Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: VFT Yerleştirme & saksı değişimi  (Okunma Sayısı 532 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
emmrecan
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Şubat 09, 2010, 10:11:13 ÖS »

selamm Smiley bugün susurlukludan ilk vtf'mi almştm bugün geldi, ve saksıya yerleştirdim Smiley yerleştirirken sorunlar yaşadım, pm attım, ama arklarında faydalanması için bu konuyu açtm Smiley  Pm ler ve cevapları :

Alıntı
Emmrecan:
merhaba  bugün kargo elime ulaştı, tşkk ederm.

yolladığnz içnde daha fazla perlit blunan ve daha fazla gönderdiğiniz toprağı kırmızı saksıya doldurdum. Hiç bastırmadan doldurdum, sonra parmağmla bi delik açıp kökünü içeri sokup yerleştirdim, sonrada torf otursun diye biraz üzerinden s döktüm, sonra altını 1-1.5 -2 cm arası seviyede suyla doldurdum

sizce yanlış yaptığım birşey yok dimi?
-Torf ıslaktı, bende önceden gereken ıslatma işlemini yapmadan direk koydum bşey olrmu ?

- bastırmadım toprağına pek, ama biraz vft yamuk durdu gibi, kendini düzeltirmi yoksa başka birşey yapmam gerekirmi?

- Kapanlar biraz toprağa girdi gibi sorn olrmu ? Bide bikaçının içine toprak girdi biraz  Cheesy onları nasıl çıkartayım?

böylede telden resim çekeyim dedim, yanlş bşey yaptysam söylerseniz çok sevinirim Smiley Birde sorularımı cevaplayabilirseniz Smiley
« Son Düzenleme: Şubat 10, 2010, 07:08:08 ÖS Gönderen: susurluklu » Logged
emmrecan
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Şubat 09, 2010, 10:12:56 ÖS »

Alıntı
Susurluklu:

Torfun oturması zamanla kendi kendine olacak bir şeydir,ama ekimden sonra dökme değil fısfıslama ile yapsanız daha iyi olurdu.
Torfun kapanlara girmesi sorun yaratmaz,açıldıklarında tetik mekanizmalarını harekete geçirmeden cımbız gibi bir alet ile alabilirsiniz,yada su püskürterek bertaraf edebilirsiniz.
Kapanların bir kısmının torfta gömülü  kalması da sorun değildir.Bitkinizi bundan sonra eğer oda sıcaklığında bakacaksanız,sökülüp dikilmeden dolayı bu stresi atması 15-20  gün alabilir.Acele etmeden sabırla bekleyiniz.
Zaten baharla birlikte yaprak ve kapanlar da torfdan yukarıya doğru harekete geçeceklerdir.Bu stres atlatma da bir kaç kapan kararıp çürüyebilir,normaldir,panik yapmayınız.Önemli olan ortadan kapanlı yapraklar çıkartmaya devam etmesidir.
Selamlar.
« Son Düzenleme: Şubat 10, 2010, 07:08:48 ÖS Gönderen: susurluklu » Logged
ASIR
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Şubat 09, 2010, 10:23:09 ÖS »

Güle güle büyütün sayın emmrecan  Smiley
« Son Düzenleme: Şubat 10, 2010, 07:09:30 ÖS Gönderen: susurluklu » Logged

emmrecan
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Şubat 09, 2010, 10:31:43 ÖS »

tsklerr Cheesy Dc de ektim bitane filizlenirler vft lerle dost kardeş büyürler inşAllah Smiley
« Son Düzenleme: Şubat 10, 2010, 07:10:05 ÖS Gönderen: susurluklu » Logged
emmrecan
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Şubat 10, 2010, 06:09:01 ÖS »

bu arada kafes değişimi yazmışım ya  Tongue Tongue saksı olcaktı Cheesy modlardan biri düzeltebilirse sevinirim Smiley
kafes ne ya Tongue Tongue
« Son Düzenleme: Şubat 10, 2010, 07:10:59 ÖS Gönderen: susurluklu » Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v.1.0.6 beta 2 © Bloc

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz