Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: 1000 tane darlingtonia tohumu...  (Okunma Sayısı 783 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Aralık 17, 2008, 11:07:52 ÖS »

Ebaydan bin kadar darlintonia californica siparişi verdik bakalım darısı bunların başına...Sağ salim gelirlerse 10 ar tane moderatorlerimize bizden hediye olacak. Wink

Moredhel
Global Moderator
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Aralık 19, 2008, 01:12:24 ÖÖ »

Angry Bir zamanlar ben de vermiştim böyle bir sipariş. Avustralya'dan gelecekti. Ama nedense gelmedi. Postada kaybolmazsa gelir inşallah.
varbanik
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Aralık 19, 2008, 01:12:57 ÖS »

Geçtiğimiz aylarda bende filizlendirmiştim epeyce ama ilaç kullanmadığım için hepsini kaybettim.Bence mutlaka küflenme için ilaç kullanın.
saydemir
Global Moderator
Üstün Üye

« Yanıtla #3 : Aralık 19, 2008, 09:47:54 ÖS »

Bu bitki çok nazlı bir etobur. Çimlendirmek bile çok güç. Ben başaramamıştım. Bende gelmeden daha moral bozdum ama varbanik çimlendirmişti. Kaybettiğine üzüldüm filizleri.
Umarım tohumlar tazedir. Ve birde sağ salim ulaşır tabi. maşallah 1000 tohum  :Smiley
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Aralık 19, 2008, 09:56:46 ÖS »

Valla iyi moral verdiniz arkadaşlar,çok da önemli değil biliyosunuz bu tür bitkileri ülke sınırları içinde görmek mümkün değil.Belki birkaç kök yetiştirilmesine tohumlarını satarak da olsa önayak olmuş oluruz. Grin

varbanik
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Aralık 19, 2008, 11:00:06 ÖS »

Moral bozmayın sabır gerektiren bir iş Sphagnum yosununu bi saklama kabına yerleştirdim iyiçe ıslattım ve tohumları üzerine serptim birkaçkeste su spreyledim sonra üzerini streç filmle kapladım ve çok ufak iki delik açtım 2 ay buzdolabında beklettim sonrada direk güneş ışığı vurmayan aydınlık bir pencereye yerleştirdim ve çimlendi ilaç kullansaydım sorun çıkmayacaktı Birde çok yavaş gelişiyor.
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Aralık 20, 2008, 12:30:48 ÖÖ »

Bu bitki çok nazlı bir etobur. Çimlendirmek bile çok güç. Ben başaramamıştım. Bende gelmeden daha moral bozdum ama varbanik çimlendirmişti. Kaybettiğine üzüldüm filizleri.
Umarım tohumlar tazedir. Ve birde sağ salim ulaşır tabi. maşallah 1000 tohum  :Smiley
Sayın saydemir,sizin hatırladığım kadarıyla yetişkin bir darlingtonia nız vardı.Son durumu nedir?Başaramamıştım derken yetiştirmeyi, büyütmeyi mi, yoksa tohumdan denediniz de onu mu başaramamıştınız?  Cry

saydemir
Global Moderator
Üstün Üye

« Yanıtla #7 : Aralık 20, 2008, 12:36:08 ÖÖ »

Benim darlingtoniam hala duruyor çok şükür.  :Smiley Ama tohumdan deneme girişimlerimde başarılı olamadım.  Sad

susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : Aralık 20, 2008, 12:43:36 ÖÖ »

Bir güzel bir de kötü haber desenize...Darlingtonianızın resimlerini uygun bir zamanda görmek isreriz.İyi büyütmeler. Wink

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v.1.0.6 beta 2 © Bloc

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz