Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Bu da başka bir yetiştirme yöntemi...  (Okunma Sayısı 1042 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Mart 24, 2009, 09:13:37 ÖS »

Live sphagnumlarınızın uç kısımlarından(tepe) 1.5 cm  ila 3 cm  arasında parçaları kopartarak hazırladığınız kaba(şeffaf olması iyi olur)önce baltık torfu nu 1 cm kalınlığında yayın.Daha sonra kuru ince kıyılmış sphagnumunuzu da bir cm kalınlığında döşeyin ve live sphagnumlarınızı bunların üzerine sap kısımları aşağıya gelecek şekilde yerleştirin.Dikkat bu yetiştirme tarzında altta su olmayacak.Saf suyumuzu her gün tercihen sabahları fısfıslama yöntemi ile yapacağız.Kabımızı sulama işlemi bitince yine şeffaf kap,cam ya da streç film ile kapatmalıyız ki içeride nem oluşsun.Hazırladığımız yetiştirme kabımızı da aydınlık ama direkt gün ışığı almayacak bir yerde bırakıyoruz.Evet hazırlık aşaması aşağıda ki gibidir.Yabancı bir siteden yaptığımız bu çeviriyi beraber uygulayalım istedim.Sonucu da burada beraber paylaşacağız.  Grin

ASIR
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Eylül 04, 2009, 11:43:49 ÖS »

Mükemmel Undecided
Bir soru soracağım umarım konuyu hortlatmamışımdır. Bulunduğum şehirde nem oranı çok yüksek, bu açıdan ben canlı bir sphagnum yetiştirecek olsam üzerini yine kapatmalımıyım?

susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Eylül 05, 2009, 12:01:42 ÖÖ »

Kapatırsanız,daha iyi sonuç alırsınız,havalandırma delikleri açmak kaydıyla.  Lips Sealed

saydemir
Global Moderator
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Ocak 06, 2010, 05:29:25 ÖS »

Ben sphagnumları kavanozlarda yetiştiriyorum. Canlı uç kısımları torfa sapladığım sphagnumlar ağzı kapalı kavanozlarda aydınlık bir köşede yavaş yavaş gelişiyor. Bunlar da "sphagnum kavanoz bahçeleri"  Cool

nuri-ozen
Üye
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Ocak 06, 2010, 05:55:28 ÖS »

şükrü hocam bu arada gönderdinizspagnum mosslar büyümeye başladı tekrar teşekkür ederim
saydemir
Global Moderator
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Ocak 06, 2010, 06:00:53 ÖS »

Sevindim, rica ederim.
ASIR
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Ocak 30, 2010, 08:28:39 ÖS »

Bu yetiştirme tarzında alttan su olmayacak yazmışsınız. Bunun nedeni nedir ? Şuan ben kestiğim sphagnumları altta su olacak şekilde 10lu halley kutusuna koydum. Eğer sakıncalı ise değiştireyim ? Ayrıca sphagnumlar perlitli torfta da yetişebilirlermi ?

susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : Ocak 30, 2010, 11:33:18 ÖS »

Bu yetiştirme şeklinde de alattan sulama yapabilirsiniz.Sayın saydemirin kavanozda yetiştirdikleri sphagnumların alttan sulama düzeneği zordur.O yüzden üstten fısfıslama yöntemi kullanılır.
Perlitin  ise genellikle sphagnumların köklerini yaktığı söylenir.Perlitsiz torfta yetiştirilmesi tavsiye edilir.

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v.1.0.6 beta 2 © Bloc

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz