Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Kabuklu bit  (Okunma Sayısı 833 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
saydemir
Global Moderator
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Mart 09, 2010, 06:47:50 ÖS »

Cephalotus, bu dişli etobur benim en sevdiklerimden birisi. Malesef geçen sene sipariş ettiğim cephlatos kabuklu bit saldırısına ugramıştı. Elle temizlemeye çalıştım ama çabalarım sonuçsuz kaldı, minik minik bir sürü kabuklu bit yapraklar üzerinde görülmeye başlayınca bende ilaçlamaya karar verdim. Kabuklu bit için bayer'in "confidor oil" ürününü tavsiye etmişti praecox. Fakat onu bulamadım. Bende eminönünden conmirid oil adlı bir ilaç aldım. Etken maddesi "imidacloprid" confidor ile aynı. Geçen gün ilaçlama yaptım. Umarım cephalotus bu başbelalarından bir an önce kurtulur.

İlaçlamadan sonraki hali;

susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Mart 09, 2010, 07:22:44 ÖS »

Maşallah güzemiş,umarım stresi çabuk atlatıp daha da güzelleşir.Çekim de iyi olmuş,tebrikler.

saydemir
Global Moderator
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Mart 09, 2010, 07:36:03 ÖS »

Sağolasın sayın susurluklu,
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Mart 16, 2010, 02:54:23 ÖÖ »

Sayın Saydemir,siz bu konuda tecrübelisiniz,acaba byblis liniflora da ki bu görünen minik şeyler kabuklu bit midir?
Tedavi için conmirid oil kullandığınızı yazmışsınız,etkili oldu ise biz de bunu kullanalım.

saydemir
Global Moderator
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Mart 16, 2010, 12:11:42 ÖS »

Ben kabuklu bite benzetemedim görünen siyahlıkları ama tam emin değilim. Benim cephalotusta işe yaradı. 3-4 gün arayla 2 kez uyguladım. İlaçlamadan sonra böceklerin kuruduğunu gözledim ve şu anda görünürde böcek yok.
Birde kabuklu bit genelde sarracenialarda daha çok oluyor. Kabuklu bite droseralarda ben hiç rastlamadım. Yaprak biti oluyor bazen. Oda çiçeklenme döneminde ve çiçeğinin üzerinde.
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Mart 16, 2010, 01:57:10 ÖS »

Sayın saydemir teşekkür ederim.Emin değilseniz o zaman şimdilik tek tek toplamaya çalışacağım.
Aslında sitemizde 4-5 tane ziraatçi ve ziraat mühendisi vardı,hatırladığım kadarıyla,en kısa sürede onlardan da yanıt bekliyorum.

gürkan
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Mayıs 31, 2010, 10:02:48 ÖS »

Sayın Saydemir,siz bu konuda tecrübelisiniz,acaba byblis liniflora da ki bu görünen minik şeyler kabuklu bit midir?
Tedavi için conmirid oil kullandığınızı yazmışsınız,etkili oldu ise biz de bunu kullanalım.

Ama sayın susurluklu fotoğraf makinanız çok kaliteli çekiyor kıskanıyorum valla Grin
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v.1.0.6 beta 2 © Bloc

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz