Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: En acımasız etoburum..  (Okunma Sayısı 302 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Mart 23, 2010, 11:52:22 ÖS »

Birkaç gündür havalar güneşli olunca,sarracenia ların bulunduğu soğuk odanın kapısını gündüzleri aralıyodum.Bu gün birkaç saat onları izleme fırsatı buldum.Geçen seneki avları ile birlikte 40 - 50 cm lik ibriklerin yarıya yakın kısmı artık kararmış ve kömürleşmiş sineklerle dolu olmalarına rağmen,hala yeni gelenlere hayır demiyorlar.Fotoğraf çekerken de objektifi,sineğe yaklaşık 1 cm e yakın yaklaştırdığım halde kaçacak durumda değildi.Çünkü sarrların salgıladığı kokudan sarhoş olmuşlardı bile.İbriğin içine yeni düşmüş olanlar hareketli oldukları halde çıkabilecek şuurları kalmamıştı.   Grin

« Son Düzenleme: Mart 23, 2010, 11:59:11 ÖS Gönderen: susurluklu » Logged

querelle
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Mart 24, 2010, 12:17:01 ÖÖ »

İnanılmaz gerçekten! Muhteşem.

Nasıl koşullarda baktığınızı çok merak ettim. Bol güneş alan bir mekan mı ?

Bir ara mekanın genel görüntüsünü paylaşırsanız çok sevinirim.

Işık konusunda maalesef çok şanssız olduğum için teraryuma yöneliyorum. VFT arada baya büyük sinekler yakalıyor ama Sarrecenialarımın sizinkiler daha aktif olduğunu sanmıyorum. 
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Mart 24, 2010, 12:35:34 ÖÖ »

Sayın querelle,etoburlarımı yaz döneminde,terasımdaki,raf sistemlerinin etrafını sera naylonları ile kapladığım minik iki serada bakıyorum.Drosera larımın büyük kısmını ise bol güneş alan okuldaki odamda bakıyorum.Topu topu üçtane kalan sarrlarımı ise raf sistemlerine sığmadıkları için bu yıl dışarıda dormancy e bırakamadım.Mecburen üst kattaki soğuk olan doğu tarafındaki  tek pencere ile sabah güneşi alan odada bıraktım.Havaların ısınması ile birlikte yeni yaprak ve ibrikler çıkartmadan direk dörder beşer çiçeklenmeye bile başladılar.Kaktüsler,skulentler ve birkaç salon çiçeği ile aynı ortamı paylaştılar bu sene.
Kış mevsiminde ise vft leri terasdaki mini serada dormancy e bırakıp,drosera türleri ve henüz küçük olan diğer EB leri de üst katın kalorüfer yanan salonunda,tek pencereden ve kuzeybatıdan ışık alan raf sistemine diziyorum.Ayrıca akvaryumdan bozma birkaç terrariumda da çimlendirme çalışmalarımı ve gelişimlerinin devam etmesini istediğim birkaç türü de bunların içine alıyorum.
Bunların dışında nepenthesler için henüz özel bir yer ayarlayamadığımdan,yine üst katın salonunda ve tavana yaptığım bir aparata sabitlediğim saksılarıda mecburen her gün birkaç kez fısfıslıyorum.

ASIR
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Mart 24, 2010, 12:47:19 ÖÖ »

Sessiz Ölüm... Cool

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v.1.0.6 beta 2 © Bloc

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz