Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: bu ay kazandığım DC 'lerim !!  (Okunma Sayısı 407 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ufogörenmasumköylü
Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Ekim 08, 2011, 03:29:33 ÖS »

evet arkadaşlar yeni DC lerim ektim inşallah başarılı olurum  Cheesy

Birkaç soru:

1. bu şekilde güneş altında durursa zarar görürler mi market bölümünde pet şişeyle kapalıyken direk güneşe bırakmayın yazıyor. ( üzeri streç filmle kaplı )  Embarrassed
2. günde en az kaç saat güneş alması gerekli ?  Embarrassed
3. çimlendikten sonrada güneş görmesi gerekir mi ?  Embarrassed

Saygılar. Teşekkürler.. Smiley

querelle
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Ekim 08, 2011, 09:58:58 ÖS »

Drosera'nın diğer isminin güneş gülü olması boşuna değil, tam bir güneş aşığıdır ANCAK bu şekilde üstünü komple kapatır da güneşe koyarsan bitkilerini haşlarsın. Bu bütün bitkiler için geçerlidir; bunu asla yapma. Güneş ışığı çok kuvvetlidir ve kontrol etmesi zordur, imkânın varsa tohumlarını yapay ışık altında çimlendirir ve bahar geldiğinde de güneşe alabilirsin. Herkes farklı bir teknik kullanıyor o yüzden fazla birşey söylemek istemiyorum; ancak güneşe koyacaksan o streç filme iğneyle birsürü delik aç.
Hava aldığı müddetçe ne kadar güneş alırsa o kadar iyidir.

Tohumların çimlendikten sonra da kabın üstünü azar azar açıp nem seviyesini düşürmeyi ihmal etme; yoksa sağda solda gördüğün "vft filizlerim neden çürüyor" tarzı bir başlık sana da olabilir...Hiçbir bitki %100 nemden hoşlanmaz, bu şekilde sadece olası mantara, küfe, çürümelere davetiye çıkarır insan.

Bitkilerini güle güle büyütmeni dilerim...
ufogörenmasumköylü
Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Ekim 08, 2011, 11:27:54 ÖS »

bu şekilde nasıl olmuş+++ üstü açık mı dursun kapalı mı ? + streç mi iyi pet şişe mi + gündüzleri güneş ışığında ne kadar beklesin ?

Teşekkürler  Grin  Grin  Grin
querelle
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Ekim 09, 2011, 11:18:26 ÖÖ »

Olmamış...Bu ışık hiç yeterli değil ayrıca ampul ışık türü olarak uygun değil. Herhangi büyük bir markette satılan 6500K günışığı tasarruflu ampullerle (hani 10W çeken ama 60W gücünde olan vs) ancak sonuç alabilirsin. Işık kaynağın tohumlarından 15cm kadar yukarda olmalı. Ayrıca kapağı çok fazla açmışsın...
Bana sorarsan forumdaki ve agaclar.net etobur bitkiler bölümündeki başlangıç bölümlerini oku çünkü benim şu an burda anlatamayacağım kadar şey öğrenmelisin. Ordaki bilgiler özettir zaten, fazla vaktini almaz; önce bu forumdaki çimlendirme başlıklarını oku istersen. 
ufogörenmasumköylü
Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Ekim 09, 2011, 08:05:11 ÖS »

Tamam teşekürler   Smiley  Smiley  Smiley
ufogörenmasumköylü
Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Ekim 11, 2011, 11:18:15 ÖS »

iki gündür böyle duruyor ama nemlenme olmadı bide son günlerde bayağı yağmur yağıyor hava kapalı sorum şu bitkiye zarar vermeden nem nasıl oluştururuz yoksa illaki güneş ışığımı görmesi gerekiyor birde gün ışığı çimlenmesine yeterli olmaz mı
yoksa çimlenme gecikir mi ??  Embarrassed

Teşekkürler  Grin 

cengaver
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Ekim 12, 2011, 01:47:15 ÖS »

Bence tohumları çok bunaltmışsınız dıştaki plastik fanus nem için yeterli olur streç filmi çıkarsanız daha iyi olabilir onuda günde iki kez havalandırsanız yeterlidir yanlış bir şey yapıp tohumları kaybetmenizi istemem ben üzerini bile örtmüyorum çok nemli bir iklimde değil ama hemen hepside çıkıyor sadece alttaki suyuna dikkat ediyorum ve gün ışığında çimlendiriyorum ama ışık çok önemli aydınlık bir pencere kenarı iyi olur bir iki saat güneş almasıda faydalı olur zaten yakıcı güneşte kalmadı ben bu şekilde byblis , vft , sarr ve birçok drosera türünü çimlendirdim son ektiğim bir kaçyüz tane sphatulatha ve capensis tohumlarınıda öylece sade torfun üzerine ektim ve hepside çıktı inanın üzerlerini bile örtmedim sadece bir iki gün geç çıkabilir bence böyle çimlenen tohumlar daha dayanıklı oluyor . Dediğim gibi bence streç i çıkarın ve sadece plastik fanus kalsın o dıştaki yünlü giysiyide çıkarın nem olunca illa buharlanması gerekmez içindeki nem ona yeterli olur kolay gelsin
« Son Düzenleme: Ekim 12, 2011, 04:17:01 ÖS Gönderen: cengaver » Logged
ufogörenmasumköylü
Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : Ekim 12, 2011, 05:10:10 ÖS »

cengaver çok teşekkür ederim çok açıklayıcı oldu  Cheesy

saygılar ...
ufogörenmasumköylü
Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : Ekim 31, 2011, 09:45:06 ÖS »

arkadaşlar 25 gün sonra droseralar galiba çimlenmeye karar verdi fikirlerinizi almak istiyorum üzeri açık duruyor ilerisi için ne yapabilirim

yardımcı olursanız sevinirim  

« Son Düzenleme: Kasım 01, 2011, 10:12:20 ÖS Gönderen: ufogörenmasumköylü » Logged
cengaver
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : Kasım 01, 2011, 09:36:28 ÖÖ »

Işık alan biryere koyup üç-dört ay sadece suyuna dikkat edin başka birşey yapmayın onlar büyüyeceği zamanda sinekler ortaya çıkar küçük sineklerle beslersiniz , beş altı aylık capensislere birkaç böcek , sinek , örümcek , karınca verdim (ne olduğu hiç farketmez sadece karıncaya dikkat etmek gerekiyor çok güçlü olduğundan bitkiye göre büyüklüğünü iyi ayarlamak gerekiyor iri çeneliler hariç diğerlerini verebilirsiniz)üç hafta da iki katına çıktılar gelişmiş olanlarda çok farkedilmiyor ama küçükler beslendiğinde çok çabuk büyüyorlar.
ufogörenmasumköylü
Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : Kasım 01, 2011, 10:10:30 ÖS »

üzeri açık şekilde güneş alan bi mekana koymalıyım değil mi ??

sadece ışık görmesi yeterlidir değil mi direk güneş ışığı zararlı olur heralde ?

Teşekkürler...
cengaver
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : Kasım 02, 2011, 09:32:33 ÖÖ »

Güneşin zararı olmaz sadece temmuz , ağustos aylarında öğle üzeri güneşin dik geldiği yakıcı sıcaklarda zararlı olur , yaz sıcaklarında sabahtan akşama kadar güneşte durması da iyi olmayabilir ara ara gölgelemek daha iyi olur.Gün ışığı da yeterli olur ama bitki rengini tam vermeyebilir ve gelişimi biraz yavaş olur.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v.1.0.6 beta 2 © Bloc

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz