Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Capensis Çeliklerim Niçin Kuruyor  (Okunma Sayısı 198 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
cengaver
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Mayıs 13, 2011, 03:08:00 ÖS »

Sayın susurluklu capensislerden bayağı çelikleme yaptım ama ancak üçte biri sağlam kalıyor gerisi bir süre sonra kararıyor nedenini bir türlü çözemedim bayağı büyüp geliştiği halde bir anda sararıyor ve çürüyor neden olabilir acaba. Yaprakları torfa yerleştirdikten sonra güneş görürse sphagnum gibi kararıyor acaba diğerleri de bundan olabilirmi belkide belirli bir süre güneş görmemesi lazımdır yada beslenmesi lazım olabilir birkaç tanesine küçük karınca verdim sanki faydası oldu gibi , bakalım bir süre güneş göstermeden ve besleyerek deneyeceğim bakalım sonuç nasıl olacak. Sphatulathalarda böyle bir sorun olmadı çok güzel gelişiyorlar sadece torfa yatırdığım yapraklar güneşte saradı ve yeşermedi yaprakların güneş görmemesi gerektiğini tahmin ediyorum bilginiz varsa paylaşmanızı rica ediyorum.
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Mayıs 13, 2011, 04:02:39 ÖS »

Yaprak yatırma yolu ile ürettiğiniz drosera capensisler yetiştirme kabında iken bir süre sonra kararmaya mı başlıyor?Doğru mu anladım.Yoksa yetiştirme kabından saksıya aldıktan belli bir süre sonra mı kararma oluşuyor?

cengaver
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Mayıs 13, 2011, 04:32:16 ÖS »

Yetiştirme kabındayken kararma oluyor bazı çelikler filizlenip bayağı geliştikten sonra kararıyor. 
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Mayıs 13, 2011, 06:35:04 ÖS »

Şaşırtma boyuna gelene kadar sunni ışıklandırma ile terra ortamında tutun.Saksı değişikliği sırasında da alıştırarak gün ışığına çıkartın sorun olmaz.

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v.1.0.6 beta 2 © Bloc

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz