Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: DARLİNGTONİA  (Okunma Sayısı 2127 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
saydemir
Global Moderator
Üstün Üye

« Yanıtla #15 : Mayıs 15, 2010, 06:07:23 ÖS »

Ortadaki büyük ibrik yeni çıkan ve altında çıkmaya çalışan ibrikler var. Galiba bu sefer olucak gibi.  Embarrassed

susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #16 : Mayıs 15, 2010, 06:19:53 ÖS »

Sayın saydemir,çok güzel maşallah,yaz sıcaklarında sorun olmasın.
Bauhaus da çok ucuz kapaklı sytraphor kutular var,eğer yaz sıcaklarında buz kullanacaksanız,saksıya göre kapağı kesip,saksıyı buraya oturtabilirsiniz.Böylece koyduğunuz buzlar uzun süre erimeden kalabilir.  Smiley

saydemir
Global Moderator
Üstün Üye

« Yanıtla #17 : Mayıs 15, 2010, 06:27:17 ÖS »

Cam kenarında ama direk güneş almıyor gölge bir yerde duruyor. Ama görürsem alabilirim, darling için önemli olan yaz sıcaklarını atlatması tabiki.
saydemir
Global Moderator
Üstün Üye

« Yanıtla #18 : Haziran 26, 2010, 11:34:25 ÖS »

California dağlarında doğal habitatlarında darlingtonia görüntüleri;
Dağlarda akan nehirlerin kenarlarında kökleri serin kalacak şekilde yaşamaya devam ediyorlar.

Buda benim ufaklığın son hali; Boyu yaklaşık 20 cm ulaştı.

memookur
Üye
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #19 : Kasım 06, 2010, 11:01:50 ÖS »

Maşallah sayın saydemir darlingtonianız çok güzel görünüyor.Mümkünse yeni resimlerini ekleyebilirmisin.Sahip olmak istediğim eb türlerinden birisi.Aralıkta tohum alıp yetiştirmeyi planlıyordum ama ne yalan söyleyeyim sayın susurluklu gözümü bayağı bi korkuttu  Grin
saydemir
Global Moderator
Üstün Üye

« Yanıtla #20 : Kasım 07, 2010, 12:54:07 ÖÖ »

Benim 2 denememde başarısızlıkla sonuçlandı. Tabi benimde hatalarım vardı. Geçen yaz aşırı sıcaklara uzun süre maruz kalınca dayanamadı ve öldü.
Denemenizi tavsiye ederim ama çok nazlı olduğunu belirtmem lazım. Tohumdan alıp yetiştirmek ise tam bir işkence çünkü fideler çimlense bile yaşatabilmek yada büyütebilmek çok zor. Çok yavaş gelişiyor.
Tabi bunlar benim deneyimlerim, ben bir süre uzak durucam. Ama aklımın bir köşesinde duruyor hala...
memookur
Üye
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #21 : Kasım 07, 2010, 04:06:46 ÖÖ »

Saydemir hocam siz yetiştiremediyseniz biz hiç başlamayalım şimdiden.Daha kolay olan türleri yetiştirelim.Tecrübemiz arttıkça zor olan türleri yetiştirmeye çalışırız.Ben daha nepenthes tohumlarını nasıl çimlendireceğimi düşünüyorum  Grin Yeri değil ama nepenthes çimlendirmede deneyiminiz varsa faydalanmak isterim  Cheesy
saydemir
Global Moderator
Üstün Üye

« Yanıtla #22 : Kasım 07, 2010, 10:28:01 ÖÖ »

Bence de öncelikle kolay türlerde ustalaştıktan sonra bu türlere geçmek çok daha başarılı sonuçlar verecektir.
Nepenthes tohumlarında başarı tohumun tazeliğine ve tohumun çeşidine göre değişiyor. Nepentheslerde farklı türler var bildiğiniz gibi highland ve lowland diye. Lowland türler ve bunların çaprazlarının tohumları daha kolay çimleniyor. Kıyılmış sphagnum üzerinde başarı şansınız artar sanırım. Diğer yapacaklarınız tohum çimlendirmede yaptıklarımızla aynı.
Ben nepenthes tohum çimlendirdim mi hayır hiç denemedim. Sayın susurluklu nun nepenthes tohumu deneyimi var sanıyorum. Deneyimlerini bizimle nepenthes başlığında paylaşacaktır.
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v.1.0.6 beta 2 © Bloc

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz