Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: nepenthes veitchii tohumu geldi..  (Okunma Sayısı 551 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Haziran 04, 2010, 03:31:25 ÖÖ »

Daha önce yaptığım takasların meyvelerini halaa toplamaya devam ediyorum.Yabancı bir forumda Tayland lı bir arkadaş ile darlingtonia tohumları karşılığında bir takım EB tohumları takasında bulunmuştuk.Bir kez utricularia ve Nepenthes thorelli tohumu göndermişti.Sağolsun devamında bize dün ulaşan nepenthes veitchii tohumları da göndermiş.Sanırım 150-200 kadar var.Tohumlar çok tazeler.Resimlerini çekemedim,çektiğimde ekleyeceğim.Bu arada Nepenthes tohumlarını da www.etoburbitkiler.com dan satışa sunacağız,ilgilenenlere duyurulur.

gürkan
Kıdemli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Haziran 05, 2010, 09:23:17 ÖÖ »

Valla 10 TL hiç bişi değil ucuz Grin güzel bir bitide bununda bakımı diğerleri gibi değil mi? toprağı felan gene aynımı yoksa kummu istiyor bu? saygılar sayın susuluklu
susurluklu
Administrator
Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Haziran 06, 2010, 12:38:14 ÖS »

Highland türleri, daha çok yüksek dağ eteklerinde yetişir. 12-15 derece idealdir. Ama daha yüksek dereceleri de tolere edebilirler. %50-70 arası nem uygundur. Güneş ışığını lowland türlere göre daha çok severler.Saksı üzerine poşetlenerek ve arada havalandırılarak bakılabilir.En ideali ise uygun şartları oluşturacak bir terra da bakılmasıdır.

apollo
Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Ağustos 05, 2010, 02:09:01 ÖS »

bu bitkinin gelişimide venüs gibi yavaş mı? kaç yılda yetişkin durumuna geliyor?
cengaver
Üstün Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Ağustos 10, 2010, 02:39:56 ÖS »

Valla düşünmediğin kadar yavaş diyebilirim bence şimdi hiç girme nep lere ben bir gireyim dedim pişman oldum şu aralar en iyisi vft ve droseralar bence onlarla ilgilen
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v.1.0.6 beta 2 © Bloc

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz