Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: VFT KAPANLARINDA ÇÜRÜME  (Okunma Sayısı 1197 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
engin
Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Mart 25, 2008, 03:18:49 ÖS »

VFT KAPANLARINDA ÇÜRÜME

Etobur bitkilere olan ilgim çok yeni sayılmaz.Ama üç ay önce bir yapı marketten aldığım vft ile ilk kez onlarla yakından tanıştık.Bakımı konusunda nette bir parça araştırma yapmıştım ama sizlerden öğrenmek istediğim şey şu:
VFT min genç sandığım kapanlarına canlı sinek verdiğimde bir süre sonra yanlarında kararmalar oluşuyor.Bunların çürüme olup olmadığını bilmiyorum.Biryerlerde okumuştum kapanların ömrünün birkaç kapanma ile sınırlı olduğunu.Benim kapanlarım niye bir sinek sindirme ile kararıyor?Ya da çürüyor???
Moredhel
Global Moderator
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Mart 31, 2008, 10:54:31 ÖÖ »

Belki de genç oldukları içindir. Smiley Bu konu hakkında pek bir bilgim yok ama iyice gelişmeden yapacakları her türlü sindirme olayı kendilerine bir zarar veriyordur gibi bir tahminde bulunayım. Bilgili/ilgili bir arkadaş yanıtlasa da biz de öğrensek.
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Mart 31, 2008, 04:23:17 ÖS »

Valla konu tam praecox hocama göre...Ne desem boş. Kiss Kiss Kiss Kiss Kiss Kiss Kiss Kiss Cool

euzmenn
Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Ağustos 22, 2008, 10:46:59 ÖÖ »

İlk başlarda ben d eöyle sorunlarla karşılaşmıştım.Benimkiler kararmıyor küfleniyordu.
Nasıl bir suyla suluyorsunuz?
Eğer çeşme suyu vs. ise yapraklarına değdirmeden mümkünse altına bir kap koyarak alttan sulamaya çalışın.
Ben reverse osmos kullanıyorum denk geldiği yerden suluyorum ve sadece altlardaki eskiyen yapraklar zamanla kararıyor.Onun haricinde gayet sağlıklı.Böcekleri mümkün olduğunca en büyük ve en gelişmiş görünen kapanlara vermeyi deneyin.
cagatay
Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Haziran 18, 2010, 09:27:35 ÖS »

arkadaslar aynı sorun bende de var kesın bı fıkrı olan paylasırsa sevınırım tek karıncayla bu hale geldı
temizalp
Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Eylül 27, 2010, 12:10:56 ÖS »

Aynı sorun bende de war. braz büyük olan kapanlar sindirme yaptıklarında yanlardan çürüyor. ben çareye kesmekte buldum. mantıklı olan da budur.
cengaver
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Eylül 27, 2010, 03:22:54 ÖS »

Arkadaşlar gelişimini tamamlamamış kapanlar av yakalayınca kararıyor daha önce benim başımada gelmişti ben de irice karınca vermiştim karınca kapana tutulduğu halde bir süre sonra kapanı açıp çıkmıştı galiba karıncalar kapanlara göre biraz güçlü geliyor yada kapanlar tam gelişmediğinden gücü yetmiyor , sayın cağatay'ın da dıştaki kapanları da tam gelişimini tamamlamış gibi görünmüyor zaten
temizalp
Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : Ekim 27, 2010, 03:17:26 ÖS »

Tekrar mehaba. Kasım ayına girdik havalar iyice serinlemeye başladı. 5 ay önce aldığım VFT'in yaklaşık 10 tane kapanı wardı. zamanla bazıları çürüdü. dipten gelen ufak kapanlardan ise  kararmaya başladı. sizce bitki çüreyecekmi?

temizalp
Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : Kasım 08, 2010, 05:48:10 ÖS »

Kaldı 2 kapan ve bitki çürümek üzere yardıma ihtiyacc war
cengaver
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : Kasım 08, 2010, 06:03:21 ÖS »

Sayın temizalp çürümeler dormancy başlayacağından diyeceğim ama bitki ni görünce şaşırdım sen bitkiyi neredeyse toprağa gömmüşsün kapanları dışarı çıkar birleşim yerlerine kadar toprağa yerleştir ki ortadan gelen kapanlar rahatça çıksın hem bitki bir hava alsın oldan sonra çürüme olursa bakarız forumdakileri iyice incele ve onlar gibi ekim yap
memookur
Üye
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : Kasım 08, 2010, 07:39:36 ÖS »

Bencede dormancy başlangıcından olabilir.Benimde bazen yeni çıkan kapanlar çürük çıkıyor ama bitkilerde bir problem yok sağlıklılar.Bir vftm komple kurumuştu hiç kapanı kalmamıştı ama yeniden yeşerdi.Endişelenmeyin sayın cengaverin dediği gibi bitkinizi ekin.Yinede bunun en iyi cevabını sayın susurluklu verecektir.
emmrecan
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : Kasım 11, 2010, 01:29:47 ÖS »

dormancy zamanı mevcut kapanlar normalden hızlı bir şekilde kararmaya ve çürümeye başlar. Yeni çıkan kapanlar ise daha kısa ve yere yakın bir biçimde çıkmaya başlar ve pek büyük olmaz. Dormancy başladığı anda kapan sayınız fazla olabilir. Dormancy girdikten sonra gittikce azalacaktır. Bu normaldir. VFT lerin sağlıklı olup olmadığını sadece yeni çıkan kapanların yeşil, canlı çıktığına bakıp diyebilirsiniz. Mesela dormancy zamanı yeni kapanlar canlı ve gür çıkıp, kısa zaman içinde kapan oluşturup çürüyebilir. Asıl bakılması gereken yeni yaprakların, dipten gelen kapanların canlı ve yeşil çıkmasıdır. Dormancy zamanı hiç kapan da kalmayabilir. Bu zaman zaman tehlikeli olabilir. Sağlıklı baktığınızda yinede toprak altındaki soğan canlı kalacak ve yine kapan çıkaracaktır.

Bir konuya daha değinmek isterdim. Dormancy başlama süresi gelmeden kapanlarınız bir anda takır takır dormancy ortasındaymış gibi kararmaya başladıysa bu bitkilerin şaşırmasındandır. Örneğin bizim buralarda yaz çok sıcak geçti ve bir anda geçen aylarda soğuk bastırdı, 1-2 hafta yağışlı geçti ve vft ler sıcaklık değişiminden şaşırıp garipleşmeye başladılar. Tabi bunlarada dikkat etmek lazım.

Kapan çürümesiylede ilgili bikaç şey söyleyeyim. Kapanların belirli bir kapanma ömrü, kapanmazlarsada zaten doğal bir ömrü vardır. Siz Eğer normal ömrü gelmiş bi kapana yem verirseniz, yemi sindirdikten sonra kararacaktır. Çünkü her kapanma yaprağın ömründen götürür. Ben o yüzden canlı bir sinek yakaladığımda yaşlanmış yapraklara vermemeye, canlı yapraklara vermeye özen gösteriyorum. Birde VFT lerinize sinek vs. vermek isterseniz verdiğiniz yem canlı olmalı. Yani sinek verecekseniz vızır vızır hareket etmeli. Ayrıcada kapana tamamen sığmalı, yani kapanın dışına taşmamalı. Eğer böyle yaparsanız afiyetce yer ve ağzını açar, buyur sineğin iskeleti, afiyetce yedim gibisinden  Grin
barsal_gkn
Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #12 : Mayıs 13, 2011, 07:44:44 ÖS »

ben bugün değişiklik yapıp balkonda bulduğum canlı 2 arı verdim  Grin   Grin  Grin biraz büyükçe olmasına rağmen sindirdi. Yakında kurtçuk yetiştirip onlarla beslicemm  Cool

Dıonaea Muscipula Uzmanı
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v.1.0.6 beta 2 © Bloc

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz