Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Sarraceniamın türü nedir?  (Okunma Sayısı 534 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
nikon_
Ziyaretçi
« : Şubat 16, 2011, 03:46:49 ÖS »

Sarraceniamın türü nedir?

« Son Düzenleme: Şubat 23, 2011, 05:48:56 ÖS Gönderen: nikon_ » Logged
nikon_
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Şubat 18, 2011, 11:00:03 ÖÖ »

Gösterilen ilgiye teşekkür ederim.
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Şubat 18, 2011, 06:25:24 ÖS »

Aldığınız yerden hangi tür diye aldınız ise odur.Eğer yapı marketlerden aldı iseniz muhtemelen bir hibrittir.O kadar çok hibrit var ki,böyle uzaktan üstelik kış döneminde yani bitki dormancy de iken,gelişimini yavaşlatmışken teşhis etmek zordur. 

saydemir
Global Moderator
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Şubat 18, 2011, 09:02:47 ÖS »

Hocamında dediği gibi türünü belirlemeniz imkansız bu resme bakarak. Yüzlerce sarracenia hibridi vardır. Sadece tahmin yürütebilirsiniz. Ben birkaç türü etiketin üzerindeki yabanci ithalatcının sitesine girerek, sitede bulunan türlerin benzerliklerini karşılaştırarak bulmuştum.
nikon_
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Şubat 19, 2011, 11:54:39 ÖÖ »

Aldığınız yerden hangi tür diye aldınız ise odur.

Sayın Susurluklu, yapı marketten aldığım bitkinin türünün ne olduğu belirtilmiş olsaydı, zaten bu soruyu sorma gereği duymamış olurdum. Eminim ki, etobur bitkilerin üretimini ticari boyutta yapmaya başlamadan önce, siz de yapı marketlerden bu bitkileri satın almışsınızdır. Yapı market çalışanlarının, bırakın bitkinin alt türünün ne olduğunu, bitkinin hangi familyaya ait olduğunu bile bilmediğini, saf suyla sulanması gerektiğini dahi müşteriler tarafından bilgilendirilerek öğrendiğini hepimiz biliyoruz. Dolayısıyla, sarracenniamın türünün ne olduğu bilgisini yapı market çalışanlarından mı, yoksa siz ve Sayın saydemir gibi etobur bitkiler hakkında derin bilgi birikimi olan kişilerin yer aldığı bu forumda sormamın daha yararlı olacağını sizin takdirinize bırakıyorum.

Sayın Saydemir, verdiğiniz yararlı bilgiler için teşekkür ederim. Demekki, sarracenniamın ne tür olduğunu öğrenebilmek için bitkilerin dormancyden çıkmalarını beklemem gerekecek. O zaman geldiğinde, yeni fotoğraflarla sizi özelden rahatsız edip yardımınızı rica edeceğim.

Sağlıcakla kalın.
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Şubat 19, 2011, 12:22:38 ÖS »

Sayın nikon_ ,tabi ki biz de sizin geçtiğiniz yollardan geçtik.Bu yüzdendir ki sizi başka forumlarda olduğu gibi '' öff'' , ''fesuphanallah'','' al bir tane daha '','' ya sabır '' gibi sinir ve stres dolu sözler ile yanıtlamadık.
Elinde iki farklı tür sarracenia bulunduran herkes (belki de haklı olarak) çaprazlama denemeleri yaparak,bilinçli ya da bilinçsiz olarak farklı hibritler oluşmasını sağlıyor.Bu yüzden ve yukarıda belirttiğimiz sebeplerdendir ki sizin bitkiniz şudur demek oldukça güçtür.Bitkinizin yaz dönemi resimlerini görelim buradan daha iyi yardımcı olabiliriz.

nikon_
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Şubat 19, 2011, 04:28:36 ÖS »

İlginiz için teşekkür ederim Ferhan Bey. Yaz aylarında bitkilerde gelişim başlayınca yeni fotoğrafları buraya eklerim.

Sağlıcakla kalın.
nikon_
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Şubat 20, 2011, 11:52:00 ÖS »

Sayın Saydemir'in verdiği fikirle, yabancı ithalatçı firmanın sitesine girip bitkinin ismini öğrendim. Bitkinin türü, Sarracenia Stevensii imiş.

Tekrar teşekkürler Sayın Saydemir.
saydemir
Global Moderator
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : Şubat 21, 2011, 12:26:44 ÖÖ »

Rica ederim yardımcı olabildiysem.  Smiley
cengaver
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : Şubat 21, 2011, 09:43:15 ÖÖ »

Sayın nikon_  yazınızı okuduktan sonra bende araştırma yaptım ama tam emin olacak sonuç bulamadım eminim birçok kişi de bunun için uğraşmıştır ve yetersiz kaldığından işi ustalara bırakmıştır , cuma günki sitem yazınıza istinaden size açıklama yapacaktım ama dediğim gibi ustalar bu işin içinden daha iyi çıkar diye sözü büyüklere bıraktım sadece sayın susurluklunun ve sayın saydemirin cevap vermelerinden birçok kişinin böyle düşündüğünden eminim , foruma alıştıkça buradaki sıcaklığı ve birbirimize nasıl güvendiğimizi vede birbirimizin sorunlarımıza karşı nasıl çaba sarfettiğimizi zamanla göreceksiniz. selamlar
nikon_
Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : Şubat 21, 2011, 12:03:03 ÖS »

Sayın Cengaver, ilgi gösterip yardımcı olmaya çalışmanıza teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v.1.0.6 beta 2 © Bloc

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz