Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Terrarium da bakılan etoburların beslenmeleri..  (Okunma Sayısı 1143 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
saydemir
Global Moderator
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #15 : Eylül 22, 2010, 05:51:49 ÖS »

Özel bir temizlik yapmıyorum. Tabanı torfla kaplı. Sadece bazen yediği böcek artıkları olursa küflenme yapabiliyor, onları cıkarıyorum kabından o kadar.

bu tür hoby lerle uğraşanların bir çoğu yılan , akrep , örümcek , piranha , timsah gibi hayvanlara ilgi duyuyor keşke maddiyatımız elverse de bahçenin bir köşesine hayvan ve bitki serası kurabilsek .Evde besleyelim desek gece bir kaçmayı başarırsa neler yapabileceğini düşünemiyorum bile geçenlerde bağ evinde elbiselerin içinde akrep gördük kayboldu hepsini tek tek çırptığımız halde bulamadık yılan timsah büyüdümü kolumuzu kapsa akrep tarantula biryerimize yapışsa al başına bela bir çok kişi bu sebeplerden dolayı sadece düşüncesiyle yetiniyor yada uzaktan seyretmeyi yeğliyor galiba

Egzotik türler benim her zaman ilgimi çekmiştir. Hayvanları tanıdıkça çokda düşünüldüğü kadar insanlara zarar verme içgüdülerinin olmadığını hatta pek çok çok tehlikeli sınıfına koyduğumuz canlının esasında düşündüğümüz kadar tehlikeli olmadığını farkediyoruz. Mesela ben tarantulalarla tanışmadan evvel çok zehirli olduklarını düşünüyordum. Ama tarantula zehirlerinin çoğu bir bal arısının zehri derecesinde. Veya çok korktuğumuz yılanların çok az bir kısmı gerçekten insanlara zarar verecek kadar zehirli. Piranhalarda filminde olduğu kadar öldürücü değiller. Biraz bu canlılalara önyargıyla yaklaştığımız bir gerçek. Gerçi bende ilk zamanlarda gece kabından çıkarsa ne olur diye düşündüğüm oldu.  Wink

Ama yanlış anlaşılmasın zehirli türlerin etkileri çok kötü olabiliyor. Veya bazı allerjik kişilerde arı sokmaları bile ölümcül etkiler yapabiliyor. Bunu da göz ardı etmemek lazım.
mmmura
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #16 : Eylül 22, 2010, 09:11:41 ÖS »

evet sayın saydemire katılıyorum bu hayvanlar gerçekten çok müthişler..
benimde bir akvaryum tecrubem var ve nettari(pirana) de beslemiştim gerçekten güzellerdi.
2tane vardı bende. uzun süre baktım yaklaşık 3cm gibi almıştım ve yaklaşık 20cm olmuşlardı..
beslediğim en güzel canlıydı.. bir gün yazın daha başlangıcıydı annemgil evde yoktu bende sabahtan arkadaşlarla denize gitmiştim.
gece eve geldiğimde kapıyı açtığımda evde bir koku vardı anlamadım. akvaryuma bi bakim dedim vee su bulanmıştıı içerisi gözükmüyordu.
su çoooook sıcaktı ellenilmeyecek derece hemen balıkları merak ettim kepçeyi bi daldırdım kepçenin içine bir balık geldi ciddi pişmişşşşş 2ye bölündü..
ısıtıcım patlamışş ve güzelim nettarilerim gitmişti Cry

en nihayetinde  tarantulalara yeni merak saldım:D ilgi çekici geliyorlar Cheesy

saydemir
Global Moderator
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #17 : Eylül 22, 2010, 09:28:12 ÖS »

Demek "nettari çorbası" olmuşlar.  Tongue
Tarilere dikkat et.  Smiley
mmmura
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #18 : Eylül 22, 2010, 09:39:51 ÖS »

aynen öyle sayın saydemir:D yemin ederim lokum gibi pişmişlerdi Grin
tavsiyeniz için teşekkürler sayın saydemir
bir tari beslediğimizde artık yardımlarınızı esirgemezsiniz Grin

saydemir
Global Moderator
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #19 : Eylül 22, 2010, 10:03:43 ÖS »

Tabikide.  Smiley
mmmura
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #20 : Eylül 22, 2010, 11:33:00 ÖS »

acaba diyorum şu yeni tarinizi görme imkanımız varmı Grin

cengaver
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #21 : Eylül 23, 2010, 10:36:29 ÖÖ »

Sayın mmmura bende eski akvaryumculardanım o balıklardan bende bir çift besledim hatta inanmazsınız japon ve diğer balıklarla birlikte ama küçükken aldım ve kendim büyüttüm hazır sert yemleri verdiğimde dudaklarına düşürüp çıtır çıtır ısırıyorlar yem havalanıyor tekrar dudaklarına düşürüp yiyorlardı , agresif büyütmediğimden diğerlerine saldırmıyor korkak davranıyorlardı biraz büyüyünce akvaryumun altını üstüne getiriyor diye diğer balıklarla takas ettim , bu arada canım deniz akvaryumu kurmak istiyor ama hem uğraşının hem maliyetinin altından kalkabilirmiyim bilmiyorum
mmmura
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #22 : Eylül 23, 2010, 02:25:34 ÖS »

evet sayın cengaver dediğiniz gibi tuzlu su akvaryumu benimde yapacaklarım arasında Grin
ve maliyetli bir uğraş özellikle reef ağırlıklı bir akvryum kurmak istiyorum(ilerde)
tuzunun ayarı protein skimmeri sump soğutucu var var var tatlı su akvaryumu gibi değilki bi motor bir ısıtıcı olsun Grin
enn az 1milyar gider Embarrassed

saydemir
Global Moderator
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #23 : Eylül 23, 2010, 03:27:09 ÖS »

Bu yeni ufaklık;

Buda eski kızım;

ASIR
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #24 : Eylül 23, 2010, 03:46:21 ÖS »

Çok şirinler  Shocked

cengaver
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #25 : Eylül 23, 2010, 03:55:45 ÖS »

Hocam bu etoburlarda mı torf-perlitte yaşıyorlar   Tongue Tongue Tongue
saksılar biraz küçük olmuş galiba   Grin
saydemir
Global Moderator
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #26 : Eylül 23, 2010, 04:14:34 ÖS »

Tongue Tongue Tongue
Saksıları fazla bile büyük. Karışım aynı.
mmmura
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #27 : Eylül 23, 2010, 07:14:45 ÖS »

birşeyler eksik.. Embarrassed hani bu etoburun kare saksısı Tongue Tongue Tongue Tongue

Gerçekten çok güzeller eski tarinizin rengide güzelmiş.. kabuk değiştirdikçe resimler bekliyoruz sayın saydemir Smiley

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v.1.0.6 beta 2 © Bloc

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz