saydemir
Global Moderator
Üstün Üye

|
 |
« : Kasım 24, 2008, 09:27:12 ÖS » |
|
İnternetten canlı bitki sipariş verebiliriz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Moredhel
Global Moderator
Kıdemli Üye

|
 |
« Yanıtla #1 : Kasım 24, 2008, 09:43:47 ÖS » |
|
Verilebilir de nereden verilecek? Popüler alışveriş sitesi Ebay veya yurtdışı başka sitelerden olacaksa Türkiye'ye gelmesi bir haftayı geçecektir. Ki, ufak tefek siparişlerin bile 2 hatta 3 haftayı bulan varış süreleri göz önüne alınırsa bu da bitkinin bu süre zarfında susuz kalması demek. Canlı sipariş vereceğiz ama elimize cansızı geçmesin. Gerçi kayıtlı ve hızlı postalardan yararlanarak süreyi kısaltabiliriz ama o da en az bir hafta sürüyor gene. Hem fiyatın oldukça artması da cabası. Türkiye içi satış yapan siteler varsa daha uygun olur kanaatindeyim.  Riskler göz önüne alınırsa olabilir. Neden olmasın? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
saydemir
Global Moderator
Üstün Üye

|
 |
« Yanıtla #2 : Kasım 24, 2008, 10:16:30 ÖS » |
|
Birkaç site var yurtdışından etobur bitki sipariş verebileceğimiz. Ben geçen sene sipariş vermiştim Çek cumhuriyetinden bir siteden. Etoburlar konusunda çekler baya ileri. Van'daki köye 10 günde geldi siparişler. Ben bile şaşırdım. Halbuki istanbula gönderdiğim iadeli mektup 15 günde gitti vandan.  Sorun bence bizim posta hizmetlerinde. Aynı yerden istanbula istediğimde 25. günde geldi. Onu da postahaneyi aradım. Siparişlerim orada olabilir mi diye sordum.-Çünkü site kayıtlı gönderi yapmıyordu-O şekilde alabildim ve kutu baya bir hırpalanmıştı. Yani kesinlikle sorunlu olan bizim posta hizmeti. Yoksa yurtdışından da çok sağlıklı bitkiler geliyor. Almanya ve hollanda bu konuda iyi hizmet veriyor. Taşıma bedeli olarak avrupa dışı genelde 25 euro gibi bir bedel alıyorlar. Birde phyto belgesi ile gönderen siteler var. O zaman bir o kadar da onu ödemek zorunda kalıyorsunuz. Buda bazen 10 euroluk bitki için siparişi imkansız hale getiriyor. Ama almak istediğimiz bitkiler olursa bir site belirleyip sipariş organizasyonu yapabiliriz. Bunlar benim bildiğim türkiyeye etobur bitki gönderen siteler. http://www.triffidnurseries.co.uk/http://www.wistuba.com/http://www.czplants.com/http://www.carnivorsandmore.de/Vkliste_May_04_English_vers.pdf
|
|
|
|
|
|
|
|
|
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

|
 |
« Yanıtla #3 : Kasım 24, 2008, 10:19:40 ÖS » |
|
100€ sınırı var birde onu da unutmamak gerekir biliyorsunuz,100€ dan fazla tutan alışverişlerde gümrük ödenmesi gerekiyor diye biliyorum.Bu sınırın altında ki herhangi bir canlı bitki ya da tohum siparişine ortak olabilirim. Yurt dışından kullanıcılarımıza da seslenmek isterim bu arada.(5-6 tane yurt dışından kullanıcımız var.)Bizlerin burada temin etmekte güçlük çektiği eb türleri için acaba bizlere yardımları olabilirmi? 
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Kasım 24, 2008, 10:40:16 ÖS Gönderen: susurluklu »
|
|
|
|
|
|
|
Moredhel
Global Moderator
Kıdemli Üye

|
 |
« Yanıtla #5 : Kasım 24, 2008, 11:15:11 ÖS » |
|
..... Aynı yerden istanbula istediğimde 25. günde geldi. Onu da postahaneyi aradım. Siparişlerim orada olabilir mi diye sordum...... Aha işte bu zaten başlı başına bir sorun. İst postası bir acaip. Ne geldiği belli oluyor ne gittiği. Bir bakıveriyorsunuz size gelen posta ortalıklarda yok. Ya kaybolmuştur ya geri gönderilmiştir ya tohum/bitki diye fiyatına bakılmaksızın gümrüğe takılmıştır ya da birisi el koymuştur.  ..... Taşıma bedeli olarak avrupa dışı genelde 25 euro gibi bir bedel alıyorlar. Birde phyto belgesi ile gönderen siteler var. O zaman bir o kadar da onu ödemek zorunda kalıyorsunuz. Buda bazen 10 euroluk bitki için siparişi imkansız hale getiriyor....... Kayıtlı gönderim olduğu zaman zaten aldığınız üründen fazla para ödemek zorunda kalıyorsunuz. Üstelik değiniz gibi bazı siteler de üstüne phyto ücreti koyuyorlar. Ben de bitki sağlığı sertificası adı altında 50$'lık ek bir ücretle karşılaşmıştım. Tabi ki siparişten vazgeçmek zorunda kalıyorsunuz o zaman. Gene de şevk kırıcı olmak istemem. Giden 3-5 dolar olsun deyip araştırıp denemek lazım. Ticaret risktir. (Adminimizin sözü.  )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
memookur
Üye

|
 |
« Yanıtla #6 : Haziran 24, 2010, 12:38:28 ÖÖ » |
|
Bende şuanda tam bu konuyu düşünüyordum (ortak sipariş).Ben Bulgaristanda öğrenciyim elimden geldiğince size yardım etmek isterim.Önemli olan ülkemizde eb bitki türlerinin artması 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
saydemir
Global Moderator
Üstün Üye

|
 |
« Yanıtla #7 : Haziran 24, 2010, 09:03:07 ÖÖ » |
|
Avrupa Birliği içinde bir arkadaşımızın bulunması sevindirici bir haber. Bulgaristandan buraya kargo ücreti ne kadar tutar acaba? Birde yanında getirme imkanın olabilir mi bitkileri? Gerçi avrupa birliği ülkelerinden gelen siparişlerde pek bir sorun çıkmıyor. Genelde sorun fazla kargo bedeli ve istenebilecek ekstra belgeler. Bunlar sorun çıkarıyor. Birde bizim ptt nin sorunlu işleyişi var ki ona hiç girmiyorum. Amerika siparişlerinde ben hep sorun yaşadım. Ya çok geç geliyor yada son siparişimde olduğu gibi hiç gelmiyor. Sorun göndericide değil aynı yerden daha önce bir siparişim geldi ama son siparişim 2 ay olucak nerdeyse gelmedi. Kayıtlı posta da değildi. Ebay üzerinden almıştım. Kaldı yani bir yerlerde 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ysa1992
Üye

|
 |
« Yanıtla #8 : Haziran 24, 2010, 11:31:27 ÖÖ » |
|
Yurtdışından Gelen Kargolar da Aslında Pek Sorun Çıkmıyor Hollanda dan Kargo Geldi Bana 1,5 gün sonra elime geçti UPS kargo... Göndericilerde UPS kargo İle Gönderse Sorun Olmaz Diye Düşünüyorum...
|
|
|
|
|
|
Çaylak Etoburcu 
|
|
|
codger
Kıdemli Üye

|
 |
« Yanıtla #9 : Haziran 24, 2010, 02:53:46 ÖS » |
|
eğer bir ortak şipariş olacaksa ben katılırım 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
saydemir
Global Moderator
Üstün Üye

|
 |
« Yanıtla #10 : Haziran 24, 2010, 03:03:55 ÖS » |
|
UPS ile Hollanda dan gönderilen paket için kargo ücreti ne kadar tuttu? Bende almanya'dan bir paket alacağım, uygunsa UPS ile göndermelerini söyleyeyim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
memookur
Üye

|
 |
« Yanıtla #11 : Haziran 24, 2010, 03:28:22 ÖS » |
|
buraya yolcu getiren türk otobüs firmaları var kargoyu ona versem hiç bir sorun çıkmaz en azından fazla ücret alacaklarını sanmıyorum tabiki kargoyu bende gelirken getirebilirim bu siparişin ne zaman verildiğine bağlı mesala ben ağustosta Türkiyeye geleceğim o zaman yanımda getirebilirim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ysa1992
Üye

|
 |
« Yanıtla #12 : Haziran 24, 2010, 03:38:45 ÖS » |
|
kargo parasını ben ödememiştim sayın saydemir ama kargo geldiğinde üstünde kağıt vardı isterseniz tarayıcıdan geçirip koyabilirim... Total 50,00 diyo ama dolarmı euro mu bilmiyorum...
|
|
|
|
|
|
Çaylak Etoburcu 
|
|
|
saydemir
Global Moderator
Üstün Üye

|
 |
« Yanıtla #13 : Haziran 24, 2010, 04:46:16 ÖS » |
|
memookur otobus firmalarıda ücret alıyor kargo için eğer bir tanıdığınız yoksa eğer. Ama diğer kargolardan daha ucuz olabilir. Ysa1992 50 euro total derken sadece kargo ücreti ise eğer pahalı. Ama üstündeki faturayı ekleyin bir inceleyelim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|