Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Drosera Spathulata..  (Okunma Sayısı 971 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Eylül 24, 2009, 06:48:18 ÖÖ »

Drosera Spathulata başlıklı forumumuzda, sphatulata tarlası isimli konumuzu da görmüşsünüzdür mutlaka.Evet birkaç sene önce sayın praecox dan aldığım sphatulata tohumlarını ekip de çimlenmeye başladıklarında eklemiştim o yazıyı.Ama bazen böyle sürprizler de olabiliyor.Tüm tohumlarım Drosera Capensis çıktı.İyi de oldu.
Ancak bu güne kadar hiç sphatulata sahibi de olamamıştım.Taa ki bahar da yurtdışından getirttiğimiz sphagnumların içerisinden çıkan ve hangi tür drosera olduklarını tahmin etmeye çalıştığımız hatta bir ara rotındıfolıa türüne benzettiğimiz droseralarım çıkana kadar.
Evet büyüdükçe de türleri belli olmaya başladı.Artık benim de sphatulatalarım var ve bir kısmı iyi geliştiklerinden sanırım yakında çiçek de verirler.Yine bir kısmı seranın üst kısmında olduklarından iyi güneş alarak renklendiler.

« Son Düzenleme: Eylül 24, 2009, 11:32:21 ÖS Gönderen: susurluklu » Logged

susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Eylül 27, 2009, 02:54:00 ÖÖ »

Sayın codger,gönderdiğiniz sphatulata lar için teşekkürler.Hepsi de çiçekte imiş yahu.Hemen saksılarına ektim.Biraz kendilerine gelsinler,resimlerini ekleyeceğim.  Cheesy

codger
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Ekim 01, 2009, 08:52:35 ÖS »

güle güle büyütün ferhan bey
bende hala çiçekte sphatultla var ama nedense o çiçekleri açmış göremedim hiç sizden tohum alıp yetiştirdiğim capensislerin iki taneside çiçekte ama onlarda açmadı henüz acaba birşeymi eksik ?bide hocam tohum alma şansım varmı bu bitkilerden (her mesajda olduğu gibi bundada hemen yapıştırdım bir iki soru )
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Ekim 01, 2009, 10:18:32 ÖS »

Sayın codger,çiçeklenmiş ise açması gerekir.Yanlız bulunduğu yer ve aldığı ışık miktarına göre değişiklik göstermekle birlikte,yaklaşık olarak sabah 10:00 ila öğleden sonra saat 13:30 arasında çiçekler açıp kapanır.Yani bu saatlerde çiçeklerin mutlaka döllendirilmesi gerekir.Dış ortamda değilde sera gibi bir yerde ise çiçeklerin fırça ile döllendirilmesi yapılır ve tohum almak da bu şekilde mümkündür.Bu işlem yapılmaz ise tohum almanız zordur.  Lips Sealed

codger
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Ekim 02, 2009, 07:39:24 ÖS »

bende diyorumki niye hiç göremedim çiçeklerin açtığını benim işte olduğum saatler:(artık öğle molası eve kaçmaya çalışmam lazım
orko09
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Şubat 14, 2010, 08:53:20 ÖS »

Birkaç ay önce sayın Codger'den aldığım sphatulatamı fotolarken yanındaki minişi farkettim. Nasıl oldu da orada beliriverdi anlayamadım doğrusu. Hiç yoktan bir tane daha sphatulatam oldu Cheesy (fotonun solunda.)

Hayat denen bu sahneden bir rol seçip ilerle!...
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Şubat 14, 2010, 11:00:06 ÖS »

Smiley

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v.1.0.6 beta 2 © Bloc

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz