|
|
ASIR
Üstün Üye

|
 |
« Yanıtla #1 : Mart 02, 2010, 11:17:57 ÖS » |
|
aaa bendekinin ikizi  4. resimdekilere de köpük demeyin artık  Bal gibi perlit onlar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

|
 |
« Yanıtla #2 : Mart 02, 2010, 11:39:54 ÖS » |
|
Evet sayın ASIR,sizinkinin ikizi.  Onlar perlit, torfa çimlendikleri sphagnum moss ile birlikte transfer ettiğim için,düşündüğünüz gibi sphagnumlar perlitli torfta değiller.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Mart 03, 2010, 12:14:36 ÖÖ Gönderen: susurluklu »
|
|
|
|
|
cengaver
Üstün Üye

|
 |
« Yanıtla #3 : Ağustos 10, 2010, 12:28:03 ÖS » |
|
Sayın susurluklu hatırlarsanız sizden aldığım viking x rafflesiana galiba mefta oldu şuanda sphagnumun üzerinde yarım santimlik kararmış bir çöp duruyor bu nasıl bir bitkiymiş anlamadım ya bir bakıyorum yeni yaprak açıp ibrik oluşuyor bir bakıyorum yapraklar sararıp yeni çıkan filizler kararıp küfleniyor bir kurtuldu büyüyor diyorum bir öldü gidiyor diyorum yalnız bu kez iş ciddi galiba bunu toparlayacak bir bakım türü varsa anlatırsanız sevinirim tabii geç kalmamışsak.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cengaver
Üstün Üye

|
 |
« Yanıtla #4 : Ağustos 10, 2010, 02:30:55 ÖS » |
|
Sayın asır şu uygun ortamı anlatırmısınız nasıl baktınız belki küçük bir ayrıntı bile işe yarar suyunu nasıl verdin nerede hangi ışıkta hangi ısıda tuttun anlatırsan sevinirim bir ihtimal kurtulma şansı olabilir şimdiden teşekkürler
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ASIR
Üstün Üye

|
 |
« Yanıtla #5 : Ağustos 10, 2010, 02:42:28 ÖS » |
|
Sayın Cengaver ilk başlarda durumu pek iyi sayılmazdı. Öğle güneşi alan oda da canlı Sphagnumları yetiştirdiğim kab da bulunduruyordum. Fakat durum daha da kötüleşince bulunduğu yerden çıkarıp, içinde tohumdan filizlendirdiğim ebler olan Canlı Sphagnum mos ile kaplı olan üstü açık bir kab'a yerleştirdim ve sadece sabah güneşi alan bir yere bıraktım.
Altlığında su bulundurdum fakat üstten fısfıslama hemen hemen hiç yapmadım. Sadece birkaç kere fısfıslamışımdır. Fakat bu demek değil fısfıslama yapılmasa da olur. Bulunduğum yer itibari çok nemli bir bölge de yaşadığımızdan dolayı belki fısfıslama olmadan da yetişebildi. Fakat ideal olan altlıkta hiç su bulundurmamak ve üstten fısfıslama yaparak hem bitkinin hemde torfun ıslak kalmasını sağlamak.
5 aylık bir süre sonucu bayağı bir hız aldı. Bende köküyle oynamadan direk sphagnumlar ile birlikte çıkarıp resimde gördüğünüz saksıya ektim.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ağustos 10, 2010, 03:47:54 ÖS Gönderen: ASIR »
|
|
|
|
|
cengaver
Üstün Üye

|
 |
« Yanıtla #6 : Ağustos 10, 2010, 03:05:55 ÖS » |
|
Valla bitkiniz çok güzel görünüyor inşaalah benimkide kurtulurda aynı duruma gelir bakalım ölmediyse biraz daha uğraşacağız
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cengaver
Üstün Üye

|
 |
« Yanıtla #7 : Ağustos 12, 2010, 04:33:33 ÖS » |
|
Sayın asır yanlışmı görüyorum yoksa sağ alt köşede küçük bir x rafflesiana dahamı var
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ASIR
Üstün Üye

|
 |
« Yanıtla #8 : Ağustos 12, 2010, 04:36:00 ÖS » |
|
Evet doğru görüyorsunuz sayın Cengaver tohumdan yetiştirdiğim yavru Viking (:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cengaver
Üstün Üye

|
 |
« Yanıtla #9 : Ağustos 12, 2010, 04:41:43 ÖS » |
|
Ya benimki de bir kökten iki tane çıkmıştı ikiside kurudu kökü duruyor ama bakayım yeniden yeşerirse. Tohumdan yetiştirmişseniz neden birtane tek tohum alma ihtimaliniz yok galiba, fazla ekmedinizmi tahminim onbeş yirmi den aşağı olmaz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ASIR
Üstün Üye

|
 |
« Yanıtla #10 : Ağustos 12, 2010, 04:49:06 ÖS » |
|
Kök sağlamsa eğer bir sorun yok. Nem oranı yüksek bir yerde hergün fısfıslayarak yeniden üremesini bekleyin. Bazı arkadaşların ısrarı üzerine birçoğunu göndermiştim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cengaver
Üstün Üye

|
 |
« Yanıtla #11 : Ağustos 12, 2010, 04:58:12 ÖS » |
|
Tavsiyelerinize teşekkürler elimden geleni yapıyorum
|
|
|
|
|
|
|
|
|
haki
Kıdemli Üye

|
 |
« Yanıtla #12 : Ağustos 09, 2011, 09:59:02 ÖÖ » |
|
En ideal nemm orani nedir?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cankuru
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #13 : Ağustos 09, 2011, 02:29:10 ÖS » |
|
%70-80 arası nem nepenthesler için idealdir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|