|
|
|
|
Moredhel
Global Moderator
Kıdemli Üye

|
 |
« Yanıtla #2 : Haziran 23, 2008, 11:42:16 ÖS » |
|
Bizler kola şişeleri ile uğraşıp duralım. Akvaryumcu olan nasıl da belli oluyor.  Tebrikler güzel çalışma. Tatile çıkacaklar için iyi kaynak olur.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

|
 |
« Yanıtla #3 : Haziran 23, 2008, 11:48:31 ÖS » |
|
Sistem çalışıyor daaa....  Dün işten eve döndüğümde şok  oldum.Duvara monte ettiğm 15 lt lik musluklu su bidonu EB lerimin üzerine düşmüştü.  Zayiat görünenden azdı Allah'tan.Sadece sphagnumlarımın bulunduğu,plexy glass kabın üzerine yaklaşık 30 cm yükseklikten vidalama yerleri ağırlığı taşımadığından düşmüş.Olan su bidonu ile sphagnum kabı arasında duran henüz çimlenmemiş olan vft tohumlarına oldu.Biraz tost olmuşlar. Tek tek sphagnum içerisinde olan ve ezilmemiş olan vft tohumlarını iğne ve tığ uçları ile topladım.Başka bir kaba aktardım.İnşallah kurtarırız.  Bu arada bidonu duvara raf sistemi ile tekrar monte ederek otomatik tatil sulama sistemini kurdum.Yarın yeni görüntüsünü çekip burada paylaşırım.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Haziran 24, 2008, 12:31:12 ÖÖ Gönderen: admin »
|
|
|
|
|
Moredhel
Global Moderator
Kıdemli Üye

|
 |
« Yanıtla #4 : Haziran 23, 2008, 11:55:22 ÖS » |
|
Uh. Nazar mı ettik diyeceğim ama daha yeni yazmıştım mesajı.  Ucuz kurtarmışsınız gerçekten.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Haziran 24, 2008, 12:32:36 ÖÖ Gönderen: admin »
|
|
|
|
|
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

|
 |
« Yanıtla #5 : Haziran 24, 2008, 12:23:04 ÖÖ » |
|
Yok yok mesajlarımız çakıştı sadece.  Bu arada (Konya Şeker e de) teşekkür etmek gerek  -damlatma sistemimi-geliştirerek tüm olumsuzluklara rağmen devam ediyorum. Sistemin geliştirilmesi için de eleştirilere açığım. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cagatay
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #7 : Haziran 15, 2010, 02:10:20 ÖS » |
|
sayın susurluklu oncelıkle bu kadar masrafı ve fıkrınızı taktır edıyorum ama damlama yontemınde suyun tasma ıhtımalı veya az gelme ıhtımalı olabılecegınden bı cevap yazmak ıstedım sonucta kımse eve geldıgınde bıtkılerını kurumus veya yerlerı su ıcınde gormek ıstemez. bunun ıcın cok basıt bı cızım yaparak gostermek ıstedım  hortumların ucundakı vantuzları 2 sekılde yapıstırabılırsınız bu da ıstedıgınız su yukseklıgıne baglı bu sekılde su mıktarı hortum sevıyesının altına ındıgı an bıdondan sadece oraya dogru su bosalacaktır ancak denemedıgım ıcın 2 3 gun denemenız lazım.bıdonun ustune bir delık acarsanız su akısı sırasında basınc olusmas ve bıdon sallanmaz. dedıgım gıbı sadece bellı sevıyenın altına su ınınce sulama yapacaktır.onemlı olan hortumların suyun altında kalmasıdır yoksa butun su bosa gıder saygılar...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

|
 |
« Yanıtla #8 : Haziran 15, 2010, 04:29:13 ÖS » |
|
Tecrübelerim bana şunu öğretti ki;En iyi otomatik tatil sulama yöntemi anahtarınızı güvenerek verebileceğiniz bir arkadaşınız ya da akrabanızın olmasıdır. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cagatay
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #9 : Haziran 15, 2010, 06:17:08 ÖS » |
|
Tecrübelerim bana şunu öğretti ki;En iyi otomatik tatil sulama yöntemi anahtarınızı güvenerek verebileceğiniz bir arkadaşınız ya da akrabanızın olmasıdır.  kesinlikle... yoksa tecrübelerinizin arasına 2. bidon kazası mı eklendi 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

|
 |
« Yanıtla #10 : Haziran 15, 2010, 08:02:35 ÖS » |
|
Tecrübelerim bana şunu öğretti ki;En iyi otomatik tatil sulama yöntemi anahtarınızı güvenerek verebileceğiniz bir arkadaşınız ya da akrabanızın olmasıdır.  kesinlikle... yoksa tecrübelerinizin arasına 2. bidon kazası mı eklendi  Buna benzer birkaç olay daha gelmişti bazı arkadaşların başına,oradan da tecrübeliyiz.. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
haki
Kıdemli Üye

|
 |
« Yanıtla #11 : Mart 23, 2011, 12:34:17 ÖS » |
|
Benim aklima soyle birsey geldi. Diyelim buyuk bir akvaryumumuz var. Yeni beyaz esyalarin aralarindan cikan beyaz kopukler var. Ornegin duz deliksiz vb olan kopugu ele alalim bunu yaklasik 10CM X10CM lere ayiralim ve ortasina saksimizin yarisi girecek sekilde yuvarlak ya da kare kestikten sonra su dolu akvaryumumuzun icine yerlestirsek uzunca bir sure su eksigini gideremez mi? Su azaldikca bitkiler kopuk sayesinde ayni su seviyesinde duracaklardir. Biraz karisik bir anlatim oldu 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
esahin
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #12 : Mart 23, 2011, 04:40:41 ÖS » |
|
Ev yapımı damla sulama 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
emmrecan
Kıdemli Üye

|
 |
« Yanıtla #13 : Mart 23, 2011, 05:40:59 ÖS » |
|
sayın haki gerçekten güzel bir düşünce :=) ama çok güvenli yapmak lazım, bir çıktımı eb suyun içinde boğulur 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
haki
Kıdemli Üye

|
 |
« Yanıtla #14 : Mart 23, 2011, 06:13:49 ÖS » |
|
sayın haki gerçekten güzel bir düşünce :=) ama çok güvenli yapmak lazım, bir çıktımı eb suyun içinde boğulur  Cikmasi imkansiz gibime geliyor zaten saksinin yarisina kadar ayarlamicak misin? cikmasi icin kopugun saksidan buyuk delik olusturmasi lazim. bu da kopuk icin imkansiz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|