ahter
Yeni Üye
|
 |
« : Ekim 28, 2010, 06:44:51 ÖS » |
|
Sayın arkadaşlarım, ben gittigidiyordan 50'lik tohum pakedi aldım fakat nasıl yetiştiriceğim hakkında bi bilgim yok, gerekli malzemeleri nerden karşılarım onuda bilmiyorum. Bu platformu buldum bi el atarsanız sevinirim... Galiba torf toprağı lazımmış onuda çevremden karşılayabilirmiyim ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
memookur
Üye

|
 |
« Yanıtla #1 : Ekim 28, 2010, 07:48:37 ÖS » |
|
Sitenin sanal marketi var oradan ihtiyacınız olan herşeyi temin edebilirsiniz.Hangi tür ebnin tohumunu aldınız acaba söylerseniz çimlendirmenizde ona göre sizi yönlendirecek arkadaşlarımız olacaktır.Keşke etobur bitkilere (eb) yetişkin bir eb alarak başlasaydınız.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

|
 |
« Yanıtla #2 : Ekim 28, 2010, 11:08:07 ÖS » |
|
Sayın ahter hoş geldiniz.Sayın memookur gerekli açıklamayı yapmış.Öncelikle hangi tür etobur bitki tohumu temin ettiğinizi bilmemiz gerekir ki,ona göre torf karışımı tavsiye edebilelim.Çimlendirme konusunda da gerekli başlıklar altında bilgileri bulabilirsiniz,yine de takıldığınız yer olursa,buradan tüm arkadaşlar yardımcı olacaklardır.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ahter
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #3 : Ekim 29, 2010, 06:14:33 ÖS » |
|
Aldığım bitki tohumları Venüs Fly Trap, torfu biyerden karşıladım fakat perlit bulamam burada imkansız, ''memookur'' arkadaşım eb'nin bulunduğum yere kargoyla gelmesi biraz uzun sürer ve solar o yüzden tohum halinde getirttirdim 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
memookur
Üye

|
 |
« Yanıtla #4 : Ekim 29, 2010, 08:58:18 ÖS » |
|
Umarım aldığınız torf çiçekçilerde satılan gübreli torflardan değildir.Çünkü ebler azot bakımından fakir topraklarda yaşarlar ve bu yüzden torfunun özellikleri buna göre olmalı.Yanılmıyorsam torfun pH değeri 5.5 civarı olması gerekiyor yani asidik olmalı.Perliti bende bulamamıştım en iyisi siteden sipariş vermek.Yaşadığınız şehir uzak olsa bile eblere birşey olmaz sitede eb satan arkadaşlar bunları korunaklı olarak gönderiyorlar.Şöylede düşünebilirsiniz sitede yurtdışından eb getirten arkadaşlar oluyor ve gayet sağlıklı geliyorlar örneğin geçen hafta sayın susurluklu polonyadan dionea Dentate getirtmişti ve bitki gayet sağlıklı ve güzeldi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
emmrecan
Kıdemli Üye

|
 |
« Yanıtla #5 : Ekim 30, 2010, 01:22:48 ÖS » |
|
aldığınız torf eblere özel olmalıdır. Çiçekcilerde satılan torflardan değil. Birde yanında perlit bulabilirseniz vft ler için güzel bir karışım hazırlayabilirsiniz. Eğer torfunuz varsa saf torfta da çimlendirebilirsiniz. Ama güzel bir gelişim için tabiki perlit karışımını öneririm. Hepsinide sitede bulabilirsin. Ama sitedekiler 1kg lık falandır. Eğer sitedeki susurluklu adminimizle irtibata geçersen sana birkaç saksılık vft toprağını daha uygun gönderebilir. Çünkü siteki torf ve perliti sipariş ederseniz onlardan 9-10 saksı çıkar en az.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ahter
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #6 : Ekim 30, 2010, 10:07:29 ÖS » |
|
Hepinize çok teşekkür ederim, torf ve perlit alımını burdan gerçekleştire bilirim fakat kredi kartını kullanamıyorum ödemeyi elden yapsam olurmu ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
memookur
Üye

|
 |
« Yanıtla #7 : Ekim 30, 2010, 11:43:26 ÖS » |
|
Bunu adminimiz sayın susurlukluyla görüşseniz çok daha iyi olur.Artık bankaların çoğu kartsız işlem yapabiliyor.Bende yaklaşık 2 ay önce böyle bir alış-veriş yapmıştım.Bankamatik havale ücreti olarak 5 tl almıştı.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
emmrecan
Kıdemli Üye

|
 |
« Yanıtla #8 : Ekim 31, 2010, 02:06:07 ÖS » |
|
susurluklunun garanti hesabı var. o yüzden atmden kartsız yatırabilirsiniz ama kötü çocuk garanti 5 tl nizi keser.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cengaver
Üstün Üye

|
 |
« Yanıtla #9 : Kasım 01, 2010, 08:37:20 ÖÖ » |
|
Sayın ather iyisimi siz adminle irtibata geçin sanal markette tlf. numarası var o size yol gösterir internet bankacılığı kullanıyorsanız garanti kendi şubelerine 1 tl diğer bankalara 2.5 tl alıyor bazı bankalar hiç ücret almıyor iban nosuyla ödemeleri yapabiliyorsunuz , elden ödeme yapabilirmiyim dediğinize göre herhalde istanbuldasınız kendisi kabul ederse niye olmasın doğrudan alışveriş yaparsınız.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|