Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Elimdeki bu eski akvaryumla başarmak mümkünmü?  (Okunma Sayısı 504 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
timecatzz
Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Ekim 23, 2009, 09:27:37 ÖS »

Arkadaşlar ,eb tohumlarımı çimlendirme konusunda güneş ışığında kısmen sorun yaşadığımı düşünüyorum.Bu nedenledirki kardeşimin bir kenarıya attığı akvaryumu değerlendirip bitkilerimi onun içinde çimlendirmeyi mantıklı gördüm.Ferhan beylede paylaştım bu bilgimi,hiç teferruatlı olmadığını,vede gayet basit bir düzenekle işi halledebileceğimi söyledi.Benim tek takıntım florasandı zaten.Ben akvaryumun ve ona takılı bulunan florasanın birkaç fotoğrafını paylaşmak istiyorum,bu akvaryumda drosera türlerini,vft türlerini,sarr ve darlingtonia türlerinin tohumlarını çimlendirmem mümkünmüdür?
Eğerki mümkünse günde kaç saat takılı olan florasanı açık tutmalıyım?
Nem konusunda ne gibi bir işlem uygulamalıyım,yoksa saksılarımı yine kapalı(streç filmle) bir şekildemi yerleştirmeliyim?
Akvaryum kapağının arkasında kalan boşluğu bazıları straforla kapayıp pc havalandırması takıyorlar,bu işlem sadece yetişkin eb'lerdemi yapılıyor?
Son olarakda eğerki florasan uygun değilse ne tür bir florasan kullanmalı,kaç watt olmalı ve günde ne kadar süre açık kalmalı?

Ayrıca akvaryumun ölçüleri tahmini 75x30x25 küsur birşeydi,ölçdüm ama unuttum Embarrassed
« Son Düzenleme: Ekim 23, 2009, 09:57:09 ÖS Gönderen: timecatzz » Logged

Ahmet Şentürk
28.09.1989
İzmir-Yeşilyurt

Issız sularda,yalnız bir Ahtapot Avcısı...
codger
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Ekim 24, 2009, 09:52:30 ÖÖ »

merhaba
benim evimde güneş almıyor bende akvaryumda bakıyorum bitkilerime osramın flora isminde 60cm lik floresanı  koçtaş veya bauhausa da var tek seçenek o gibi ama beyaz ışık vereni tercih etmelisin.mavi ışıkda bitkilerin rengi değişiyor seyrederken keyif alamıyorsun bendeki akvaryum 90 35 35 ebatında o yüzden iki floresan kullanıyorum etrafını aynalı film kaplarsan daha iyi olur . sarracenialar aşırı uzadığı için ben kapak takamadım o yüzden havalandırma derdimde yok aslında Grin
saydemir
Global Moderator
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Ekim 24, 2009, 11:38:47 ÖS »

bu akvaryumda drosera türlerini,vft türlerini,sarr ve darlingtonia türlerinin tohumlarını çimlendirmem mümkünmüdür?
Her türün çimlendirme işlemini akvaryum içerisinde yapabilirsiniz.
Eğerki mümkünse günde kaç saat takılı olan florasanı açık tutmalıyım?
Florasanı 12-14 saat takılı tutmanız yeterlidir. Bitkiler normal ışık periyotlarını yaşarlar. Ama daha bol ışıkta bir zarar vermez, hatta çimlenmeyi olumlu etkiler.
Nem konusunda ne gibi bir işlem uygulamalıyım,yoksa saksılarımı yine kapalı(streç filmle) bir şekildemi yerleştirmeliyim?
Eğer akvaryumun içerisine özel bir nemlendirici düzenek yoksa (mist maker gibi) nem gereksinimi olucaktır. Çünkü akvaryumun içerisi su dolu olsa da nem oranı çok da fazla yükselmiyor. Saksı ağzına bir streç veya pet şişelerden kestiğimiz kapakları veya şeffaf bardakları ters çevirerek nemi arttırabilirsiniz. Ama hergün açıp havalandırmak da gerekli.
Akvaryum kapağının arkasında kalan boşluğu bazıları straforla kapayıp pc havalandırması takıyorlar,bu işlem sadece yetişkin eb'lerdemi yapılıyor?
Akvaryumda havalandırma işlemi yetişkinlerde olucak diye bir kural yok. Havalandırma yapılmaz ise küf oluşumu gerçekleşir bir süre sonra. Bir fan takılarak bu sorun halledilebilir.
Son olarakda eğerki florasan uygun değilse ne tür bir florasan kullanmalı,kaç watt olmalı ve günde ne kadar süre açık kalmalı
Benim 60x40x40 ölçülerinde akvaryumum içinde 18 wattlık olması lazım iki adet floresan takılı. Biri sylvinia nın bitkiler için grolux marka floresanı diğeri de philips marka. Ben yetersiz geldiğini düşünüyorum. Bir adet daha takmak istiyorum. Günde toplam yaklaşık 14 saat açık.
Umarım tohumlarınız en kısa zamanda çimlenir.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v.1.0.6 beta 2 © Bloc

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz