Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: ROYAL RED ÇELİKTEN ÜRETİM DENEMESİ BAŞARILI  (Okunma Sayısı 1208 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Mayıs 19, 2008, 07:48:18 ÖS »

Çürüme başlangıcında olan bir kapanlı yaprağın gövde kısmını yaklaşık 5-6 cm iki ucundan da 45 derecelik bir açı ile steril ve keskin bir maket bıçağı ile kesmiştim.Yaklaşık birbuçuk ay önce sphagnum moss ların arasına yerleştirdim.Şimdi dibinden bir kapan vermek üzere.Heyecanla diğer kapanları bekliyorum. Cool

Moredhel
Global Moderator
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Mayıs 23, 2008, 07:40:36 ÖS »

Ben de sphagnum ile karışık torfa ekip denemiştim. Ama maalesef tutmadı. Sizinki tutmuş.
Hadi hayırlı olsun. Smiley
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Ağustos 08, 2008, 12:42:28 ÖÖ »

Çürüme başlangıcında olan bir kapanlı yaprağın gövde kısmını yaklaşık 5-6 cm iki ucundan da 45 derecelik bir açı ile steril ve keskin bir maket bıçağı ile kesmiştim.Yaklaşık birbuçuk ay önce sphagnum moss ların arasına yerleştirdim.Şimdi dibinden bir kapan vermek üzere.Heyecanla diğer kapanları bekliyorum. Cool

Neredeyse ana bitkiye yetişecek çelikten ürettiğim royal red bi bakarmısınız?Sadece beş aylık bir bitki.Üstelik hormon kullanılmadı.  Cool

eemrah83
Üye
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Ekim 22, 2008, 12:54:11 ÖS »

sayın susurluklu 
Çelikten üterim yaparken kapanı kesmeden sadece yaprak kısımın altından 45 derce kesersek daha iyi sonuç lamamzmıyız?

cünki bitki kapanı sayesinde besin alıyor gerekli madder kapanında mevcut degilmidir.. bu konuda bilginiz varmı ?? yadım ederseniz sevinirim...

susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Ekim 22, 2008, 01:46:24 ÖS »

sayın susurluklu 
Çelikten üterim yaparken kapanı kesmeden sadece yaprak kısımın altından 45 derce kesersek daha iyi sonuç lamamzmıyız?

cünki bitki kapanı sayesinde besin alıyor gerekli madder kapanında mevcut degilmidir.. bu konuda bilginiz varmı ?? yadım ederseniz sevinirim...

Kapanını kesmeden denediğim çeliklerin de tuttuğu olmuştu,ancak burada çürümeye yüz tutmuş kapandan bahsediliyor ve başarı kapanın da kesilmesi ile artıyor,gözlemlerim bu.Zaten kapan ana gövdeden ayrılınca işlevini bir süre sonra yapamaz oluyor.

eemrah83
Üye
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Ekim 22, 2008, 02:18:00 ÖS »

Peki  ''kapanların kesilmesi ile başarı artıyor'' denmişsiniz bu konuyu tam anlamadım? Yani sadece sap kısmının dikilmesi anmamında mı?  Undecided

susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Ekim 22, 2008, 04:31:02 ÖS »

Peki  ''kapanların kesilmesi ile başarı artıyor'' denmişsiniz bu konuyu tam anlamadım? Yani sadece sap kısmının dikilmesi anmamında mı?  Undecided

evet

varbanik
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : Ekim 23, 2008, 09:08:10 ÖÖ »

kapanın başı çürümeye başladığı zaman kapanı köke en yakın şekilde kes çürüyen kısmıda kes sphagnum yosununun içine batır ve üzerini bir naylonla kapat.çok nemli bir ortam olursa yeşerir.
eemrah83
Üye
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : Ekim 23, 2008, 04:35:47 ÖS »

sayın varbanik bilgi için çok teşekür ederim deniyeçeği  Cheesy

varbanik
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : Ekim 23, 2008, 07:05:05 ÖS »

Bu konuda o kadar fazla deneyimim yok ama bir kaç kez denemiştim en iyi sonucu size anlattığım şekilde aldım.
ASIR
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : Şubat 13, 2010, 09:02:37 ÖS »

Sayın varbanik'ten temin ettiğim royal redlerin 1 kapanı çürümeye yüz tutunca köke yakın kısmı ve çürüyen kapanı kestikten sonra canlı kalan gövdeyi kuru sphagnumların arasına, DC'nin de çürümeye yüz tutmuş ve kırılmış birkaç yaprağını canlı sphagnumlara  yerleştirdim. Umarım doğru yapıp iyi sonuçlar elde edebilirim

« Son Düzenleme: Şubat 23, 2010, 10:40:16 ÖS Gönderen: ASIR » Logged

orko09
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : Şubat 14, 2010, 09:02:58 ÖS »

Haydi hayırlısı. İnşallah herşey istediğiniz gibi gelişir.

Hayat denen bu sahneden bir rol seçip ilerle!...
ASIR
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #12 : Şubat 15, 2010, 12:15:44 ÖÖ »

Teşekürler sayın orko09  Smiley

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v.1.0.6 beta 2 © Bloc

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz