Büyük marketlere gelenlerde Ventrata, Maxima, Rebecca Soper...vs harici bitki gördüğümü hatırlamıyorum; her halükarda bitkiniz çok dayanıklı bir tür, hâlinden de belli oluyor, endişe etmenize gerek yok.
Saksı değiştirecekseniz, strese sokmak bir yana, aslında tam zamanı. Bitkiniz zaten streste; bundan sonra sizinle daha iyi bir hâle doğru gidecekse, ilerde saksı değiştirmek zorunda kaldığınızda onu yeniden strese/rotasyona sokacaksınız; dolayısıyla her şey kötüyken bu işlemi yapıp aradan çıkarmak daha mantıklı. Şu an saksı değiştirmekle onu daha fazla strese sokup öldüremezsiniz, merak etmeyin.
Harç için benim tarifim: %25 torf, %25 LFS (long fiber sphagnum), %50 perlit; üst kısım da 4-5cm derinliğinde canlı sphagnum ile kaplı. Bu tarifle oynayabilirsiniz; %50 torf + %50 perlit ya da torf yerine sadece LFS gibi...Kullandığınız harca göre sulama sıklığınız değişecek, zaman içinde şartlarınıza uyan tarifi bulursunuz.
Nepenthes için saf su kullanmanıza gerek yok, içme suyu uygun. Hazır sulardan MS'i (mikrosiemens) en düşük olanı seçin; 100'ü geçmesin ama ne kadar az olursa o kadar iyi. Nepenthes, köklerinin su içinde oturmasından hoşlanmaz, pythium yani kök çürümesine hassastır; az sulayın ve tabağında su kalmasın. Sularken suyunu bol bol verin ki topraktaki mineral fazlası aksın gitsin.
Bence astığınız yer uygun değil; ayrıca bitkiyi asmak da uygun değil. Genç bitkiler yerde yetişmeye başladığından "lower pitcher" denilen başlangıç ibriklerini yerden destek alarak oluştururlar. Şart değil ama ona yardımcı olmak açısından söylüyorum.
Astığınız yerin uygun olmamasının asıl sebebi ise ışığın yetmeyecek olması. Nepenthesler kuvvetli aydınlık ya da kısmi/komple güneş isterler; Bicalcarata, Hirsuta, Macfarlanei, Longifolia, Ampullaria gibi aklıma şu an gelen bazı türler ve tohumdan ilk çıktıkları evreler hariç. Alçak ve orta rakımda yetişten (lowland/intermediate) türler bu konuda daha az ışığı tolere edebilirler ama her halükarda ev içindeki ışık (direkt pencere kenarı hariç) dışardaki gölgeye bile rakip olamaz kuvvet açısından.
Dolayısıyla bitkinizi mümkün olan en aydınlık noktaya; tercihen Doğu ya da Batı cephesine bakan bir pencereye almanızı öneririm. Biraz kendine gelip birkaç saat güneş ışığı gördükten sonra da imkânınız varsa Güney cephesine alabilirsiniz. Nepentheslerin ibrik yapamamasının sebebi çoğu zaman nemin azlığı değil ışık yetersizliğidir.
Nem demişken; ciddi düşünüyorsanız ucuz bir hygrometre alabilirsiniz. Bitkiniz şu an sarsılmış olduğundan nemi en az %50 civarında tutmakta fayda var ama ilerde %30'a düşürebilirsiniz. Eviniz merkezi ısıtma ise kışın nem oranı %10'lara kadar düşeceğinden muhtemelen ibrik görmeyeceksiniz ama bu bitkinizin kötüye gittiğini göstermez; yazla birlikte (ışık yeterli olduğu müddetçe) ibrik verecektir.
Bir öneri: 10-15 TL'ye satılan en büyüğünden çamaşır leğenlerinden alıp suyla doldurun, ortasına ufak bir saksıyı ters çevirip koyun ve bitkinizi oraya yerleştirin. Islak havlu da nemi çok arttırır ancak koku yapar; artık bu konuları sizin yaratıcılığınıza ve tahammül sınırlarınıza bırakıyorum.
Bitkinize şu aşamada katıyyen böcek vermemenizi tavsiye ederim. Şu an birçok bölümü çalışmayan bir fabrika gibi olduğu için böceği gübreye dönüştürüp kullanamayacaktır; dolayısıyla ona faydadan çok zarar verirsiniz. Sağlıklı bir nepenthes avlarını kendine ustaca çekip yakalayabilir.
Sanıyorum başlangıç için bunlar yeterli. Zamanla her şey yerine oturur merak etmeyin; resimlerden gördüğüm kadarıyla bitkiniz gayet sağlıklı.
Aşağıdaki benim bitkilerimden biri. İbriklerinde toplam 100-150 karınca vardır herhalde, ama önemli olan bu noktaya yavaş yavaş ve kendiliğinden gelmiş olması. Ha bir de size verebileceğim en önemli tavsiyelerden birisi; bitkinize bir yer belirleyin, oraya koyun ve bir daha yerini değiştirmeyin. Kolay gelsin!

Diğer resimler için:
http://www.etoburbitkiler.com/forum/index.php/topic,1075.msg7320/topicseen.html#new