Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: KIŞ ÇİÇEKLERİ  (Okunma Sayısı 225 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
cengaver
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Kasım 22, 2011, 09:42:21 ÖÖ »

Capensis narrow leaf iki hafta önce çiçeklenmeye karar vermişti bende bu isteğini kırmadım (diğer capensis alba ve sphatulatha ikişer çiçek açınca bunada ikinci çiçek için izin verdim) biliyorum şimdi zamanı değil ama şu anda 25 cm lik çiçek sapındaki dördüncü çiçeği açıyor , galiba hep aynı ortamda ve aynı ısıda kaldığından çiçek açmak istiyor nekadar verimli olacağını bilemem tabii yalnız şansımızdan bir kaç günden beri güneş değiyor ve o kadar iştahlı açıyor ki yazın bile çiçekleri böyle açılmamıştı yarı açıkken hemen geri kapanıyordu.
cengaver
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Kasım 25, 2011, 04:01:47 ÖS »

Capensis alba da çiçek açmaya karar verdi yalnız buna izin vermeyeceğim hem kış yaklaştı tohumlarının verimli olacağını sanmıyorum hemde bu onun üçüncü çiçeği bitkinin formdan düşmesini istemiyorum gücünü bahardaki çiçeklerine saklasın , altı ay içerisinde üçüncü çiçeği açmasına şaşırdım doğrusu.
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Kasım 27, 2011, 02:29:51 ÖÖ »

Droseraların en verimlilerinden sayılır capensisler sayın cengaver.Çiçeklerinin biri biter keser ve tohum alırsınız,bir ay geçmeden tekrar çiçeklenir.Bu yoğun çiçeklenme ve tohum vermeden çok da etkilenmezler doğrusu.Alba ve all red türü de aynıdır hemen hemen.Eğer bir terrada değillerse çiçek açmalarında sakınca yoktur.Terra ortamında yoğun nemden dolayı sağlıklı tohum elde etmek zordur.

cengaver
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Aralık 01, 2011, 02:07:41 ÖS »

Sayın susurluklu açıklamanız için teşekkür ederim aslında çiçeği kesecektim ama unutmuşum sizin açıklamanız da gelince vazgeçtim iyiki de unutmuşum aslında bende gelişmelerini çok dikkatli takip ediyorum çiçekten etkilenmediklerini farkettim ama yaz olmayınca tohumlar verimli olmaz diye düşünmüştüm böyle olmasına sevindim açıkçası
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v.1.0.6 beta 2 © Bloc

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz