saydemir
Global Moderator
Üstün Üye

|
 |
« : Mayıs 08, 2009, 02:58:23 ÖS » |
|
İşte benim etoburların mekanı 60x30x40 cm ölçülerinde. İçerisinde bir ısıtıcı, bir mist maker denilen buhar yapan alet ve sıcaklık-nem ölçer var. Havalandırma için kapağın arkasında bir fan bulunuyor. Sıcaklık 24 C, nem % 80-90 civarında. İçeriyi ayrıca arasıra fısfıslama sureti ile nemlendiriyorum. Bunlarda resimler;  
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Mayıs 08, 2009, 03:04:38 ÖS Gönderen: saydemir »
|
|
|
|
|
|
|
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

|
 |
« Yanıtla #2 : Mayıs 12, 2009, 06:36:16 ÖS » |
|
Paludaryum havası vermiş arachnid.Bu arada cephalotus hayırlı olsun.Epey bi zor bakımı bunların değilmi? 
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Mayıs 12, 2009, 09:37:41 ÖS Gönderen: susurluklu »
|
|
|
|
|
saydemir
Global Moderator
Üstün Üye

|
 |
« Yanıtla #3 : Mayıs 12, 2009, 07:24:48 ÖS » |
|
Açıkcası ben pek fazla özel birşey yapmıyorum. Birkaç günde bir gelişimini kontrol etmek dışında. Terraryum içerisinde halinden şimdilik memnun gibi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
saydemir
Global Moderator
Üstün Üye

|
 |
« Yanıtla #4 : Ocak 02, 2010, 12:26:09 ÖÖ » |
|
Terrariumun gelişen ve değişen şekliyle yeni hali. http://www.youtube.com/watch?v=FYuD5ithxTYUmarım youtube a girebiliyorsunuzdur? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

|
 |
« Yanıtla #5 : Ocak 02, 2010, 12:33:45 ÖÖ » |
|
Yapmayın sayın saydemir,bari google falan yükleseydiniz.. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
querelle
Kıdemli Üye

|
 |
« Yanıtla #6 : Nisan 13, 2010, 12:14:20 ÖÖ » |
|
Cepholotus'unuz nasıl syn. saydemir ?
Ben de düşünüyorum edinmeyi ama şu ara elimi tutuyorum tür sayısını abartmamak adına.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
querelle
Kıdemli Üye

|
 |
« Yanıtla #8 : Nisan 13, 2010, 11:53:10 ÖS » |
|
Harcını değiştirmişsiniz. Nasıl bir karışım kullandınız ? Önceki fotoğraftan çok daha iyi olmuş bence, Cepha'nın fazla ıslak kalmaması gerektiğini okuyup duruyorum diğer forumlarda. Hiçbir kırmızılık olmaması tuhaf ama, sanırım ışık yetersizliği sözkonusu. Bir de besliyor musunuz ? Yabancılar betta yemi ya da karınca kullanıyor. Doğada özellikle karıncaları avladığı söyleniyor şekil itibariyle. Bu arada ben de dayanamayıp Ampullaria aldım. Sanırım sizdeki de o ? İbrikleri çok tatlı görünüyor. Bu arada orkideniz ve tillandsia filan da hep göz alıcı 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
querelle
Kıdemli Üye

|
 |
« Yanıtla #9 : Nisan 13, 2010, 11:55:14 ÖS » |
|
Heliamphora da harika! Onu görmemişim.
Sanırım ben dayanamayıp bir tane de serin teraryum kuracağım sırf Cepha ve Heli için.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
saydemir
Global Moderator
Üstün Üye

|
 |
« Yanıtla #10 : Nisan 14, 2010, 03:24:51 ÖS » |
|
Harcını değiştirmişsiniz. Nasıl bir karışım kullandınız ? Önceki fotoğraftan çok daha iyi olmuş bence, Cepha'nın fazla ıslak kalmaması gerektiğini okuyup duruyorum diğer forumlarda. Hiçbir kırmızılık olmaması tuhaf ama, sanırım ışık yetersizliği sözkonusu. Bir de besliyor musunuz ? Yabancılar betta yemi ya da karınca kullanıyor. Doğada özellikle karıncaları avladığı söyleniyor şekil itibariyle. Bu arada ben de dayanamayıp Ampullaria aldım. Sanırım sizdeki de o ? İbrikleri çok tatlı görünüyor. Bu arada orkideniz ve tillandsia filan da hep göz alıcı  Baktımda önceki fotoğraftaki cephalotus ile bu aynı değil bunu başka bir siparişten almıştım. Diğeri czplants dan gelen hala o boylarda hatta küçüldü, çürüdü bazı yaprakları. Kök kısmı kesinlikle sulu kalmayacak, o yüzden dip kısmında kumu olduğu gibi bıraktım. Kum suyu alta geçirdiği için göbek hizası kuru kalıyor. Çok kırmızı değil, geldiğinde daha yeşildi hatta. Evet ışık miktarını biraz daha arttırmam gerekiyor sanırım. Betta yemi olarak dedikleri canlı yem "blood worm" yada kan kurdu sanırım. Elimde fasulye böcekleri denen canlı yemlerden vardı. Bir ara onunla besledim, hatta ampullariayı ve heliamphorayı da besledim aynı yöntemle. Ampullaria benim en sevdiğim nepentheslerden. Birde kırmızı renkli ibrikli olanları varki onlarda çok daha güzel. Bunun yanında bir muluensis x lowii var. Nepenthes sürekli yeni kapan cıkarmasına rağmen muluensis x lowii kapan cıkartamadım terra içinde. Sanırım highland çaprazı olduğu için yüksek sıcaklığı pek sevmiyor. Bende bir kilitli poşete koyup cam önüne koydum. Şimdi bakıyorum minik minik kapanlar oluşmaya başlamış. Nepentheslerden aklımda hamata var, biraz büyük bir tür ama tam bir etobur görünüş itibariyle. Orkideler de koçtaştan mini phaleo ve tillandsia ionantha yutdışından. Heli uygun koşullar sağlandığında hiç korkulacak bir bitki değil. Pek çoğundan kolay diyebilirim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
saydemir
Global Moderator
Üstün Üye

|
 |
« Yanıtla #12 : Aralık 19, 2011, 09:21:28 ÖS » |
|
Nepenthes rafflesia gianth 99  Nepenthes bicalcarata  İki büyük boyutlu lowland nepenthes türü. Şu anda daha küçükler terraya sığabiliyorlar ama bir süre sonra sanırım çıkarmam gerekecek. Rafflesia gianth türü ibrikleri namı diğer devasa ibriklere sahip oluyor yetişkin boyutlarda. Bendeki de bicalcaratadan daha küçük boyda olmasına rağmen ibrikleri ondan daha büyük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

|
 |
« Yanıtla #14 : Aralık 20, 2011, 05:27:20 ÖS » |
|
Nepenthes bicalcarata yı çok severim,belki ileride ben de düşünürüm,ya da takaslardan tohum gelirse çimlendirmeyi düşünebilirim. Alışma süreci nasıl oldu,ne durumda geldi dışarıdan sayın saydemir?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|