Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: SULAMA KOLAYLIĞI  (Okunma Sayısı 1383 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Mayıs 29, 2008, 05:32:53 ÖS »

Daha önceleri yabancı sitelerde görüp imrendiğimiz bir saksı vardı,hatırlarsınız.Diğer bölümlerde birkaç kez bahsetmiştik.Bauhaus da uygun malzemeleri görünce aldım ve bir deneme yaptım.Bu saksı ile hem su kaybı önemli ölçüde azalacak,hemde kolaylaşacaktır diye düşünüyorum.Saksı dibinde suyun nekadar kalmış olduğunu da, tıpkı motor yağına bakar gibi ince bir çubuğu sulama borusuna batırarak kontrol edebiliriz. 8)Buyurun:

Moredhel
Global Moderator
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Haziran 07, 2008, 07:07:09 ÖS »

Güzel bir çalışma ama sanki ikisi de aynı boyda gibi. İçdeki dıştakinin içine tam oturmuş da altta su için boşluk kalmayacakmış gibi görünüyor.
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Haziran 07, 2008, 11:52:07 ÖS »

Daha önceaçtığımız sulama kolaylığı başlıklı yazımızdaki resmi hatırlayacak olursak;resimdeki kadar boşluğu yok.Ancak 2-3 cm kadar boşluğu bulunmakta.Yani yeteri kadar su için boşluk var.Kaldı ki iç saksı sıkıştırma yöntemi ile de yaklaşık 1 cm kadar daha yukarıya çekilebilir.

Sinan Ayhan
Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Temmuz 24, 2008, 08:59:55 ÖÖ »

Evet, bu başlığı görmemişim : )) 

Benim arkadaşın emeğine eklemek istedim bir şey var. İki sepetin arasına silikon yapmak suyun buharlaşmasını azaltmak için etkili bir yöntem olabilir.
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Eylül 05, 2008, 01:57:01 ÖÖ »

Sinan Bey,iyi bir fikir olabilir,ancak suyun buharlaşmasına fırsat verecek bir boşluk yok iki saksı arasında.Tabi bir de alttaki suyun da zamanla değiştirilip temizlenmesi ya da bitkilerin saksı değişimi ihtiyaçları sırasında bu tip bir uygulama da zorluklar yaşanabilir diye düşünüyorum.İlginiz ve teklifleriniz için teşekkür ederim.  Cool

eemrah83
Üye
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Ekim 16, 2008, 02:28:58 ÖÖ »

Herkeze merhaba özelikle susurluk bey bu konuda kendisi yardımlarını eksik bırakmıyor.. sağolsun  

bende yeni vns fly ım için yaptıgım saksımı sizlerle paylaşmak istedim......ilk ve son halii kolay gesin

1.benim vsn fly
2.yapyıgım yeni kap
3.yaptıgım kabın boş hali
4.toprak ve perlit karışımı( benim kabım 750mg ) 1 litre suya perlit ilave etim oluşan jel ve baltık torf'unu  karıştırdım kardım...

5.işte buda yeni kabın durumu

bitkim yeni kabında nasıl gelişecekmerak ediyorum Huh?   göründügü gibi su seviyesi 2-3 cm civarında  su gözetleme borusu olarak şırınga kullandım hehe.. Tongue

iyi eylenceler ....  Grin

Linkler kırık olduğu için resimler kaldırılmıştır.
« Son Düzenleme: Nisan 11, 2010, 05:12:48 ÖS Gönderen: susurluklu » Logged

varbanik
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Ekim 16, 2008, 09:53:34 ÖÖ »

bana öyle geliyorki perlit yerine başka bişey kullanmışsın.Buraya bi bak aynı şeyimi kullandın?
http://www.venusflytraptr.com/index.php/topic,223.0.html
eemrah83
Üye
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : Ekim 16, 2008, 10:08:12 ÖÖ »

bana öyle geliyorki perlit yerine başka bişey kullanmışsın.Buraya bi bak aynı şeyimi kullandın?
http://www.venusflytraptr.com/index.php/topic,223.0.html

HAZIR PAKET HALİNDE SATILAN AYNEN SİZİN GÖSTERMEK İSTEDİĞİNİZE BENZER BİR ÜRÜNDÜ 1 LİTRE SU İLE KARIŞTIRIP 1 SAAT BEKLEYİN YAZIYORDU %200 SU EMİÇİLİGİ OLAN BİR ÜRÜN. AYTICA PELTE KIVAMINA GELDİ  AYNI GÖNDERMİŞ OLDUGUM RESİMDE OLDUGU GİBİ .... BUNUN BİTKİYE ZARARI OLURMU SİZCE KAŞAMA RESİMİNİ TEKRAR KOYAYIM MARKASINI FELAN KİB..

eemrah83
Üye
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : Ekim 17, 2008, 01:36:33 ÖÖ »

http://www.stockosorb.info/   

yukarıdaki adreste benim kulandıgım maddenin bütün özellikleri anlatılmış inceleyip gercekten zararlı olan bir yönü varmı bakarsanız iyi olur ... 

bende yen buldum bu yazıyı .....

susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : Ekim 17, 2008, 02:25:57 ÖÖ »

Stockosorb potasyum tabanlı poliakrilamik jel diyede bilinen kopolimer dir.
su tutmakapasitesi oldukça yüksek olan bu jeller bünyesine aldıkları suyu muhafaza edip toprak nemine bağlı olarak geri vermektedirler.

Alıntı
2006 yılından bu yana birçok alanda kullanılmış olan ürünümüzün halen daha fazla faydalarının araştırıldığı denemelerimiz devam etmektedir.

Yukarıda ki Stockosorb firmasının ürün satış ve pazarlamasından sorumlu birisinin ağzından bir forum sitesinden nakledilmiş bir cümledir.Anladığım faydalı olup olmadığı kesinlik kazanmamış henüz çok yeni olan bir üründür.Üstelik etobur bitkiler gibi çok değişik bitki türlerinde denenmesinden yana değilim.

Bitki kökleri için bir tehlike arzedebilir,bence en yakın zamanda doğal perlit temin edin derim. Cool
« Son Düzenleme: Ekim 17, 2008, 02:35:31 ÖÖ Gönderen: susurluklu » Logged

eemrah83
Üye
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : Ekim 17, 2008, 10:57:28 ÖÖ »

Stockosorb potasyum tabanlı poliakrilamik jel diyede bilinen kopolimer dir.
su tutmakapasitesi oldukça yüksek olan bu jeller bünyesine aldıkları suyu muhafaza edip toprak nemine bağlı olarak geri vermektedirler.

Alıntı
2006 yılından bu yana birçok alanda kullanılmış olan ürünümüzün halen daha fazla faydalarının araştırıldığı denemelerimiz devam etmektedir.

Yukarıda ki Stockosorb firmasının ürün satış ve pazarlamasından sorumlu birisinin ağzından bir forum sitesinden nakledilmiş bir cümledir.Anladığım faydalı olup olmadığı kesinlik kazanmamış henüz çok yeni olan bir üründür.Üstelik etobur bitkiler gibi çok değişik bitki türlerinde denenmesinden yana değilim.

Bitki kökleri için bir tehlike arzedebilir,bence en yakın zamanda doğal perlit temin edin derim. Cool
SAYIN SUSURLUKLU SİZİN HERBİLGİNİZ BENİM İÇİN ALTINDAN BİLE GEĞERLİ BUNU BİLMENİZİ İSTERİM. Cool

BU ÜRÜNÜ  BİTKİMİ UYGULADIM VE 24 SAATİR BİTKİDE HERHANGİ BİR PROBLEM İLE KARŞILAŞAMADIM .. BUNU DNEMEK İSİTYORUM  İLERİDE YARALI OLABİLECEGİMİ UMUYORUM DİGER ARKADAŞLARIN İŞİNE YARAYA BİLİRDİYE DÜŞÜNÜYORUM VE BİTKİM ŞEHİT OLURSA MEMLEKET İÇİNDİR... DENEMEYE DEVAM EDECEM KİB

eemrah83
Üye
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : Kasım 08, 2008, 02:45:09 ÖÖ »

Yaklaşık  1.5 ay oldu ilk resimlerdeki kapanların hepsi kuruyup görevini yitirdi. Yeni torf ve sututucu kulandım ve sonuç aşgıdadır yaklaşık 10 adet kapanı oluştu. Yani sutucu madenin sorun çıkartmadığını görebilirsiniz ... :- Cool  denemelerime devam ediyorum herkeze iyi forumlar .. Undecided

Linkler kırık olduğu için resimler kaldırılmıştır.
« Son Düzenleme: Nisan 11, 2010, 05:14:25 ÖS Gönderen: susurluklu » Logged

susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #12 : Kasım 10, 2008, 05:18:38 ÖS »

HAZIR PAKET HALİNDE SATILAN AYNEN SİZİN GÖSTERMEK İSTEDİĞİNİZE BENZER BİR ÜRÜNDÜ 1 LİTRE SU İLE KARIŞTIRIP 1 SAAT BEKLEYİN YAZIYORDU %200 SU EMİÇİLİGİ OLAN BİR ÜRÜN. AYTICA PELTE KIVAMINA GELDİ  AYNI GÖNDERMİŞ OLDUGUM RESİMDE OLDUGU GİBİ .... BUNUN BİTKİYE ZARARI OLURMU SİZCE KAŞAMA RESİMİNİ TEKRAR KOYAYIM MARKASINI FELAN KİB..

Sayın eemrah83,sizi daha önce de uyarmıştım,lütfen mesajlarımızda küçük harf kullanalım.Bu alışkanlığınız devam ederse,üyeliğinizi sonlandırmak zorunda kalacağım. Cheesy

eemrah83
Üye
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #13 : Ocak 01, 2009, 06:51:44 ÖS »

Sayın susurluklu bu cevabınızı çokta beyenmedim, kasten büyük yazamadığıma emin olabilirsiniz. Burada Türkce dersi yaptırmıyorsunuz sanırım.. Sadece bilgi paylaşımı yapıyoruz.Ve sadece iki kere bu hata olduğunu sanıyorum iyi forumlar ama üzüldügümü söyleyebilrim.. Sad

susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #14 : Ocak 01, 2009, 08:51:07 ÖS »

Sayın susurluklu bu cevabınızı çokta beyenmedim, kasten büyük yazamadığıma emin olabilirsiniz. Burada Türkce dersi yaptırmıyorsunuz sanırım.. Sadece bilgi paylaşımı yapıyoruz.Ve sadece iki kere bu hata olduğunu sanıyorum iyi forumlar ama üzüldügümü söyleyebilrim.. Sad

Sayın eemrah83 elbette ki Türkçe dersi ile ilgili değil ikazlarımız.Görüntü kirliliği yaratmaktan başka bir şeye yaramadığını biliyoruz büyük harf kullanmanın.Nette surf yapan ilkokul talebeleri bile biliyor artık büyük harf kullanmanın ''bağırma'','' yüksek ses çıkarma '',hatta ''hakaret'' anlamına geldiğini.Eğer yazdıklarımızın önemli olduğunu düşünüyorsak,dikkat çekmek istiyorsak,ya yazılarımızın altını çizeriz ya da yukarıda ''B'' simgesine tıklayarak kalın görünmesini sağlarız,bu da yetmezse,renk değiştir seçeneği ile istediğimiz bir renkte yazabiliriz.Bunları bildiğinizi varsayarak daha fazla devam etmiyorum.
Ayrıca da üzülmenizi gerektirecek bir durum olduğunu sanmıyorum,bilelerek ve kasten yapmadığınız da belli zaten.Bazıları yazarken alışkanlık haline getirdiklerinden çok da dikkat etmezler buna.Durum düzeltildiğine göre bir sorun yoktur.
Paylaşımlarınızı ve bizim için değerli olan yazılarınızın devamını dileriz. Cool

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v.1.0.6 beta 2 © Bloc

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz