susurluklu
Administrator
Uzman Üye

|
 |
« : Mart 23, 2008, 06:22:03 ÖS » |
|
Bu başlığı etoburbitkilerde kullanılması gereken sulama suyunun ne olması gerektiği hakkında bilgileri, mesajlaşmaları toparlamak amacı ile açtım.
Torf'dan sonra EB'lerin ikinci ele almıya çalıştığım konu su'dur. bu başlıkta su kavramı geçiyor ise bu burda saydığım vasıflarda bir su olmalıdır. Gerek torfu ıslatmada gerekse üsten veya altan saksıyı sulamada veya su eklemelerinde su terimi geçiyorise bu kesin kez bu sudan olmalı.
En iyi su safsudur. yağmur suyu, kar suyu, hatta klima, buzdolabından çıkan suları da burda zaman zaman tartışacağız veya tartıştık. Onları da bu başlığa aktarark toparlamıya çalışacağım.
Şu sular uygundur: Yağmur veya kar suyu Katkısız ütü veya akü suyu Destile su Revers osmosis ile arıtılmış su (ters osmos) Deionise su (anion ve kation değiştiriclierinden geçmiş) Buzdolabının buzluğundan veya klimadan akan su (kullanmadan evvel bir kaynam çıkartıp soğutun)
Diğer sular EB'ler için uygun değildir.
Alıntıdır:ağaçlar.net-praecox
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ocak 05, 2011, 12:17:03 ÖÖ Gönderen: susurluklu »
|
|
|
|
|
Moredhel
Global Moderator
Kıdemli Üye

|
 |
« Yanıtla #1 : Mayıs 26, 2008, 08:10:24 ÖS » |
|
Su sıkıntısı çeken var mı arkadaşlar? Ben su sıkıntısı çekmeye başladım. Malum yaza giriyoruz. Yağmur da yağmıyor. Akü suyuna da para dayanmıyor. Geçen buzdolabında oluşan karları temizledim.  Yarım litre su çıktı. Bir daha ne zaman birikir bilinmez. Su sıkıntısı çekip de çözen birileri varsa biz de bilelim.  Buzdolabının buzluğundan veya klimadan akan su (kullanmadan evvel bir kaynam çıkartıp soğutun)
Buzdolabı suyu ve klima denmiş. Kaynatılıp da kullanılıyor yazılan mesajda tam belli değil. Alıntı sahibi Praecox arkadaşımız veya adminimiz yanıtlarsa sevinirim. Yarım litre buzdolabı suyu bulduk bari doğru kullanalım. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

|
 |
« Yanıtla #2 : Mayıs 27, 2008, 05:56:00 ÖS » |
|
Su sıkıntısı çeken var mı arkadaşlar? Ben su sıkıntısı çekmeye başladım. Malum yaza giriyoruz. Yağmur da yağmıyor. Akü suyuna da para dayanmıyor. Geçen buzdolabında oluşan karları temizledim.  Yarım litre su çıktı. Bir daha ne zaman birikir bilinmez. Su sıkıntısı çekip de çözen birileri varsa biz de bilelim.  Buzdolabının buzluğundan veya klimadan akan su (kullanmadan evvel bir kaynam çıkartıp soğutun)
Buzdolabı suyu ve klima denmiş. Kaynatılıp da kullanılıyor yazılan mesajda tam belli değil. Alıntı sahibi Praecox arkadaşımız veya adminimiz yanıtlarsa sevinirim. Yarım litre buzdolabı suyu bulduk bari doğru kullanalım.  Sayın praecox un o yazısını hatırlıyorum.Eğer buzluktan kullanacaksanız evsel yemeklerden mikro organizma bulaşma riskine karşı kaynatmanızı tavsiye ederim gibi birşey söylemişti.Klima suyuna gelince, buna bile temkinli yaklaşım göstererek sigara içilmeyen bir ortamda ise klimanın suyu kullanılabilir dediğini iyi hatırlıyorum.Karar sizin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
metinzenbil
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #3 : Haziran 20, 2008, 06:06:46 ÖS » |
|
Valla ben bu hobıye yenı gırıyorum. Daha ne bıtkım var nede malzemem. Araştırmamı tamamlayınca icraata gececegım. Saf su olayına gelince bunu sadece klima suyuyla yapacagım. Baska turlu devamlı utu suyu yada eczanelerde ugraasmak acıkcası ısıme gelmıyor. Hele yagmus suyunu depolamaya calısmak hıc gozum kesmıyor  o yuzden klıma suyuyla baslayalım bakalım sonuc ne olacak.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mmmura
Kıdemli Üye

|
 |
« Yanıtla #4 : Mayıs 29, 2010, 02:02:24 ÖS » |
|
Bir şey soracaktım klimadan akan suyu kaynatıp soğuyana kadar beklettiğimizde kullanılır durumda olurmu? bitkilere bir zararı olurmu? yoksa akü suyu( saf su) kullanmaya devam edeyim mi?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ephesos
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #5 : Mayıs 30, 2010, 12:57:14 ÖÖ » |
|
Her yaz klima suyunu kullanırım hemde hiçbir işlem uygulamadan, hiçbir sakıncasını görmedim.Klimalar ortamlardaki sigara ve diğer koku partiküllerinide bu suya aktarabiliyorlar sadece sigara yada parfüm kokuyor su bununda bir sakıncası olmadı şimdiye kadar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
serilaaa
Yeni Üye
yenertansu@hotmail.com
|
 |
« Yanıtla #6 : Haziran 16, 2010, 12:09:37 ÖS » |
|
Arkadaşlar E.B.ler için en uygun saf su olarak Revers osmosis ile arıtılmış su (ters osmos) gösterilmektedir.
Ben şu anda Avşa adasında Deniz suyunu içme suyu arıtma projesi ile ilgili olarak suyun özelliğini öğrendim.Bu su 6.4 PH ve tuz-clor ve kireçten ari olarak rafine edilmiş durumda imiş Aquamatch türkiye firmasının su arıtım projesinden alıntı
denizden suyun teminini sağlayacak Su Alma Yapısı, Ön Arıtım, Deniz Suyu Reverse Osmosis ve Son Arıtım ünitelerinden oluşan deniz suyu arıtma sistemi
Bu durumda ben E.B.lerim için bu suyu kullanabilirmiyim.Bir kaç bidon ön arıtım depolarından temini mümkün olacak
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gürkan
Kıdemli Üye

|
 |
« Yanıtla #7 : Haziran 16, 2010, 10:55:29 ÖS » |
|
sayın susurluklu sayın Moredhel nasıl oluyorki 169 mesajla global moderatör kıdemli üye olabiliyor ? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

|
 |
« Yanıtla #8 : Haziran 16, 2010, 11:55:19 ÖS » |
|
Sayın moredhel sitenin kurucu üyelerindendir,arada bir girdiği ve artık EB lerinin sayısı azaldığı için mesaj sayısı da sınırlı kalmıştır. Ayrıca global moderatörlük de adminin yani benim insiyatifimdedir.Mesaj sayısı ile ilgili bir şey değildir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gürkan
Kıdemli Üye

|
 |
« Yanıtla #9 : Haziran 17, 2010, 07:10:14 ÖÖ » |
|
Peki teşekkürler  bilgilendirdiğiniz için. . . saygılar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
serilaaa
Yeni Üye
yenertansu@hotmail.com
|
 |
« Yanıtla #10 : Haziran 17, 2010, 08:40:44 ÖÖ » |
|
Su sıkıntısı çeken var mı arkadaşlar? Ben su sıkıntısı çekmeye başladım. Malum yaza giriyoruz. Yağmur da yağmıyor. Akü suyuna da para dayanmıyor. Geçen buzdolabında oluşan karları temizledim. Yarım litre su çıktı. Bir daha ne zaman birikir bilinmez.Su sıkıntısı çekip de çözen birileri varsa biz de bilelim. Sayın Moredhel'den alıntı
Sayın Susurluklu Daha önce yazdığım deniz suyundan içme suyu arıtması sırasında ilk aşamadaki suyun saf su olarak kullanma ihtimali varmı ?Bilgilendirmenizi rica ederim.Selamlar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

|
 |
« Yanıtla #11 : Haziran 17, 2010, 10:44:41 ÖÖ » |
|
İlk aşamada rover osmos yöntemi kullanılıyor olması,suyun saflık derecesinde olduğunu gösterir.İkinci aşamaya geçilmeden,yani içerisine tatlandırma için minerallerin eklenmesinden önce su alınabiliyorsa kullanılır tabiiki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nuri-ozen
Üye

|
 |
« Yanıtla #12 : Haziran 17, 2010, 12:06:12 ÖS » |
|
eb lerim bir hayli çoğalınca çözümü karaköyde saf su çihazı yaptırarak buldum artık yağmur suyu ve klima suyu toplamaya gerek kalmadı 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
serilaaa
Yeni Üye
yenertansu@hotmail.com
|
 |
« Yanıtla #13 : Haziran 17, 2010, 12:30:55 ÖS » |
|
Sayın Susurluklu ilk aşamadaki arıtma ünitesinden su verebileceklerini söylediler.O zaman bu suyu kullanabilirim.Teşekkür ederim.Selamlar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
serilaaa
Yeni Üye
yenertansu@hotmail.com
|
 |
« Yanıtla #14 : Haziran 17, 2010, 12:32:53 ÖS » |
|
Sayın nuri-özen bahsettiğiniz cihazın maliyeti ne kadar acaba,bilgi verebilirseniz memnun olurum.Selamlar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|