Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Nemli toprak nasıl olucak anlayamıyorum  (Okunma Sayısı 493 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
replayxd
Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Şubat 20, 2010, 10:06:55 ÖS »

arkadaşlar susurluklu abimize sordum ama ben sizede danışmak istiyorum

şimdi nemli toprağı ben bir türlü anlayamıyorum nasıl olacak dediğiniz gibi suyu 3 4 cm yapınca suyu ertesi günü çekiyor. belki 1 lt su çekti 3 tane küçük saksı ama bana mısın demiyor ve aynı çamur kıvamında oluyor toprağa hafif basınca, basınçtan dolayı hafif su çıkıyor. ben tohumları çürüteceğimden korkuyorum. sizinde öyle mi çok mu sulu toprak. ışıkta resmen parlıyor toprağın üstü

rebelliousspirit
Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Şubat 21, 2010, 01:34:17 ÖS »

Amaç minik bir bataklım ortamı yaratmak bence. O zaman bol sulu olmasında bir sakınca yok.
narkozloncası
Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Nisan 22, 2010, 09:03:10 ÖS »

Forumdan öğrendiğim kadarıyla çok ıslak olması tohumları küflendiriyormuş, bunun için her gün üstündeki poşeti açıp havalandırmak gerekiyor diye okumuştum. Bende dün ektim vft tohumlarımı, bakalım umarım ikimizinkide başarılı sonuçlanır..
replayxd
Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Nisan 22, 2010, 10:12:30 ÖS »

Dostum ben önceki ektiklerimden 4. filizi çıkartıyorum. İlk zamanlar korkuyodum acemilikten ama şimdi öyle değil. Sen de gönül rahatlığı ile alttan su verebilirsin. Ama torfu 1 gün önceden hazılaman gerekiyor. Sonrası basit  Cool

emmrecan
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Eylül 24, 2010, 05:10:29 ÖS »

eyy gidi günler  Grin
mmmura
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Eylül 24, 2010, 10:23:16 ÖS »

fotoğraf koyarsan daha iyi yardım edilir. 1 litre su çekti diyorsun. Bence büyük ihtimal saksının altında sadece 2 3 cm su bulunduruyorsun o kadar öylemi? Ayrıyetten saksının bulunduğu yeri bir sera gibi yapman lazım ve nemli toprak sağlamış olursun aynı zamanda suyun hemen bitmez..

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v.1.0.6 beta 2 © Bloc

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz