susurluklu
Administrator
Uzman Üye

|
 |
« : Aralık 19, 2009, 10:38:13 ÖS » |
|
Terrarium da bakılan etoburların beslenmeleri zaman zaman problem olabilir.Havalandırma amaçlı açılan deliklerin dışında giriş çıkışı olmaması içeriye sinek ve böceklerin de girmesini önleyerek,etoburların beslenmelerinde bir eksiklik oluşturabilir. Bu gibi durumlarda dışarıdan elle besleme yöntemi yapmanız gerekebilir.Peki her mevsimde etobur bitkilerimizi besleyecek kaynağı bulabilirmiyiz?Yurtdışında bu çok zor olmuyor.Çünkü sadece bu amaçla kurulan ve profesyonel olarak çalışan dükkanlar bol miktarda mevcuttur.Sürüngenler,kaplumbağalar,tarantulalar,iguanalar,tüm bunların beslenmeleri zor olmuyor. Peki ülkemizde bu tür besinlere ihtiyaç duyarsak bulabilme şansımız varmı?Evet,yeni yeni bu amaca hizmet eden yerler gelişmekte.Birkaç örneğini ben vereyim,gerisi gelir inşallah. http://www.canliyemci.com/http://www.surungenshop.com/index.php?option=com_content&view=article&id=56&Itemid=59
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Aralık 20, 2009, 02:33:48 ÖS Gönderen: susurluklu »
|
|
|
|
|
saydemir
Global Moderator
Üstün Üye

|
 |
« Yanıtla #1 : Aralık 20, 2009, 08:09:18 ÖS » |
|
Canlı yemler özellikle egzotik hayvan besleyenler için bir ihtiyaçtır. Her ne kadar bizim bitkilerde kullanımı pek yaygın olmasa da onlarında doğal bir şekilde büyüyebilmeleri için gerekli besini sağlayabilir. Ben fasulye böceği ve un kurdunu cephalotus, heliamphora, vft ve nepentheslerde kullandım. Bu canlı yemleri kendimizde evde küçük bir kutuda kolayca bakabiliriz. Canlı yemci sanırım aktif değil ama diğer adresten ve www.tarantulam.com adresinden temin edilebilir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

|
 |
« Yanıtla #2 : Aralık 20, 2009, 09:08:38 ÖS » |
|
Paylaşım için teşekkürler sayın saydemir.Peki bol miktarda tohumdan etobur bitki üretimi yapanlar,henüz büyümekte olan ebler için, akvaryum balıklarında kullanılan kuru su piresi gibi bir yem kullanabilirmi?İlgi alanınızda olabilir diye soruyorum. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

|
 |
« Yanıtla #5 : Aralık 20, 2009, 11:45:29 ÖS » |
|
Canlı yem kullanmanın faydalı olduğu kesin ama kuru yemler hakkında olumlu yada olumsuz bir yorum yapmak istemem. Kaldı ki çoğu etorburda böceğin hareketlerinin etoburun salgısını arttırdığını ve ibrik-kapan neyse aktif hale getirdiğini biliyoruz. Bazı nepenthes türlerinde kapanlara süt damlatıldığını sanırım praecox hocadan duymuştum. Kuru yemler bu etkiyi sağlayamaz ama besin yönünden fayda sağlayabilir mi, yoksa yarar yerine zarar mı getirir bilemiyorum? Sayın saydemir o zaman kullanıcılarımıza göre daha fazla bitkiye sahip olduğumuzu varsayarsak,bunu deneyip sonuçlarını görmek de bize düşüyor anladığım kadarıyla.. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

|
 |
« Yanıtla #6 : Aralık 20, 2009, 11:47:32 ÖS » |
|
Tarantulanız harika görünüyor.Minik tarantulacıkların oluşma imkanı varsa bir tanesine talibim. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mmmura
Kıdemli Üye

|
 |
« Yanıtla #8 : Eylül 22, 2010, 12:52:26 ÖÖ » |
|
sayın saydemir konu eski ama merak ettim tarantulanız ne durumda  bu arada 1.resimdeki ile 2. resimdeki aynı tarantulamı?kabuk atmış halimi 1.resimdeki Avicularia versicolor yavrusu mu?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
saydemir
Global Moderator
Üstün Üye

|
 |
« Yanıtla #9 : Eylül 22, 2010, 08:59:10 ÖÖ » |
|
Tarantula şu an bende değil artık. Boyu 4 cm yaklaşınca bende tırsmaya başlamıştım.  Evet ilk resimdeki 2. resimdeki Avicularia nın sling hali. Kabuk attıkça rengi değişiyor. Ama tarantula sevdası bitmedi. Şu anda yine ufak bir brachypelma smithi besliyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mmmura
Kıdemli Üye

|
 |
« Yanıtla #10 : Eylül 22, 2010, 03:49:24 ÖS » |
|
 çok güzeller gerçekten.. sayın saydemir peki illa canlı yemlemi besleniyorlar birde yemlerin sıvılarını çekiyorlar. peki hiç dışkıları olmuyormu? teraryumu temizliği filan nasıl yapıyorsunuz(temizleniyormu) bende poecilotheria metallica yı beğeniyorum:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
saydemir
Global Moderator
Üstün Üye

|
 |
« Yanıtla #11 : Eylül 22, 2010, 04:07:36 ÖS » |
|
Evet canlı yem temin etmeniz lazım canlı yem olmadan kıyma ile besleyenleri duydum ama ne kadar faydalı olur bilmiyorum. Bir örümceğin mönüsünde inek bulunmaz sanırım. Yiyeceğide garanti değil. Yemlerin üzerine dişleri ile enjekte ettikleri zehirleri sayesinde sıvı hale getirdikleri avlarını dişleri le geri emerek besleniyorlar. Dışkıları olsa da çok aşırı görünecek kadar olmuyor. Dışkıları yüzünden terrayı temizlemeden önce büyüdükleri için değiştirmeniz gerekiyor. Özel bir temizliğe gerek yok. Metallica güzel bir tür ama hem bulunması çok zor hemde fiyatları pahalı diye biliyorum. Birde zehir dereceleri biraz daha fazla sanırım. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mmmura
Kıdemli Üye

|
 |
« Yanıtla #12 : Eylül 22, 2010, 04:24:12 ÖS » |
|
anladım sayın saydemir teşekkürler.. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mmmura
Kıdemli Üye

|
 |
« Yanıtla #13 : Eylül 22, 2010, 04:25:48 ÖS » |
|
peki birşey daha soracağım acaba ne zamanda bir temizlik yapıyorsunuz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cengaver
Üstün Üye

|
 |
« Yanıtla #14 : Eylül 22, 2010, 04:59:32 ÖS » |
|
bu tür hoby lerle uğraşanların bir çoğu yılan , akrep , örümcek , piranha , timsah gibi hayvanlara ilgi duyuyor keşke maddiyatımız elverse de bahçenin bir köşesine hayvan ve bitki serası kurabilsek .Evde besleyelim desek gece bir kaçmayı başarırsa neler yapabileceğini düşünemiyorum bile geçenlerde bağ evinde elbiselerin içinde akrep gördük kayboldu hepsini tek tek çırptığımız halde bulamadık yılan timsah büyüdümü kolumuzu kapsa akrep tarantula biryerimize yapışsa al başına bela bir çok kişi bu sebeplerden dolayı sadece düşüncesiyle yetiniyor yada uzaktan seyretmeyi yeğliyor galiba
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|