Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Toprakta DC !! :O:))  (Okunma Sayısı 242 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
emmrecan
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Mayıs 31, 2011, 03:13:41 ÖS »

Kışın ortalarında kendi küstüm otundan elde ettiğim tohumları ekme düşüncesine giriştim. Evde kaloriferli oda vardı, sıcaktı. Düşündüm ve bi müddet içerde ekip bahar gelince çimlenirse dışarı almayı düşündüm. Ve bunun için şu otomatik oda spreylerinin kapağının içini bildiğimiz çiçekçilerde satılan toprak ile 2 cm doldurdum. Aklıma dc lerden aldığım tohumlarıda ekmek geldi. Bende bu sebepten küstüm otu tohumlarının üstüne bir miktar dc tohumunu serptim. Suyu ise erindiğimden yanında dclere koyduğum yağmur suyu ile doldurdum. Delik olmadığı için su seviyesini ayarlayamıyordum. Bende toprak hizasına kadar su doldurum. Bulamaç gibi oldu, bataklık gibi yapmak istedim. Sonra diktiğim kapağın üstünü kapadım. Bahar geldiğinde eb leri dışarı çıkarırken o kabıda çıkardım. Fakat pek gelişme görememiştim yada çok dikkat etmedim. Dün temizlik yaparken rasgele karton kutuların içine zarar görmesin diye bıraktığım kabı gördüm. İçinde küstüm otları çimlenip 3-4 cm olmuşlar. Altlarına baktığımda ise dc leri gördüm Smiley) 3-4 ay içinde çimlenmişler heralde tam hatırlamıyorum. Fotoğraflarını koyacağım fotoğraf makinem akrabadan gelince Smiley İçindeki su, kapaklı olduğundan dolayı çok azalmamışta. Ama hemen su işlerini halledip gözlem  mekanıma koydum Smiley bakalım ne olacakkk Smiley)
emmrecan
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Mayıs 31, 2011, 03:22:41 ÖS »

cep telim ile berbat kalitede bi çekim yapayım dedim Smiley foto makinem gelsin çok daha ayrıntılı fotolar çekeceğim

emmrecan
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Mayıs 31, 2011, 03:23:29 ÖS »

alttakiler minik dc ler yukardaki yuvarlak içinde de küstüm
aaksu
Üye
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Mayıs 31, 2011, 08:03:04 ÖS »

Çimlenmelerinde sorun yok ama topraktan mineralleri almaya başladıkça(ki köklere sahip oldukları içim başladılar) kökler tıkanıp bitkiler ölecektir diye düşünüyorum.
cengaver
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Haziran 01, 2011, 08:47:15 ÖÖ »

Belli olmaz bir bakarsın işin kolayına kaçıp topraktan beslenir tenbellik hoşlarına gidersede etoburluğu bırakırlar , kim bekleyecek şimdi sineği böceği değilmi  , yakala , salgı sal erit , sonrada sindir ohoo  Tongue  Tongue
emmrecan
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Haziran 02, 2011, 08:01:39 ÖS »

bilmiyorum bakalım gelişimlerini kontrol edeceğim. Fakat yeşil kapanlar çıkardığına göre çimlenme işlemini bitirmiş olmalı
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v.1.0.6 beta 2 © Bloc

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz