Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: ACİL YARDIM LÜTFEN  (Okunma Sayısı 189 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
barsal_gkn
Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Mayıs 13, 2011, 10:41:08 ÖÖ »

merhaba arkadaşlar geçen gün bir yapı marketten dıonaea muscipula aldım. Bitkiye hamam böceği benzer beyaz ince uzun bir böcek verdim kapanı anında kapattı (2mm felan boşluk kaldı) ama sabaha kapanı tekrar açtı (boşluk şu anda 1,5 cm ) ve böcek olduğu gibi duruyor. Sindirememiş olabilirmi?

Dıonaea Muscipula Uzmanı
haki
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Mayıs 13, 2011, 11:16:19 ÖÖ »

Sindirmesi guc olan bocekleri vermeyin. Bu durum neden kaynaklandi bilmiyorum ama eger VFT kapanin kendi boyutundan buyuk bir bocek verirsen kapan kurur. bu da ek bir bilgi.

cengaver
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Mayıs 13, 2011, 11:39:30 ÖÖ »

Sayın barsal_gkn telaş edecek birşey yok böcek canlı değilse yada kapandığında ölmüşse vft kapanını tekrar açmıştır bitki böceği verirken tüycüklere dokunduğunuzdan kapanmıştır daha sonra hareket olmadığından yanlış alarm zannetmiş ve tekrar açılmıştır , etobur bitkiler avlanmalarını böceklerin hareketlerine göre yaptıklarından özellikle dionea ' ya canlı yem vermek gerekir. Bitkiler böcekleri kurtulmaya çalışıp hareket ettiklerinden dolayı algılar ve sindirmeye çalışırlar dionea lar avlarını sıkarlar , droseralar sarmalar , sarr ve neplerde harekete göre sindirim enzimleri salgılarlar. droseralara ölü böcek verildiğinde bir kürdan gibi birşeyle böceği ara ara hareket ediyormuş gibi kurcalarsan sarmalar neplerde de aynı şekilde enzim salgılatabilirsiniz ama kapanı kapandığından dionea ya canlı yem vermek gerekiyor ve sindirmeleri birkaç gün sürüyor , zaten böceği sindirmişse böceğin halinden mutlaka anlarsınız   Tongue
barsal_gkn
Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Mayıs 13, 2011, 02:07:20 ÖS »

Teşekkürler. Kapanların birkaçının içi torf olmuş. Temizleyemem dimi?

Dıonaea Muscipula Uzmanı
cengaver
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Mayıs 13, 2011, 02:43:37 ÖS »

Dikkatli şekilde tüycüklere fazla dokunmadan temizlenir , kapanlar kapanır ama bir süre sonra geri açılır , tabii bu duruma da dikkat etmek gerekir kapanların her birinin altı-yedi kere kapanma hakları vardır onun için gösteri amacıyla oynamamak gerekir bir süre sonra aktifliklerini kaybederler daha sonra kararırlar ve dipten kesilirler.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v.1.0.6 beta 2 © Bloc

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz