Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Drosera Spathulata Ve Venüs Fly Trap  (Okunma Sayısı 213 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
wowozange
Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Ağustos 10, 2011, 11:09:48 ÖÖ »

Dün forumdan aldığım Drosera Spathulata ve Venüs Flay Traplarım geldi.Saksıya Diktim.Ama öyle küçüklerdiki çok zorladım açıkcası.Drosera Spathulata nın kökü uzundu ve saksıda torfun içinde bir delik açıp kökü dimdik kalacak şekilde içine koyup kapattım ama Venüs Fly Trapta öyle olmadı açıkcası soğanları öyle küçük ki ancak toprağa batırabildim,bundan dolayı bir sıkıntı yaşarmıyım? Sanırım venüs ile Spathulata 6-7 aylık olması lazım.Diktikten sonra üstlerine yosunlarımı yerleştirdim.Altına saf suyunu koydum.Direkt yakıcı güneş ışığı olmayan ama ışık alan bi yere koydum.Bunun haricinde yapmam gereken birşey var mı?Ayrıca sormak istediğim venüslerimin sağlıklı şekilde saksılandığını nasıl anlayabilirim?
cengaver
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Ağustos 10, 2011, 12:09:10 ÖS »

Sayın wowozange normalde venüste de soğanların uçlarında kökler bulunması lazım torf un üzerinde delik açıp kapanları parmaklarınızla yukarıya doğru birleştirip soğanını meydana çıkarın kökleri ve soğanı dallara ayrıldığı yere kadar girdirip sonra elinle yada kürdan vs. birşeyle fazla bastırmadan torfu yanlardan kapatırsınız , tam anlayamadım ama eğer bitkileri yerini açmadan torfa zorlayarak batırmışsanız sorun yaşayabilirsiniz soğanlar ezilmişse bitki kurur normal şekilde ekim yapmışsanız kökleri olmasa bile yeniden kök çıkarabilir bunun dışında bitkiyi koyduğunuz ortam iyi gibi görünüyor bitkilerin yeni ekim yapıldıktan sonra stresten çıkmaları birkaç haftayı buluyor iki-üç hafta içerisinde kurumaz ve ortasından kapan çıkarmaya başlarsa yerini ve ortamını sevmiş demektir 
wowozange
Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Ağustos 10, 2011, 12:52:35 ÖS »

Kökleri vardı tabikide onlarıda koydum içine ama çok uzun değildi açıkcası öyle küçükki zaten venüsler dikerken bile kırılıcak diye korktum.Birazda sanki bastırdım ama üstünden girmemişler gibi geldi çünkü.İnş dediğniz gibi atlatırlar bu strestli durumu...
wowozange
Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Ağustos 11, 2011, 02:24:55 ÖS »

Venüsün yapraklarında çürüme olmaya başladı bu normalmi?
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v.1.0.6 beta 2 © Bloc

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz