haki
Kıdemli Üye

|
 |
« : Mart 12, 2011, 11:21:39 ÖS » |
|
Arkadaslar Homebase`den aldim bunu gecen hafta fakat yagmur yagmadigi icin yagmur suyu bulmam zor ben de kaynamis su verdim simdilik. Benim sorum kucuk VFTlar cikiyor yapragin asagsinda bunu simdi ayirip saksiya mi ekiyim yoksa biraz buyumesini mi bekleyim? Ciceklendikten sonra ne zaman icersinde tohumlari verir? Sanirim VFT saglikli gorunuyor.    
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Mart 13, 2011, 12:10:38 ÖÖ Gönderen: haki »
|
|
|
|
|
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

|
 |
« Yanıtla #1 : Mart 13, 2011, 12:34:17 ÖÖ » |
|
Sayın haki vft nize çiçek açtırmayı göze aldığınıza göre sanırım epey var bunlardan.Vft lerin çiçeklenmesine izin verilip verilmemesi ile ilgili oldukça yazdık forumda.Madem çiçeklenmesine izin verdiniz ve tohum almak istiyorsunuz,bu aşamada bitkiyi hırpalamanıza gerek yok.Bırakın çiçek açsın,tohum alın,kışa (dormancy e) girerken torf değiştirir ve aynı zamanda biraz daha gelişecek olan minik vft yi de ayırırsınız.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
haki
Kıdemli Üye

|
 |
« Yanıtla #2 : Mart 13, 2011, 01:29:37 ÖÖ » |
|
Yapi marketten aldim ve aldigimda cicegin sapi ustundeydi. Ayrica simdi dikkat ettim ki torfu biraz kuflenmeye baslamis yagmur suyu bulamadigim icin onceden aritilmis ve kaynatilmis su verdim. Bundan kaynaklaniyor olabilir mi? Sanirim biraz da bitkiyi havalandirmam lazim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

|
 |
« Yanıtla #3 : Mart 13, 2011, 01:38:24 ÖÖ » |
|
Kaynamış su kullanmayın,nekadar kaynatılsa da mineraller kalır ve kılcal köklerde zamanla tıkanma yapar.Küflenmenin bu yüzden olduğunu düşünmüyorum,havalandırarak küflü bölgeye lokal saf su püskürtebilirsiniz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Weezer
Global Moderator
Üye

|
 |
« Yanıtla #4 : Mart 13, 2011, 10:07:53 ÖÖ » |
|
Tek bir vft için arıtma sistemi almanıza gerek yok. Kaynatılmış su kullanmayın kesinlikle. İstasyonlarda satılan akü suyu kullanabilirsiniz. Ya da yağmur suyu. Eğer klima kullaniyorsanız onun da suyunu kullanabilirsiniz ama pek tavsiye etmem yine de.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sineks
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #5 : Mart 13, 2011, 05:42:51 ÖS » |
|
Sayın susurluklu siz ne suyu kullanıyorsunuz ve suyu nereden temin ediyorsunuz?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

|
 |
« Yanıtla #6 : Mart 13, 2011, 07:19:05 ÖS » |
|
Sayın sineks,benim Etobur bitkilerime ancak RO (Rover osmos) suyu yetiyor.Bu cihazdan elde ettiğim saf suyu kullanıyorum.Ancak sayın dyermaker in da söylediği gibi birkaç saksı etobur bitki için bu cihazı almak yersizdir.Çünkü kullanılacak su ayda birkaç lt. geçmez.Ben ayda 100-150 lt saf su kullanıyorum,yaz mevsiminde bu miktar artıyor haliyle. Az miktarda saksısı olanlara da yağmur suyu,klima suyu ya da benzin istasyonlarında bolca bulunan akü suyu kullanmalarını tavsiye ediyoruz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
haki
Kıdemli Üye

|
 |
« Yanıtla #7 : Mart 14, 2011, 01:36:26 ÖÖ » |
|
Arkadaslar topragin kuflenmesinden bahsetmistim daha once ama simdi de goruyorum yapraklar yavas yavas kararmaya basladi hatta bir tanesi daha olgun hale gelmeden kararmaya basladi. Sanirim bu durumda torfu degistirmem lazim degil mi? bu durum bayag beni telaslandirdi 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

|
 |
« Yanıtla #8 : Mart 14, 2011, 02:44:55 ÖÖ » |
|
Yapı marketlerden alınan etoburlar genellikle şebeke suyu ile sulandığından alır almaz kökleri saf su ile yıkanarak torf değişimi yapılmalıdır.Doğrusu budur.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
haki
Kıdemli Üye

|
 |
« Yanıtla #9 : Mart 15, 2011, 04:33:41 ÖS » |
|
Aku suyu aldim bugun. Turf`u degistirmem lazim onu internetten siparis edicem sanirim 3 gun alir bu da.
Turf geleseye kadar VFT topragindan cikartip aku suyu ile yikasam sonra spagnum moss `un icinde bir kac gun bekletsem olur mu? moss gunes isiginda kararir diye yazmistiniz ben de golgede birakirim bir kac gun sanirim cok sorun teskil etmez? ne oneririsiniz?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

|
 |
« Yanıtla #10 : Mart 15, 2011, 11:03:50 ÖS » |
|
Birkaç günde bir şey olmaz.Kökleri saf su ile yıkayın,sphagnumda ve yarı gölge bir yerde uzunca süre de bekletebilirsiniz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
haki
Kıdemli Üye

|
 |
« Yanıtla #12 : Mart 16, 2011, 04:43:39 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
emmrecan
Kıdemli Üye

|
 |
« Yanıtla #13 : Mart 16, 2011, 05:47:50 ÖS » |
|
güzelce yerleştirdiyseniz büyük ihtimal kendini düzeltip gelişecektir. Çünkü ayrılmış soğanın kökleri var, bu çok büyük bir avantaj, şansınızda kötü değilse bir vftniz daha olur.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
haki
Kıdemli Üye

|