Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Tecrübelerinizi paylaşın...  (Okunma Sayısı 550 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Ocak 09, 2009, 12:22:58 ÖÖ »

Arkadaşlar,etobur bitkilere olan ilginin artması bizleri oldukça sevindiriyor.Her geçen gün üye sayımız,aynı zamanda da etobur bitki sahibi olanların sayısı gittikçe artıyor.Bu elbette ki sevindirici bir olaydır.Yurdun dört bir yanından kullanıcımızın olması,bizlere bu bitki türlerinin coğrafi dağılımı konusunda da kapsamlı bilgilere ulaşabilme imkanı verecektir diye düşünüyorum.

Tüm bunlar bir yana,bizlerin bu bitki türlerinin tümü hakkında birer uzmanmış gibi görülmeye başlanmamız doğru değildir.Bizler de sizin gibi amatör bir ruhla başladık,yine amatörce sizlere yardımcı olmaya çalışıyoruz.Elimizden geldiği kadar elimizde olan etobur türleri ile ilgili bilgi ve malzemeleri,tecrübelerimizi sizlerle paylaşmaya çalışıyoruz.

Elbette ki bizim ulaşamadığımız türler sizlerde olabilir.Bizlerden etobur bitkiler hakkında ki tecrübeleriniz daha fazla olabilir.''Tecrübe yanılgıların toplamıdır'' sözünde olduğu gibi,etoburlar hakkında ki bilgilerimizi,deneyimlerimizi,hatalarımızı,yanılgılarımızı da burada paylaşmamız gerektiğini düşünüyorum.

Bu tür paylaşımların da bizleri daha tecrübe sahibi yapacağına inanıyorum.Sizlerin de etobur bitkiler ile ilgili deneyimleriniz,yanılgılarınız ya da doğru bildikleriniz varsa burada(bu konu başlığı altında)paylaşalım istiyorum.
Hepinizi tecrübelerinizi paylaşmaya bekliyoruz...  Angry
« Son Düzenleme: Şubat 22, 2009, 01:28:18 ÖS Gönderen: susurluklu » Logged

baytaskin
Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Temmuz 13, 2009, 10:39:23 ÖS »

Tohum eken arkadaşlar benim yaşadığım sıkıntı torfda küflenme oldu. akvaryumun içine iki saksıda vft ve drosera sphatulata ekmiştim. Akvurmun üzerini streç filmle kapladım. Delik ve pencerede açtım. Ancak akvaryum içinde sadece üstten havalandırma yeterli hava sirkülasyonu sağlayamadığından beyazlaşmalar oldu torf üzerinde. Küflenme olduğunda daha çimlenme olmamıştı ben de akvaryumun üzerini tamamen açtım. Bir-iki gün öyle kaldı sonra da tamamen çıkardım akvaryumdan üzeri açık bıraktım. Ama yine de vft ve ds tohumlarım çimlendi. Şimdi yavaş yavaş büyüyorlar.

Bana pet şişelerden sera yapmak ve iyi havalandırmak en güzel yol gibi geldi. Şimdi ektiğim bir saksı daha var onun üzerine 5 litrelik su pet şisesini keserek üzerine kapattım. karşılıklı iki pencere açtım. Bazen streç filmle kapatıyorum ama genelde açık duruyorlar.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v.1.0.6 beta 2 © Bloc

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz