Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Siteden Kazandığım VFT Tohumları  (Okunma Sayısı 209 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
barsal_gkn
Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Temmuz 14, 2011, 12:35:19 ÖS »

meraba.. geçen aylarda siteden VFT kiti kazanıştım. (10 tohum+torf+saksı) sağolsun ferhan abi 14 tohum gönderdi.. tohumları diktim 10 gün sonra saksıda hiçbişi görmdiğim için sulamamıştım fakat yinede 14 tohumdan 9 u filizendi Cheesy sorum şu.. bazı tohumlar yan yana filizlenniş onları ayırıyımmı? ve de ne kadar sürede kapanları çıkar?

Dıonaea Muscipula Uzmanı
cengaver
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Temmuz 14, 2011, 02:01:56 ÖS »

Tohum da olsa bitki de olsa altlığından suyu eksik etmemek gerekir , çıkmadık candan umut kesilmez deyip bekleyeceksin tohumların bazısı on günde bazısıda bir buçuk ayda çıkabilir çıkmadı diye torfla yada bitkiyle yada tohumla oynamamak lazım bitkileri üç ay kadar rahatsız etme birşey olmaz yer kaplamak ışık kapmak için biraz didişirler ama onlar kardeş kardeş geçinirler hazır ayırayım derken bir iki milimlik filizleri heder edersiniz , aslında vft , darlingtonia , bybilis ve sarr gibi tohumları iri olanları torfa serpmemek daha iyi , baştan ekerken ıslak kürdana yapıştıraraktorf üzerine düzenli aralıklarla yerleştirmek daha iyi olur , bir haftaya kalmaz kapanlar çıkmaya başlar yalnız beslemek için acele etmeyin altı aylıktan önce tavsiye etmem.
talutalu
Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Temmuz 22, 2011, 08:40:45 ÖS »

Selam arkadaşlar
gılarımla
Ben sayın ferhan beyden vft tohumları satın aldım !

gönderdiği vft tohumlarını 4 temmuz da ektim 20 temmuz itibariyle %70 gibi bir  oranla yeşerdiler kendisine teşekkür ediyorum.

Not: %70 oranını nereden biliyorum çünkü ektiğim her tohumun yanına kürdan diktim ve adetleri belli

Saygılarımla
tuluğ
cengaver
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Temmuz 25, 2011, 08:44:44 ÖÖ »

Tebrikler sayın talutalu % 70 çimlenme vft lerde iyi bir oran başarılarının devamını dilerim , yalnız çıkmayanlarla uğraşma hala yeşermeye devam edebilirler.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v.1.0.6 beta 2 © Bloc

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz