Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: yardımınıza ihtiyacım var  (Okunma Sayısı 460 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bebilay
Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Temmuz 25, 2008, 03:47:35 ÖS »

1 hafta önce aldığım bir vft var siteyi tesadüfen buldum.gercekten harika bir site ama ben bu konuda cok yenı olduğum için bazı seyleri bilmiyorum mesela vft lere sadece alttan sumu veriliyor ustten sulama yapabiliyomuyuz.gecen hafta koctastan aldığım vft yı suyunu gelır gelmez saf su ıle değiştirdim aldığımda bır cıcegı vardı ama yaklasık bır hafta oldu sankı vftm kurumaya basladı gıbı cansızlastılar ve bır hafta boyunca alttakı suyu azalmadı aksam farkettimkı saksının altı delık degıl içinden ayrıca bır saksı daha cıktı onun delıklerinden koklerini dısarıya cıkarmıs ama su kabından su alamıyor dısındakı kabını deldık ve baya bı su ıcıne cektı ve 1 saate kadar canlandılar sımdı merak ettıgım usten su vericezmi ayrıca 10 - 12 santımcapında bır saksıda ama dibinde cok fazla yavrular var.okadar sıkkı saksı yetersız kalırmı yardımcı olurmusunuz resimlerimi ekledım. bakıp ne durumda olduklarını soylersenız sevınırım onları kaybetmek istemıyorum. yardımlarınız için sımdıden tesekkur edrım
varbanik
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Temmuz 26, 2008, 07:58:56 ÖS »

merhaba
Bitkinize hiçbir zaman üstten su vermeyin.Özelliklede yapraklarına su değmesin.Dibindede devamlı 1 cm su bulunsun.Ayırma konusunda yapabileceğinize inanıyorsanız yapın derim.
ozgursabah
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Mart 20, 2010, 04:03:19 ÖS »

sayın varbanik

yapraklarına su değerse ne olur?

↨┌──▂▃▅▇═══►●Söz Büyüğündür...●◄═══▇▅▃▂ ──┐↨                                   ↨┌──▂▃▅▇═══►●Söz Büyüğündür...●◄═══▇▅▃▂ ──┐↨
ASIR
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Mart 20, 2010, 06:52:28 ÖS »

Yapraklarına su değerse hele ki güneş ile teması sağlanırsa yapraklar kavrulur.

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v.1.0.6 beta 2 © Bloc

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz