Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: ETOBUR ODASI  (Okunma Sayısı 529 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
euterpe
Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Ocak 02, 2009, 02:08:15 ÖÖ »

Arkadaşlar 1.70-3.00 metre ebadında bir odam var. Bu odayı biraz dizayn edip etobur bitkilerimi burada yetiştirmek istiyorum. Ancak odada ışık sorunu var. Yapay aydınlatma olması lazım.
Dizayn olarak uzun duvara plastik plaka üzerine silikon ve kum ile kaya-toprak görüntüsü vermek istiyorum.
Plastik plaka üzerinde saksıları yerleştireceğim bölümleri tespit ederek, bu kısımlara serum hortumu döşeyip saksıların dibine damlama yöntemiyle saf su sirkülasyonunu sağlayacağım.
Plakanın üzerine, şu kapı pencere takılırken kullanılan köpükleri kullanmayı düşünüyorum. Hava ile temas edince hacimlerinin büyüdüğünü biliyorum. Bu esnada saksılarımı yerleştirip, köpüğün o şekilde kuruması gerekiyor. Kuruduktan sonra tüm yüzeye akvaryum silikonu sürüp kum veya  sphagnum torfu ile kaplarsam- ki bun malzeme umarım akvaryum silikonunun yardımıyla yapışır.
Taban kısmına da hem saf suyun toplanacağı hem de buradan yukarı su basılacağı mini bir havuz düşünüyorum.
Plakadan oluşturacağım yüzeyin ölçüleri:
Yükseklik:190 cm
Uzunluk:  230 cm

Havuz dahil yükseklik:240 cm
Derinlik(Havuz dahil 50 cm)

İlk kez böyle bir çalışma yapacağım için baştan her şeyi gözönüne almak istiyorum. Sonradan yap-boz olmasın diye.( Bir çizimini de yapıp buraya eklerim)
Bu konuda fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
Bir de havuz için nasıl bir malzeme kullanabilirim. Hem su sızmamalı hem de estetik olmalı. Son çare camda karar kılacağım ama belki başka fikirler atılır ortaya.
Şimdiden teşekkürler.

susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Ocak 03, 2009, 12:36:45 ÖÖ »

Sayın euterpe,kısaca bir poludaryum yapacağım desenize,tabi burada sanırım ağırlıklı olarak carnivor bitkiler yer alacak,dolayısıyla isim babası sayılırım bu kelimenin CARNİVORYUM olacak sizinkisi.
Sizin de belirttiğiniz gibi yap boz olmaması için defalarca planlanıp iyice tasarlandıktan sonra,hatta bitkileri yerleştirmeden önce belli periyotlarla sistemin çalışıp çalışmadığı denenmeli diye düşünüyorum.Düşündüğünüz boyutlar az değil.O yüzden eğer başarılır ise seyir zevki yüksek bir carnivoryum olacaktır.
Odada ki ışığın yetersiz olması bir şey ifade etmeyecektir bu tür bir çalışma için zaten sistemin kendi ışıklandırmasını yapmanız gerekecek.
Plastik plaka ile neyi kastettiğinizi bilmiyorum ama sanırım plexi glass ya da benzeri bir materyalden bahsediyorsunuz.Kuru sphagnum ya da kumu antibakteriyel bir slikon ile yapıştırabilirsiniz.
Akvaryum hortumları ile damlatma sistemine gelince,sakın ola ki hortumlarınızı ışık görecek şekilde yerleştirmeyin.Tecrübe ile sabittir ki,ışık alan hortumlar belli br süre sonra alg ler den dolayı yeşillenecek ve mini musluklarınız kolayca tıkanarak sizin özene bözene yaptığınız sisteminize turup suyu sıkacaktır.
Havuz için ise eğer uygun malzemeler ile gizleyebilirseniz,uygun boyutlarda plastik kap kullanın derim.
Umarım yakında projelenir ve hayata geçer. Wink
« Son Düzenleme: Ocak 03, 2009, 02:53:16 ÖÖ Gönderen: susurluklu » Logged

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v.1.0.6 beta 2 © Bloc

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz