id=104-drosera-burmannii-central-sulawesii-1600m

geliamphora minor

http://www.bestcarnivorousplants.net/index.php?node=product&id=545-heliamphora-minor

Cheesy nepenthes aristolochioides
http://www.bestcarnivorousplants.net/index.php?node=product&id=4102-nepenthes-aristolochioides-s
turchese
Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Ekim 20, 2010, 10:35:40 ÖÖ »

Selamlar,

Siparişim dün sorunsuz geldi. Uzun zamandır hiç bu kadar mutlu olmamıştım. Dün bütün gece onlarla uğraştım. Droseralar yol yorgunuydu, hemen ektim. Sphagnum mossları inşallah yarın ele alacağım. Gelişmelerden haberdar ederim.

Herkese iyi günler.
cengaver
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Ekim 20, 2010, 11:03:28 ÖÖ »

Sayın turchese hayırlı olsun dilerim sağlıklı büyütürsün , sphagnumlarıda ekmemişsin sana bir iki ayrıntı vereyim belki faydası olur benim gözlemlediklerime göre sphagnumlar serin nemli ve bol ışıklı ortamı seviyorlar kesinlikle güneşten hoşlanmıyor hemen kararıyorlar onun için kuzeyde ve serin bir pencere kenarı çok ideal oluyor (20-25 derece arası çok ideal) onları marketlerde peynir ve bal konan kapaklı şeffaf kablarda yetiştirebilirsin.
turchese
Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Ekim 20, 2010, 02:05:28 ÖS »

Çok teşekkürler,

Bahsettiğiniz kaplar küçük kaplar olduğuna göre torf derinliğinin fazla olması gerekmiyor değil mi?? Bazı kapların çok derin olduğunu gördüm de, tereddütte kaldım.

cengaver
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Ekim 20, 2010, 02:35:49 ÖS »

Kapların boyutları 15x15 derinliğide 8 cm civarı tabana 1-1,5 cm saf torf yerleştirmeniz yeterli kalan derinlikte sphagnumların uzaması için lazım sphagnumları birer santim arayla ekersiniz 3 milim kadar toprağa gömerseniz yeterli olur uzadıkça ortadan kesip aralara ekersiniz , bu kapları suda tutmanıza gerek yok nemli toprağa ekim yaptıktan sonra bir kenarından şırınga vb.birşeyle yüzeye yakın seviyede su koyarsınız yüzeyde su göletlenmesin, havalandırma delikleri açmanızada gerek yok birkaç güne bir 1-2 saat kapağını açıp havalandırmanız yeterli olur
turchese
Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : Ekim 20, 2010, 03:46:52 ÖS »

Çok teşekkürler,

Evde daha önce sebze ve çiçek tohumu çimlendirmek için kullandığım şeffaf ayakkabı kutuları bu iş için ideal o zaman. Zaten annem ben bu çiçek böcek işine başladığımdan beri şeffaf, kapaklı kutuları hep saklıyor.

Bu arada sayın cengaver, bana fazlasıyla sphagnum geldi isterseniz size kırmızı olanından (ya da yeşil de olabilir, kırmızı pek bulunmuyor diye) gönderebilirim.

İlginiz için tekrar teşekkürler.
cengaver
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : Ekim 20, 2010, 03:57:18 ÖS »

Sayın turchese rica ederim bu bizim sitemizin güzelliği herkes deneyimlerini aktararak birbirine katkıda bulunuyor başkaları yeni bitki yetiştirdiği zaman inanıyorum herkes seviniyor ne öğrenmişsek hep birbirimizden öğrendik.
sphagnumlara gelince düşünceniz için teşekkür ederim zaten ben özellikle kırmızı sphagnumları çok seviyorum her ikisindende alabilirim yalnız şimdi çıkmam lazım yarın bu konu için özelinize mesaj atarım.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v.1.0.6 beta 2 © Bloc

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz