Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: 1 no lu sphagnum tankı..  (Okunma Sayısı 393 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Nisan 16, 2010, 08:20:38 ÖS »

Bir numaralı sphagnum yetiştirme tankında gelişim devam ediyor.

ephesos
Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Nisan 16, 2010, 11:49:06 ÖS »

Daha önceki denemelerim de yaz aylarında sphagnumun gelişiminin durduğunu gördüm acaba siz de buna şahit oldunuz mu? Bir de yaz aylarında alge ler sphagnumu bastıra biliyor bu tür bir sorununuz oldumu yada bu soruna karşı bir tavsiyeniz var mı sayın susurluklu.
querelle
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Nisan 17, 2010, 01:21:52 ÖÖ »

Sphagnum zaten yüksek bölgelerden gelen bir yosun, aslında serin koşullarda yetişiyor. Hatta ılıman iklimde yaklaşık 1 sene sonra ölmeye başladığı söyleniyor. Ben bir fotoğraf paylaşayım ama maalesef bu fotoğrafın kaynağını hatırlamıyorum  Embarrassed Ayıp olacak ama sadece örnek teşkil etmesi amacıyla...

Bu bir highland teraryum,

susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Nisan 17, 2010, 01:57:18 ÖÖ »

Daha önceki denemelerim de yaz aylarında sphagnumun gelişiminin durduğunu gördüm acaba siz de buna şahit oldunuz mu? Bir de yaz aylarında alge ler sphagnumu bastıra biliyor bu tür bir sorununuz oldumu yada bu soruna karşı bir tavsiyeniz var mı sayın susurluklu.

Yaz aylarında gelişim durmasa da yavaşladığını biliyoruz.Algler ile ilgili bir sorunu ise sık aşılamaya aldığım ve seyrek olarak aşılamaya aldığım kaplarda da yaşamadım.Sphagnumların en iyi geliştikleri dönem olarak ise sonbahar ve ilk bahar ayları arasında gözledim.Bu dönemde,seyrek ve cılız olarak aşılansalar bile her ay gibi biçilecek şekilde gelişen sphagnumlar,bir süre sonra kafa oluşturmaya başlıyor.

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v.1.0.6 beta 2 © Bloc

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz