vft ilaçlama

Aslında herhangi bir insekticid ilaç olabilir benim kullandığım şu sıralar koruma'nın DDVP diye bir ilacı bunun 2,5 ml'sini 1 lt damıtık suya veya yağmur suyunda seyreltin doğrudan ekim yaptığınız torfun yüzeyine her tarafı değeck şekilde dökün ertesi günü altındaki suyu dökün saksıyı lavabonun içine oturtun temiz damıtık suyu azar azar yukarıdan dökerek alltan giderden akacak şekilde saksıyı yıkarmışcasına sulayın bir müddet.
sonradan isterseniz saksıyı bütünü ile bir ağzı iyice plastik fermuarla kapatılabilen bir (ziplock) lu torbaya koyun az daha su altında oluşacak gibi ekleyip kapatın torbayı. böylece bir daha drasophyla oluşması önlenir ancak zaman zaman torbanın ağzını açmanız kısa süreli havalandırmanız gerek ki küf ve çürüme oluşmasın. bu yukarda anlatığım ilaçlama sırasında ve diğer sulu yıkama yönteminde substrat üzerindeki tohumların yerlerinden pekde oynamaması için asgari çaba harcayın bir de bu adı geçen ilaç çok zehirli ve çok dikkatli kullanmanız gerektiğini de bilmem eklememe gerek var mı?
bir diğer yöntem ise kabı substratın yüzeyine kadar yükseltecek miktarda bir su dolu kabın içine oturtarak olası kurtları boğmak olabilirdi ancak bu yöntem tohumların çimlenmesi ne kadar gerçekleşmiş bilemediğimden pekde bu aşamada tavsiye edemem. ama aklınızda bulunsun kökleri oynatabilme tehlikesine karşın bitkileri kurtarma adına buda yapılan bir yöntemdir.
bu arada ben VFT için de bir yazı yazıyorum forumda yollıyacam belki bu tarz soruları hakan bey'in de istemi doğrultusunda ki eminim Fırat bey de bu konuyu destekliyecektir, orda gelecek sorular doğrultusunda bir bilgi trade oluşursa daha da faydalı olur.
alıntı:ağaçlar.net