Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Çelikten üretime devam..  (Okunma Sayısı 888 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Ocak 28, 2010, 02:21:11 ÖÖ »

BURADA
 Çelikten üretim ile ilgili bilgiler vermiştik.Aynı yöntem ile sawtooth ve royal red üretimimizden örnekler aşağıdadır.

Yöntem buydu

Ve bu..

Bu sawtooth

Bunlar da royal red..

« Son Düzenleme: Ocak 28, 2010, 02:30:29 ÖÖ Gönderen: susurluklu » Logged

b.yasemin
Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Ocak 28, 2010, 10:17:35 ÖÖ »

İyi iyi, siz üretin ben biiir bir not ediyom hepiciğini   Cool  ''elimizde yok apla, olsa tükkan senin'' derseniz istediğimde, fena şarlarım bilmiş olun  Grin
« Son Düzenleme: Ocak 28, 2010, 01:44:13 ÖS Gönderen: susurluklu » Logged
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Ocak 28, 2010, 01:44:49 ÖS »

İyi iyi, siz üretin ben biiir bir not ediyom hepiciğini   Cool  ''elimizde yok apla, olsa tükkan senin'' derseniz istediğimde, fena şarlarım bilmiş olun  Grin

Lips Sealed   Lips Sealed   Lips Sealed

orko09
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Ocak 28, 2010, 07:57:19 ÖS »

Hocam yine süpersiniz. Ama birşey sormak istiyorum. Birkaç fotoda sphagnumlar böyle neredeyse suda çürümüş gibi görünüyor sebebi nedir acaba?

Hayat denen bu sahneden bir rol seçip ilerle!...
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Ocak 29, 2010, 12:03:53 ÖÖ »

Kuru sphagnumlardır onlar,zamanla saf su içerisinde bu görünümü alabiliyorlar.

susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Mart 02, 2011, 01:50:55 ÖÖ »

Sawtooth ların son hali..  Grin Onsekiz kadar soğancık çıktı ve ayırdık..

cengaver
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Mart 02, 2011, 09:17:31 ÖÖ »

Hocam hayırlı olsun maşallah güzel üretim olmuş , 2. ve3. sıradakine ben talibim  Grin
emmrecan
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : Mart 02, 2011, 05:02:14 ÖS »

Smiley Vovv Cheesy Helal olsun valla. Bende talibim bende bende  Grin severim sawtoothları Smiley
haki
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : Mart 18, 2011, 01:06:12 ÖÖ »

Celikten uretim icin bitkinin sapini SM koyduktan nekadar sonra yenileri cikiyor?

susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : Mart 18, 2011, 01:36:54 ÖÖ »

Sayın haki,bu yöntem ile üretim bilindiği gibi kesin bir yöntem değildir.Üretim için kesilip hazırlanan kapan ve dal kök kısmına nekadar yakın ise,ne kadar sağlıklı bir kapan ise şansınız okadar artar.Köklenecek kısmın sterilizasyonu(seyreltilmiş çamaşır suyunda bekletilmesi) gibi,ya da koklendirme hormonuna daldırılması da bu şansı arttıran faktörlerdendir.
Dipten yeni kapanların çıkması ise hazırlanan ortam değişkenlerine göre değişmekle birlikte yaklaşık birbuçuk iki ayı bulabiliyor.Bu yetiştirme şeklinde ki avantaj bitkinin tohumdan üretime göre daha hızlı büyüyebilme eğilimi göstermesinin yanında yukarıdaki örnekte olduğu gibi sayıca fazla kök yani soğancık elde edebilmektir.

haki
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : Mayıs 13, 2011, 03:20:40 ÖÖ »

Sayın haki,bu yöntem ile üretim bilindiği gibi kesin bir yöntem değildir.Üretim için kesilip hazırlanan kapan ve dal kök kısmına nekadar yakın ise,ne kadar sağlıklı bir kapan ise şansınız okadar artar.Köklenecek kısmın sterilizasyonu(seyreltilmiş çamaşır suyunda bekletilmesi) gibi,ya da koklendirme hormonuna daldırılması da bu şansı arttıran faktörlerdendir.
Dipten yeni kapanların çıkması ise hazırlanan ortam değişkenlerine göre değişmekle birlikte yaklaşık birbuçuk iki ayı bulabiliyor.Bu yetiştirme şeklinde ki avantaj bitkinin tohumdan üretime göre daha hızlı büyüyebilme eğilimi göstermesinin yanında yukarıdaki örnekte olduğu gibi sayıca fazla kök yani soğancık elde edebilmektir.
Camasir suyu veya koklendirme hormonu kullanilmadan bu is yapilmaz mi?

cengaver
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : Mayıs 13, 2011, 08:35:56 ÖÖ »

Yapılabilir tabii ama yüzdelik oranı düşük olur , çelikleme yapacağın dalın durumu yerine yerleştirmen ve sağladığın ortam herşey etkiliyor.ebleri birsüre daha tanıyıp gözlemleyip öyle yapsan daha iyi olur çelikler yeşerse bile bir çoğu tekrar kuruyor.
haki
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #12 : Ağustos 19, 2011, 12:40:54 ÖÖ »

Celikten uretim yaptim sanirim basarili oluyorum bugun baktigimda yeserme vardi koke yakin kestigim yerde.

Celikten uretim icin gerekli kosullar nelerdir ortam nem ve ne zaman ayirmaliyiz?

susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #13 : Ağustos 19, 2011, 01:44:44 ÖÖ »

Sayın haki,çelikten dionea üretimi için öncelikle çeliklerin dibe,yani köke çok yakın (45 derecelik açı ile)kesilmiş olmaları şansınızı arttırır.Diğer türlerde uygulamada ufak tefek değişiklikler olabilir.İnce kıyılmış sphagnumda iyi gelişiyorlar.
Sphagnumda olmaları,çelik olarak seçtiğiniz dalların sağlıklı olmaları,nemli ortam hazırlamış olmanız,iyi ışık almaları,en az oda sıcaklığında ısı oluşturmanız,gibi bir çok faktöre bağlı olarak üretim başarı oranınız değişecektir.
Kapaklı şeffaf saklama kaplarında iseler ayrıca üzerilerini kapatmanıza gerek yoktur.Isı kaynağına fazlaca yakın olmasalar iyi olur.Eğer kabınızın üzeri açık ise,kapağı yok ise üzerini streçleyebilirsiniz.

haki
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #14 : Ağustos 19, 2011, 05:45:13 ÖS »

Hafif yesil olan kisimdan cikmaya basliyor.

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v.1.0.6 beta 2 © Bloc

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz